רק לא מזמן סיפרנו לכם שרובי וויליאמס הצליח ממש לעצבן את רוסיה, כשהסינגל החדש "Party Like a Russian" והקליפ שלו נתפס כמפגן סטריאוטיפי ופוגעני של התרבות הרוסית. עד כדי כך שהמדינה מחרימה, ככל הנראה, את הכוכב מלהופיע בה. וויליאמס אמר בתגובה: "יש 147 מיליון אנשים ברוסיה ולא רציתי לעצבן אותם בשום צורה", אבל זה כבר היה מאוחר מדי. הנה עוד כמה אמנים שהכתימו את הדרכונים שלהם לעולמים:

אריאנה גרנדה - ארצות הברית

הכל התחיל עם ליקוק של דונאט. בעצם, שני ליקוקים. הזמרת הייתה בחנות דונאט עם כמה חברים, ומה שהתחיל כבדיחה דוחה (ללקק מאפים שאנשים הולכים לקנות ולאכול בלי לדעת), הפך ליציאה של אריאנה כנגד המדינה שלה. מצלמת האבטחה במקום תפסה אותה אומרת "אני שונאת אמריקאים. אני שונאת את אמריקה". השערורייה, כמובן, השתוללה, וכמה ימים אחר כך אריאנה פרסמה התנצלות מתרפסת לפיה היא "מאוד גאה להיות אמריקאית".

את מה שהיא אמרה היא האשימה, תאמינו או לא, בפחמימות. "כתומכת של אכילה בריאה, אוכל זה משהו שמאוד חשוב לי ולפעמים אני לוקחת את זה קשה שכאמריקאים אנחנו אוכלים וצורכים דברים בלי להקדיש שום מחשבה להשפעה שיש לזה על הבריאות שלנו. יחד עם זה, תנו לי להתנצל שוב אם פגעתי במישהו בבחירת המילים הגרועה שלי". אנחנו יותר נפגענו מכך שהיא ליקקה יופי של דונאטים טריים וטעימים והרסה אותם סתם ככה, מה לגבי התנצלות על זה?

אדם לוין - ארצות הברית

בזכות האינטרנט והרשתות החברתיות, כל אמירה קטנטנה של מישהו יכולה להפוך לסיפור ענק שבמקרה אחר לא היה זוכה להתייחסות. זה מה שקרה ב-2013, כשאדם לוין, שהיה אז שופט ב"דה ווייס" האמריקאי, נשמע ממלמל בתוכנית "אני שונא את המדינה הזאת" כששניים מהמתמודדים בנבחרת שלו הודחו מהתחרות. באופן טבעי, ציבור הגולשים זעם, ואדם נאלץ להסביר שהוא סתם צחק.

ליידי גאגא - תאילנד

ליידי גאגא אולי נמצאת בשלב בוגר ורגוע של החיים שלה ושל הקריירה שלה, אבל אל תשכחו שזו הזמרת שלבשה שמלה שעשויה מבשר וידעה לעורר פרובוקציה חדשה בכל יום. ב-2012, היא הצליחה לעצבן חלק נכבד מהאוכלוסיה התאילנדית בכך, שמכל הדברים שיש להתייחס אליהם במדינה, היא בחרה להתמקד בחיקויי המותגים שנמכרים בה. "בדיוק נחתתי בבנגקוק! מוכנה ל-50,000 מפלצות תאילנדיות צורחות. אני רוצה ללכת לאיבוד בשוק ולקנות רולקס מזויף", היא כתבה אז בטוויטר. כמה מעריצים תאילנדים אמרו שזה "פוגעני, מעליב ורע לתדמית של המדינה". השאר היו כל כך נרגשים לקראת ההופעה שלה שהם ישנו מחוץ לאיצטדיון ימים לפני המופע.

אזליה בנקס - אנגליה, וכל שאר העולם

האמירות הדוחות החוזרות והנשנות של אזליה בנקס היו סיבה מספקת לכך שהטוויטר שלה נסגר לעולמים. הראפרית הייתה מרושעת באופן מיוחד בציוצים שלה, והצליחה איכשהו לפגוע ברוב האנשים בעולם. היום טוויטר כבר סגרו לה את החשבון, אבל כשהוא היה פעיל היא הרגישה בנוח לכתוב בו דברים גזעניים, הומופוביים, וסתם חסרי טעם. מתישהו היא החליטה להיות מקורית וירדה על השיניים של כל מדינת אנגליה: "אתם צריכים לעשות טיפולי שיניים לכל המדינה באנגליה לפני שאתם בכלל מנסים לפנות אליי", היא כתבה.

מדונה - סין, טיוואן

גם מדונה היא אמנית ששערורית לא זרות לה, ויותר מזה - נראה שהיא מתה עליהן. בפברואר האחרון היא הצליחה לעצבן את סין, המדינה הגדולה בעולם, כשהופיעה שם כשהיא לובשת את דגל טיוואן. סין לא מכירה בטיוואן כמדינה עצמאית, ובכך שמדונה לבשה את הדגל שלהם היא בעצם הביעה תמיכה במאבק שלהם. אחר כך היא פרסמה תמונה של עצמה בתוך כוכב כחול, שמזוהה עם התנועה הלאומנית הטיוואנית שהרגה למעלה משלושים אלף יריבים פוליטיים שלה. ככה היא הצליחה לעצבן גם אנשים רבים בטיוואן. אחת התגובות לתמונה, הייתה של מעריץ שכתב: "אלוהים, זה לא הסמל של טיוואן או של טיי-פה, זה הסמל של מפלגת KMT שהרגה של כך הרבה אנשים. בבקשה תתקני את הטעות המגוחכת הזו. תראי קצת כבוד לאי הזה". התגובה הזו קיבלהל מעלה מ-4000 לייקים.  להביע עמדה פוליטית זה אחלה, אבל אולי כדאי לבדוק קודם מי נגד מי.

ג'סטין ביבר - ארגנטינה

כולם יודעים שלעשות כל דבר לא מכובד כלפי דגל של מדינה זה צעד שעשוי לעורר זעם. כולם, חוץ מג'סטין ביבר, מסתבר. הכוכב הצעיר קיבל את דגל ארגנטינה ממעריץ בניו יורק במאי האחרון, וכנראה חשב לעצמו "בשביל מה אני צריך דגל" - ותועד משליך את הדגל מחלון המכונית שלו. זה בייחוד לא מתאים לאור ההתנהגות שלו ב-2013, כשנתן הופעה בבואנוס איירס, שם הוא העיף את דגל ארנטינה בבוטות מהבמה. אחר כך הוא נאלץ להתנצל, אמר שהוא חשב שזה היה טי שירט, וביקש סליחה מהעם הארגנטינאי. אבל הם לא ממש סלחו, ועד עכשיו אסור לביבר להופיע שם. למדת את הלקח, ביב?