הכוכב הכי גדול של המוזיקה הישראלית בשנה האחרונה פתח שולחן יחד עם פבלו רוזנברג בתכנית שתשודר היום, שישי, בערוץ 24. במהלך התכנית בישלו השניים יחד, דברו על חתונתו הקרובה של טסי, השנה האחרונה בחייו, וכמובן, סיפקו מספר מתכונים - כולם לפניכם:

פילה בקר שלם צלוי עם שאלוט מקורמל

 

נתח של קילו וחצי פילה בקר בלי הקצוות

חצי כוס חרדל גרגירים

3 שיני שום קצוצות דק

ענף רוזמרין

ענף טימין

פלפל שחור גרוס

לרוטב:

חצי קילו בצלי שאלוט

2 כפות שמן זית

כמה כפות סוכר חום

2 כפות חומץ בלסמי

כוס וחצי יין

מלח ופלפל לפי הטעם

2 ענפי רוזמרין

אופן ההכנה:

 

  1. עוטפים את הפילה בחרדל, שיני שום קצוצות, פלפל שחור ועלים מענף טימין וענף רוזמרין.
  2. סוגרים על הפלנצ'ה מכל הצדדים, ומעבירים לתנור למשך כ-20 דקות ב-180 מעלות.
  3. מוציאים את הנתח ונותנים לו לנוח מתחת לנייר אלומיניום למשך כמה דקות.
  4. במקביל עושים את הרוטב – מתחילים מבצלי השאלוט עם שמן הזית והסוכר, ולאחר כמה דק' מוסיפים את שאר המרכיבים, ומבשלים כ-20 דקות מכוסה, ואז עוד 5 דקות ללא כיסוי.
  5. פורסים את הפילה לסטייקים ומגישים עם הרוטב.

 

טארט עגבניות

מלאווח

עגבניות פרוסות

ארטישוקים משומרים

שמן זית

מלח

טימין

אורגנו

להגשה:

כף פסטו

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את העגבניות עם הארטישוקים, שמן הזית, המלח הטימין והאורגנו.
  2. מכינים מלאווח במחבת, שמים עליו את סלט העגבניות, ומעבירים לתנור לכרבע שעה ב-180.
  3. מוציאים ומגישים עם כף פסטו מעל.

בתיאבון!

פבלו, אוכל וחברים, שישי ב-16:20 ושבת ב-17:00, ערוץ 24

>> גם לכם יש מתכון מנצח? ספרו לנו ואולי תזכו

>> לכל התוכניות של "פבלו, אוכל וחברים"