הופעות קיץ 2015: לאן תלכו?

ב-20.7 הולך לנחות במועדון הבארבי בתל אביב צ'אזוויק בראדלי בודניק, או כמו שהקהל הרחב מכיר אותו, Toro Y Moi. בודניק, סך הכל בן 29, הספיק להוציא חמישה אלבומים ולנדוד לאורך קשת סגנונית די רחבה. אנחנו תופסים אותו בדיוק בסיבוב ההופעות שמלווה את אלבומו האחרון, "What For?", שמציג את טורו קרוב מתמיד לרוקנ'רול ולסול ישן. למרות זאת, ההופעות שלו משלבות שירים מכל התקופות ומכל הפאזות שבודניק נהג לעטות על עצמו. לקראת ההופעה בישראל ליקטנו שמונה שירים המתפרשים על הקריירה הלא ארוכה אך העשירה של Toro Y Moi:

Minors

צ'אז בודניק החל לקרוא לעצמו בשם Toro Y Moi ("השור שלי" בשילוב של צרפתית וספרדית) כבר בגיל 15, כשהקליט סקיצות בבית. אבל רק ב-2009 הוא התחיל את הקריירה המקצועית שלו כשהוחתם ללייבל Carpark ועבר מדרום קרוליינה לניו יורק. האלבום הראשון שלו, "Causers of This", יצא ב-2010 ושויך על ידי עיתונאי מוזיקה לגל הצ'יל-ווייב של התקופה. סוג של תת-ז'אנר שמשלב לחני פופ קליטים יחסית עם צלילים אלקטרוניים ומקצבים איטיים. אחד הנציגים הבולטים שלו היה Washed Out (ארנסט גרין), שגם היה חבר טוב של בודניק והופיע איתו באותה תקופה. השיר הזה לקוח מאלבום הבכורה של טורו, והוא מדגים את הטוויסט המעניין של בודניק על אותו גל, עם מקצב יותר חי וסטייל שנשען על מוזיקה שחורה משנות ה-70.

New Beat

אם אנחנו כבר בעניינים של טוויסט מהסבנטיז, אז באלבומו הבא, "Underneath the Pine", בודניק לוקח את זה עוד יותר רחוק. כאן הוא כבר לא מתרחק מהסטייל האישי לטובת אווירה של דיסקו ואר'נ'בי. "Underneath the Pine" נכתב בהשפעת הסאמפלים שבודניק ליקט עבור האלבום הקודם, והוקלט אצלו בבית בעיצומו של סיבוב ההופעות המצליח של Causers of This.

Saturday Love

בסוף 2011, אחרי שנתיים עמוסות בטורים והופעות ברחבי העולם, בודניק לקח הפסקה והקליט גרסת כיסוי דיסקואית מתמיד לשיר הזה של שריל ואלכסנדר אוניל. השיר יצא באי.פי שהכין את הקרקע למעבר המוחלט של בודניק לאלקטרוניקה באלבום הבא שלו.

Sad Sams

רגע לפני אלבומו השלישי, בודניק מתפנה להוציא אלבום שמאגד הקלטות שהוקלטו, כמו שם האלבום,ב"June 2009". האלבום הזה נתן תזכורת לקהל על הסטייל המוקדם, הצ'ילאאוטי, של Toro Y Moi, והיה מעין סגירת מעגל לקראת העתיד.

So Many Details

בינואר 2013, אחרי כמה סינגלים מוצלחים, יצא "Anything in Return", אלבומו השלישי של צ'אז בודניק. השפעות הסבנטיז פינו את מקומן לסינת'פופ מהאייטיז והאוס מהניינטיז, עם הרבה השפעה ממפיק ההיפ-הופ J-Dilla. האלבום זכה לביקורות מצוינות, וגם משך לראשונה את תשומת לבה של הסצנה האלקטרונית, מה שהוליד כמה רמיקסים מוצלחים.

Les Sins - Fetch

החיבור של צ'אז בודניק לאלקטרוניקה גרם לו להבין שכדי להעמיק בהאוס, בטכנו ובדאנס, הוא חייב ליצור אישיות מוסיקלית שונה מToro Y Moi. הפרויקט האלקטרוני Les Sins הוציא כמה קטעים מאז 2010, אבל רק בשנה שעברה הגיע לאלבום מלא (ומצוין). כאן נמצא קטע מוקדם יותר, מ-2012.

Chromeo feat. Toro Y Moi - Come Alive

עוד משחק של בודניק עם פופ אייטיז היה באירוח הנפלא שלו באלבום מרובה האורחים “White Woman” של הצמד Chromeo, אלבום שהוא כולו הצדעה לארנ'בי הנוצץ של שנות ה-70 וה-80. שימו לב גם לקליפ המשעשע, שבו בודניק מופיע כמנקה שמתאהב בבובות ראווה.

Lilly

האלבום האחרון של בודניק כ-Toro Y Moi יצא ממש לפני כמה חודשים, והוא נקרא "What For? ". באלבום הזה בודניק חוזר לצלילים העדינים יותר שאפיינו אותו בתחילת דרכו, בשילוב עם אותו עומק שבלט באלבומיו הקודמים. גם הרבה גיטרות רוק'נרוליות חוזרות כאן לתמונה, והשמועה מספרת שההופעות שלו תפסו כיוון רוקי-פסיכדלי. השיר הזה, "Lilly", יצא כסינגל, ומזכיר לנו כמה הקול של בודניק נפלא וגם איזה כותב שירים נהדר הוא.