אם חשבתם שהמטבח הארגנטינאי מורכב כולו מגחלים לוחשות, סטייקים מדממים וצ'וריסוס, תחשבו שוב. ביום שבת הקרוב יגיע בכיר הנציגים הארגנטינאים במוזיקה הישראלית, שלמה יידוב, למפגש בין דורי עם מי שמכונה "ממשיך דרכו", פבלו רוזנברג, לחגיגה קולינרית ומוזיקלית.

במהלך התכנית המרגשת שוחחו השניים על תחילת דרכו של יידוב בישראל, וכך גילינו כולנו שאת השיר "ערב כחול עמוק" אותו ביצעה ריטה, כתב יידוב בצעירותו ו"העניק" לה אותו אחרי מפגש מסקרן במיוחד. איך זה קרה? מה הם בישלו? ומי קרע את מי? קבלו הצצה ראשונה לתכנית ולדואט המשותף של הנציגים הכי דרום אמריקאיים בישראל. 

 

פסטל ארגנטינאי

קילו תפוחי אדמה

מילוי:
בצל אחד
3 שיני שום
300 גרם בקר טחון
פלפל אדום אחד חתוך לקוביות
חצי כוס זיתים ירוקים ללא גלעינים
2 ביצים קשות מגורדות
תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל, פפריקה, כמון

אופן הכנה:

  1. מבשלים תפוחי אדמה, ומכינים מהם פירה.
  2. בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים מכינים את המילוי: מטגנים במחבת בצל קצוץ עם שיני שום קצוצות עד להשחמה. מוסיפים את שאר החומרים וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות.
  3. משמנים תבנית ובונים בה את הפסטל: שכבת פירה, מעליה שכבת מילוי בשר, ושוב שכבת פירה.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כחצי שעה.

 

קלחי תירס פיקנטיים

4 קלחי תירס
סיר מים רותחים
50 גרם חמאה
צ'ילי גרוס לפי הטעם

אופן הכנה:

  1. מבשלים את קלחי התירס במים רותחים במשך כ-5 דק'.
  2. מקפיצים במשך כ-2 דקות את קלחי התירס במחבת או על פלנצ'ה יחד עם חמאה וצ'ילי.

 

סלט לבבות דקל

קופסת שימורים של לבבות דקל
10 עגבניות שרי
3 גבעולי עירית
מיץ מחצי לימון
תבלינים לפי הטעם: מלח ופלפל

אופן הכנה:

  1. פורסים את לבבות הדקל ועגבניות השרי, וקוצצים את העירית.
  2. מערבבים ומתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל.

"פבלו, אוכל וחברים", שבת, 17:00, ערוץ 24