יש להם הרבה במשותף: שניהם התחילו כרוקרים בועטים, שניהם עלו ארצה בגיל צעיר ויחד הם חולקים אהבה גדולה לאוכל. בשבת הקרובה תגיע קורין אלאל למטבח של פבלו רוזנברג, ויחד הם יחליפו סודות קולינריים, ידברו על החלטות גורליות שעשו במהלך הקריירה, וגם יכינו מנה או שתיים. צפו בדואט המיוחד שלהם ל"זן נדיר" ואם אתם רוצים להכין את המטעמים מהתוכנית - הנה המתכון. 

סלט סלק עם רוקפור, דבש ואגוזים

500 גרם סלק מבושל
מיץ מחצי לימון
2 כפות שמן זית
כף דבש
תבלינים לפי הטעם: מלח ופלפל גרוס
חבילת עלי בייבי או רוקט
120 גרם גבינת רוקפור
60 גרם אגוזי מלך קצוצים
גרידת לימון

אופן הכנה:

  1. מערבבים בקערה לימון, שמן זית, דבש, מלח ופלפל.
  2. חותכים את הסלק המבושל לקוביות, מוסיפים ומערבבים היטב.
  3. מסדרים את הסלט: מניחים עלי בייבי או רוקט, עליהם את הסלק עם הרוטב, ומעל מפוררים גבינה, ומקשטים באגוזים וגרידת לימון

 קרואסון ממולא בביצה מקושקשת וסלמון

2 קרואסונים
2 ביצים
2 גבעולי עירית
2 פרוסות סלמון מעושן
תבלינים לפי הטעם: מלח ופלפל
להגשה: מלפפונים חמוצים, עגבניות שרי וצנוניות מתובלים במיץ לימון

אופן הכנה:

  1. מחממים מעט את הקרואסונים בתנור.
  2. מכינים ביצה מקושקשת ומתבלים עם עירית קצוצה, מלח ופלפל.
  3. חותכים את הקרואסון וממלאים כמו סנדוויץ' בביצה ופרוסות סלמון מעושן.
  4. מגישים לצד מלפפון חמוץ, עגבניות שרי וצנונית מתובלים במיץ לימון.

 טונה אדומה בקרמל ובצלצלי שאלוט

4 נתחים במשקל 200 גרם של טונה אדומה
שמן זית
תבלינים לפי הטעם: מלח גס ופלפל גרוס

לרוטב
3 כפות סוכר חום
20 בצלצלי שאלוט
שמן לטיגון
כוס יין
50 גרם חמאה

אופן הכנה:

  1. מכינים את הרוטב: מטגנים בצלצלי שאלוט קלופים במשך כ-6 דק'.
  2. מוסיפים סוכר, וכשהוא נמס מוסיפים כוס יין ומצמצמים עד שנותרת כחצי מכמות היין.
  3. כשהרוטב מצומצם מכבים את האש, מוסיפים חמאה, ומערבבים עד שמתקבל רוטב סמיך.
  4. מברישים את הטונה בשמן זית, מתבלים במלח גס ופלפל, ובמחבת נקייה צורבים אותה קלות מכל צד.
  5. פורסים ומגישים עם הרוטב והבצלים.

בתיאבון!

"פבלו, אוכל וחברים", שבת (1.11), 17:00, ערוץ 24