כשזה בא מאהבה, הקהל חוזר להאמין. ג'יימס הטפילד סולן מטאליקה
צילום׃
Getty images
כל חובב מטאל יודע שמטאליקה יש שתיים. האחת של עד האלבום השחור והשנייה של אחרי האלבום השחור. מעכשיו אמרו מטאליקה יש שלוש. כי ארבעת הפרשים חזרו. אחרי סיבוב של הרפתקאות מוזיקאליות לא מוצלחות, הקאמבק של מטאליקה הוא פחות קאמבק במובן של חזרה לעניינים, כי הם לא הפסיקו לפעול מעולם, אלא קאמבק במובן המוזיקלי, מעין חזרה של להקה לשורשיה, אחריה שאיבדה את דרכה היצירתית, חזרה לדברים שבגללם היא נחשבת ללהקת המטאל הגדולה והחשובה בעולם.
במשך 17 השנים האחרונות, מטאליקה היו יכולים להתפרק, מבחינתי, ולא הייתי מזיל דמעה. תרשו לי לא לפרט ולהסביר למה כל הקטע של "
Load" ועד "
הקדוש הכועס" פשוט לא ממש שווה התייחסות. תרשו לי להגיד ש"
Death Magnetic", האלבום החדש, הוא הקאמבק של מטאליקה כי סוף סוף
ג'יימס הטפילד, נזכר איך כותבים ושרים שירי מטאל ו
קירק האמט נזכר שגיטרה יודעת גם לילל ולצרוח ולא סתם לעשות רעש בשביל להרגיז את השכנים.
סוף סוף חברי מטאליקה נזכרו להוציא עוד אלבום ראוי אחרי "...And Justice for All" מ 88', ומהבחינה הזאת זהו קאמבק השנה, אם לא של העשור. זה לא ש"Death Magnetic" הוא יצירת מופת, יש לו את הFUCKים שלו (לארס אולריך הוא רק אחד מהם), אבל הוא בהחלט מחזיר את ההרגשה שהנה, להקת המטאל מהמשפיעות והאהובות ביותר בעולם, יכולה עדין לעשות לנו נעים באוזן, ולהזכיר לנו שאנחנו יכולים לעשות הד-באנגינג וליהנות מזה, גם בלי האופטלגין של אחרי.
נגמרו הניסויים, הסתיימו ההרפתקאות הלא מטאליות
צילום׃
Getty images
אל תחפשו באלבום החדש את המלודיות הדביקות והבלדות של האלבום השחור. "Death Magnetic" הוא אלבום מטאליקה אמיתי, לא עוד מוצר מסחרי לילדי ה"Load". האלבום שרק מי שגדל בשנות ה 80' ומבין ואוהב את ארבעת האלבומים הראשונים שלהם, יוכל להתרפק בהנאה ולומר עליו "או, סוף סוף הם הפסיקו להוריד זבל, וחזרו לנגן מוזיקה אמיתית".
אפשר לשמור למטאליקה טינה בגלל כל השטויות שלהם עם נאפסטר וביזיונות אחרים, אבל ברגע ש "That Was Just Your Life" מתחיל, אני נקלע לאמנזיה בכל הנוגע לתקופה ההיא. כאשר "All Nightmare Long" ניגמר, אפשר כבר לחייך, הפעם מטאליקה קיימה את ההבטחה, נגמרו הניסויים, הסתיימו ההרפתקאות הלא מטאליות שנגמרו בקטסטרופה מוזיקלית. מטאליקה חזרה לעצמה ויש לנו זוכה לאלבום המטאל של 2008.
נשאר רק להגיד תודה למפיק האגדי ריק רובין, שחתום על האלבום והצליח לגרום להאמט והטפילד לזכור שמוזיקה עושים בשביל הכיף, ולא רק בשביל לנסות להיות Coolים מגניבים עם סאונד חדשני ומקצבים מעודכנים. כי כשזה בא מאהבה, הקהל מרגיש וחוזר להאמין.
"Death Magnetic" הוא עדיין לא המאסטרפיס החדש של מטאליקה, אבל הוא בהחלט צעד בכיוון וקאמבק השנה. אם חברי הלהקה לא יבזבזו את כספם על מכוני גמילה למיניהם וימשיכו לעשות את המוזיקה שהם באמת יודעים לנגן, אז אני כבר מצפה לאלבום הבא שלהם.