אין תמונה
"את השיר 'לירון' כתבתי בזמן המלחמה, על אחותי שהתמודדה עם המחלה". אלעד שודלר

השירים של אלעד שודלר (27) היו יכולים להיות מאד פסימיים: אביו ואחותו נפטרו ממחלת הסרטן במהלך ארבע השנים האחרונות, הוא עצמו עבר חוויות לא קלות בשרותו הצבאי כלוחם ביחידת הצנחנים ובמלחמת לבנון השנייה כאיש מילואים. ובכל זאת חלק מהשירים באלבום הבכורה המתקרב חושפים צד אחר בו: זה הילדותי, המשעשע והבוחר בחיים. כזה הוא למשל "מלך", הסינגל השני שיצא בימים אלה.

"כל אחד רוצה להיות קצת מלך גם אם לא אומרים את זה במפורש", מודה שודלר. "המלך הזה הוא מי שמצליח להרגיש ככה. יכול להיות שכתבתי את השיר כי הרגשתי שאני רוצה להיות כזה באותו זמן לפני שלוש שנים אבל זה בסך הכל סוג של סיפור שאפשר לבנות את הסרט בראש עם סצנה ראשונה, שנייה וכו'. בעצם האריה הוא המלך.

-למה בחרת  להוציא את  "לחיות" כסינגל ראשון דווקא ולא את "מלך" ההומוריסטי יותר?
"הטקסט מתבסס על חוויות אישיות שלי שקשורות יותר למשפחה שלי ולסיפור של אבי ואחותי. זה שיר שמופנה כלפי עצמי ומזכיר לי שהחלטתי לחיות. חוץ מהמשפחה שלי גם אני ובחורה ספציפית קשורים לטקסט הזה. כל השירים באלבום מדברים על החיים, בצורה יותר סימפטיות או פחות ואני חושב שהוא מציג אותי בצורה הכי כנה ואמיתית".

"בשירות הצבאי הקרבי עברתי חוויות קשות"

-איך השירות הצבאי והמלחמה השפיעו על השירים שלך?
"בשירות הצבאי עברתי חוויות קשות כמו כל אחד שעושה שירות קרבי, לא משהו יוצא דופן בכלל. ברור לי שזה השפיע עלי בצורה כזו או אחרת, אבל לא הייתי אומר שלקחתי את הדברים בצורה קיצונית. זה נתן לי פרופורציות על החיים, אבל אין לי טראומה שאני סוחב איתי. כשאני שר 'אנשים הולכים ולא חוזרים' אני מתכון לאנשים שהולכים ולא חוזרים בנפשם ולא רק במובן הפיזי. בזמן השירות הסדיר הייתי כותב ומלחין כשהיה לי זמן ולא היו הרבה רגעים כאלו. את השיר 'לירון' כתבתי בזמן מלחמת לבנון השנייה, על אחותי שהתמודדה עם המחלה ועל האחיין שלי".

-אתה נשמע מאד רציונאלי, לא רגשי. סוג של הכחשה?
"אתה לא הראשון שאומר לי את זה, אבל כנראה שאני טיפוס שלא לוקח את הדברים לכיוונים קיצוניים. אני לא מרגיש שאני מכחיש, מדחיק או בורח מזה. אני מתמודד עם זה בצורה הכי טבעית שלי - דרך המוזיקה. לא בכל השירים הטקסטים נוגעים בתחושות של כל מה שעבר עליי בצבא אבל בחלקם כן. אם אנשים יקשיבו לכל האלבום הם יגלו מהר מאוד שיש גם המון הומור ושמחה בכתיבה שלי, בלחנים ובמקצבים".

-ואחרי שכתבת?
"בהתחלה השמעתי את השירים לחברים. אחרי הצבא טיילתי בדרום אמריקה, שרתי לאנשים וקיבלתי תגובות מאוד מפרגנות. כשחזרתי לארץ התחלתי להופיע עם גיטרה ומפוחית במקומות קטנים בתל-אביב ובפריפריה".

דודי לוי מפיק מוזיקלית, השוואות לברי סחרוף

-בחרת בדודי לוי כמפיק המוזיקלי של האלבום.
"הרמתי אליו טלפון לפני שלוש שנים ואמרתי לו שאני מעריך אותו מבחינה מקצועית ואוהב את החומרים שלו. ביקשתי שיקשיב לחומרים שלי ושייתן לי הכוונה מקצועית. התחלנו לבנות הרכב של נגנים והוא הגיע לחזרות. אני אוהב את הסאונד של הדברים שדודי מפיק ואת דרך המחשבה המוזיקלית שלו".

-קראת לאלבום שלך "חלק א'".
"כי יהיה גם חלק ב' וכל השירים והחומרים בשני החלקים קשורים אחד לשני. הם לאו דווקא דומים, אבל גם השירים שנמצאים בחלק א' וגם אלו שבחלק ב' מתחברים ורציתי להעביר את כל האינפורמציה כולה בשני חלקים".

-משווים אותך כבר לברי סחרוף.
"זה מאוד מחמיא. מדובר באחד המוזיקאים המוערכים ביותר בארץ. אני באופן אישי לא מרגיש ככה וגם לא מתיימר, אבל אם המאזינים מוצאים את הדמיון אני לוקח את זה רק לכיוון חיובי".

ת.ז  אלעד שודלר

אלעד שודלר הופעה (צילום: רועי קמיאל)
"כשאני שר 'אנשים הולכים ולא חוזרים' אני מתכוון גם בנפשם ולא רק במובן הפיזי". אלעד שודלר | צילום: רועי קמיאל

מגורים: תל אביב
פרנסה: "טכנאי סאונד בחדר החזרות 'פאפאיטו'".
השפעות מוזיקליות: "בעיקר מוזיקה ישראלית על כל גווניה ומוזקה לועזית משנות ה-50', 60', 70'. דילן, אלביס, הביטלס, סיימון וגרפונקל".
לנצח את השיטה: "עבודה קשה, סבלנות עם הרבה אמונה ולחבור לאנשים נכונים שמהם ניתן לשאוב כוחות והשראה".
הצלחה מבחינתך: "אמת המידה של הצלחה משתנה מיום ליום. אבל כרגע הצלחה מבחינתי היא לבסס את מקומי בתעשיית המוזיקה הישראלית".   
בעוד 10 שנים : "עדיין שר, כותב ומלחין לעצמי ולאחרים".
אלבום אחרון שקנית: "אביתר בנאי – 'לילה כיום יאיר',  ברוס ספרינגסטין – 'נברסקה'".
הדבר הכי טוב שקרה למוזיקה הישראלית בשנים האחרונות: האינטרנט כמובן, שהפך לכלי משמעותי ובסיסי כדי להגיע לאנשים.
למי בא לך לתת סטירה: "רק לעצמי, בשביל להתעורר לפעמים".

אלעד שודלר יופיע ב"חוף הירוק" בנתניה במסגרת אירוע פורים של האגודה למען החייל (2.3), ב"קפה ביאליק" בת"א (6.3), ב"לורנס" באשדוד (28.3), ב"דוריס" באפיקים (31.3),, ב"פולה" בחיפה (6.4) בקיבוץ עין-כרמל (22.4).