פילה בערמונים וציר בקר

8 פרוסות של 100 גרם פילה בקר איכותי
300 גרם ערמונים מאריזת וואקום
כוס וחצי יין אדום
כוס וחצי ציר בקר
3 שיני שום
צרור טימין
תבלינים לפי הטעם: מלח ופלפל

אופן הכנה:

  1. מצמצמים במחבת ציר בקר יחד עם יין עד שנותרת בערך חצי מכמות הנוזלים.
  2. מתבלים בשום כתוש, עלי טימין, מלח ופלפל.
  3. חוצים את הערמונים, מוסיפים למחבת, וממשיכים לצמצם עד לקבלת רוטב סמיך.
  4. כשהרוטב מצומצמם מוסיפים את פרוסות הפילה למשך כ-2 דק' נוספות.

 אספרגוס מטוגן

250 גר' אספרגוס
כף שמן
25 גרם חמאה
תבלינים לפי הטעם: מלח ופלפל
מיץ מחצי לימון

אופן הכנה:

  1. חולטים את האספרגוס למשך כ-30 שניות במים רתוחים, ומעבירים לקערה עם מי קרח על-מנת לעצור את הבישול.
  2. במחבת מחממים שמן וחמאה, ומוסיפים את האספרגוס החלוטים.
  3. מקפיצים כ-2 דקות יחד עם מלח ופלפל.
  4. מכבים את האש ומוסיפים מיץ לימון טרי.

 סלט אגסים עם קממבר

200 גרם גבינת קממבר
2 אגסים פרוסים עם קליפה ובלי הליבה
ראש חסה
3 כפות אגוזי פקאן קצוצים
רוטב ויניגרט (כמה כפות, לפי הטעם).

אופן הכנה:

  1. חותכים את גבינת הקממבר למשולשים.
  2. פורסים את האגסים עם הקליפה, ומנקים מגרעינים.
  3. מפרידים את החסה לעלים שלמים.
  4. מרכיבים את המנה: מסדרים את עלי החסה בצלחת רחבה, מעליהם מניחים את פרוסות האגס ומשולשי הגבינה.
  5. מפזרים כמה כפות של אגוזי פקאן קצוצים, ומתבלים ברוטב ויניגרט.

פבלו אוכל וחברים- שישי ושבת 14:00 – ערוץ 24