המצב המתוח בישראל בנוגע למעמדן של נשים בכלל ועל הבמה בפרט, עלה לכותרות פעמים רבות מדי בשנים האחרונות. את המצב המדאיג הזה עמותת "ילדים בסיכוי" מבקשת לשנות. העמותה, פועלת עבור 1500 ילדים בגילאים 8-18, במאות פנימיות ומשפחות אומנה ברחבי הארץ שאין להם עורף משפחתי. העמותה שמה לעצמה מטרה לשפר את חוויית ילדותם, להעצים את ביטחונם ואמונם בעולם, ולהעניק להם סיכוי להפוך למבוגרים עצמאיים התורמים לקהילה.
השנה יוצאת העמותה בערב התרמה המוקדש לילדות, לנערות ולצעירות בסיכון, מתוך רצון להראות להן את הכוח הנשי במיטבו, בתקווה שזה ינסוך בהן תקווה לעתיד טוב יותר, ויראה להן שכשחולמים ועושים, אפשר להגיע הכי רחוק. המסרים המרכזיים שהמופע מבקש להזכיר הם שלכל אישה מגיעה במה – פיזית ומטפורית, ובאותה מידה שכל אישה צריכה לקחת בו חלק, כל גבר צריך להיות נוכח כדי לתמוך ולחזק את ידי הנשים כולן. המופע שיעלה בערב ההתרמה נוצר משיתוף פעולה של העמותה והזמר האהוב דני רובס, וב-2 בדצמבר המופע שנקרא "הבמה שלך", צפוי לעלות בהיכל התרבות בתל אביב.
היוצרות הכי גדולות בישראל על במה אחת
מוסיקאיות גדולות ומוכשרות רבות ישירו לצד להיטיהן גם דואטים של יוצרות וזמרות ישראליות אחרות שעברו עיבוד מיוחד. על הבמה יעלו: ,A-WA אילאיל, אסתר רדא, דנה אינטרנשיונל, דנה ברגר, לאה שבת, מאיה בוסקילה, נרקיס, ספיר סבן, קרולינה, רונה קינן וריקי גל. את המופע תנחה הדר מרקס והוא יועבר בשידור חי בגל"צ.
דני רובס, המנהל המוסיקלי של המופע כתב והלחין שיר במיוחד למאורע ושמו כשם המופע – הבמה שלךְ. מילות השיר "את שוברת לרסיסים את קיר הפחד \ קחי לך, הבמה שלך\ מכשולים תמיד יהיו שם, אבל גם כשלא ילך\ את תוליכי בקולך\" – פונות לכל ילדה, נערה ואישה וקוראות להן לעמוד זקוף ואיתן, גם כשקשה ולא קל. רובס מוסיף ואומר: "אני מאוד גאה בשיר הזה ובכוח הנשי הרב ומלא הכישרון שעושה איתנו את הדרך הזאת, ובטוח שיצרנו כאן משהו גדול מאוד שיישאר איתנו עוד שנים ארוכות קדימה".
"מיד כשגויסתי לפרויקט הכול כך חשוב ומרגש הזה עלה בי הרעיון לכתוב שיר מקורי", מספר רובס, "שכל הכנסותיו ייתרמו לעמותת "ילדים בסיכוי". מאחר וכל האירוע נועד במקור כדי לתת השראה לילדות וצעירות בסיכון, היה לי ברור שאין כמו מילים חזקות כדי להעצים למעשה כל אישה בישראל. מזה שנים לא נשמע בפסיפס המוסיקה הישראלית שיר שכולו גירל פאוור". עוד מספר רובס כי שלושת הדיוות הגדולות - מאיה בוסקילה, לאה שבת וריקי גל הקליטו ביחד את השיר החדש שחודר ללב. ביחד עם הזמרות הענקיות, שרות הזמרת אילאיל, והזמרת תהילה פרץ שגדלה בפנימייה ובחרה, בדיוק כפי שנכתב בשיר, לאסוף את הרסיסים, לשבור את קיר הפחד ולעלות על הבמה. כל ההכנסות ממכירת הכרטיסים ומתמלוגי השיר החדש, יוקדשו למען שיפור חייהם של ילדים וצעירים ללא עוגן משפחתי.
"גיליתי דרך המילים והמנגינה שהמוסיקה היא הבית שלי"
בין כל הזמרות המשתתפות במופע, מתארחות גם שתי מוסיקאיות צעירות – צליל דיין ותהילה פרץ, בוגרות עמותת "ילדים בסיכוי". פרץ, בת 26, היא ראפרית, זמרת, יוצרת, כותבת ומלחינה, שגדלה מגיל צעיר בפנימייה שנאלצה להתמודד עם מציאות חיים מורכבת.
היא גדלה במשפחה דתייה, הייתה נערת גבעות, יצאה בשאלה, שוטטה ברחובות וחיפשה את דרכה. היא חונכה בפנימייה מגיל 15 והיום היא רוצה שיכירו את המוסיקה שלה ואותה דרך המסרים החזקים בשירים שלה שנולדו מתוך מציאות חייה. מרגשת במיוחד היצירה שלה – עיבוד מיוחד לשירו של חנן בן ארי 'אמא', שיצא לאחרונה בליווי קליפ ובתמיכתו של בן ארי. המילים המרגשות שכתבה לשיר, נכתבו על אמא שלה, שנהרגה לפני מספר שנים בתאונת דרכים ולא זכתה ליהנות מהפירות שזה עתה היא קוצרת.
"גדלתי בישוב הדתי עתניאל בדרום הר חברון, במשפחה עם שישה אחים. תמיד הייתי שונה בנוף בו גדלתי", מספרת פרץ, "בהתבגרותי התחלתי לשאול שאלות, להעלות ספקות ולמרוד בכל מיני דרכים וצורות, כמו להסתובב לילות שלמים בכיכר ציון בירושלים, ללכת מכות, לשתות ולעשן עד אובדן הזיכרון והעיקר, ללכת נגד המוסכמות המקובלות שהכתיבו לי. חוויות לא פשוטות אלו הובילו אותי לקצה. הורי לא ידעו מה לעשות איתי אחרי כמה חודשים שהייתי ללא מסגרת, ולכן שולבתי בפנימיית יפתח בנות. בתוך הבועה החמה של הפנימייה, רכשתי עוד כלים להתמודד עם החיים. הלימודים לא עניינו אותי בכלל. לא ראיתי בהם ערך ואף פעם לא חוויתי דרכם הצלחה, לכן סיימתי את לימודיי ללא תעודת בגרות, אבל כן יצאתי עם בגרות ואיזון רגשי".
"בתקופה הזאת הרגשתי כמו אילמת. לא ידעתי לדבר על רגשות ולבטא אותם החוצה. מנקודה זו, המוסיקה נכנסה לחיי. השיר הראשון שכתבתי היה על ידיד שלי, שהייתי מאוהבת בו, אך לצערי הגדול טבע בכינרת. שם גיליתי דרך המילים והמנגינה שהמוסיקה היא הבית שלי ושם מותר לי לדבר. חוויתי גם הצלחה בפסטיבל נוער שבו זכינו במקום שני עם שיר מקורי שלי", מספרת פרץ בהתרגשות.
נקודת המפנה
כשסיימה את הפנימייה, עשתה פרץ שירות לאומי כמדריכת מוסיקה. שנת השירות הראשונה הייתה עבורה 'כאפה מצלצלת לפנים', כפי שתיארה במילותיה את הרגע בו יצאה לעולם וקלטה לפתע כמה שהיא לבדה. "היה פער גדול בין העולם בו בחרתי לבין העולם ממנו הגעתי, מה שגרם לי להרגיש חוסר שייכות גדול. היה לי מזל גדול בצומת הזאת בחיי. כשהייתי צריכה לפנות את מקומי בדירה בה גרתי במהלך השירות, הוצע לי לעבור לדירה ששייכת לעמותת "ילדים בסיכוי". לא היה לי מושג לאן אני נכנסת וכמה דיוק היה במקום הזה בשבילי. לקח לי זמן לתת אמון ולהבין איזו יד גדולה, מחבקת ונדיבה העמותה נותנת לי".
"אני חייבת את הכשרתי המקצועית כמוסיקאית לעמותה" מספרת פרץ. "מלוות הדירה מטעם העמותה שנכנסה לחיי והביאה עמה ניחוח חדש ממה שהכרתי עד אז, היא הסיבה לכך שהעזתי ללכת רחוק. כששיתפתי אותה שאני רוצה להתחיל קורס מוזיקה "ככה בקטנה", היא אמרה לי - "אם את רוצה ללמוד, את הולכת על זה עד הסוף", וסיפרה לי על בית ספר רימון ואיזה שמות גדולים יצאו ממנו. לאט-לאט נתנה לרעיון הזה לחלחל. באופן כללי זה הדבר שמאפיין את עובדי עמותת "ילדים בסיכוי" – הם נותנים לנו את הכלים להאמין בעצמנו ולצאת לעולם כבוגרים עצמאיים המסוגלים ללכת אחר חלומותיהם הקטנים והגדולים".
לימודיה של תהילה ב"רימון", בית הספר למוסיקה, התאפשרו אודות למלגה אותה קיבלה מבית הספר ומאיש העסקים ברק דותן, שותף בקרן DBSI, המלווה את תכנית ההשכלה בעמותה. "היה לי מאד לא פשוט. היו המון ימים שהרגשתי שזה גדול עליי. לא הייתי מורגלת בלימודים, וגם הפן החברתי לא היה פשוט כל כך. הרבה אנשים מוכשרים היו סביבי, ולא ידעתי איפה אני בכל הסיפור הזה".
"כשהוזמנתי להתארח במופע "הבמה שלךְ" התרגשתי כל כך", מוסיפה פרץ בחיוך גדול, "אני נרגשת במיוחד לעבוד עם דני רובס שמנהל מוזיקלית את המופע ולהופיע לצד מוסיקאיות ענקיות, המעניקות לי השראה בדרכי המקצועית. בעיקר, אני גאה לקחת חלק בגיוס תרומות לעמותה ממנה קיבלתי כל כך הרבה ובזכותה אני פה, כשהבמה שלי. אני מקווה כי אנשים רבים – נשים וגברים, יבחרו להגיע למופע שלנו ולתמוך בכוח ובקול הנשי ובמיוחד בקולן של ילדות וצעירות בסיכון הזקוקות להשראה והעצמה הזאת יותר מכולם".
לרכישת כרטיסים חייגו 5076* או לחצו כאן