אורז ספרדי

כוס אורז בסמטי
כוס אפונה ירוקה
פלפל אדום אחד
בצל אדום אחד
תבלינים לפי הטעם: כורכום, פפריקה, מלח ופלפל

אופן הכנה:

  1. קוצצים את הבצל לקוביות ואת הפלפל לרצועות ומטגנים בסיר למשך כ-4 דקות עד שהבצל משחים מעט.
  2. מוסיפים את האפונה וממשיכים לטגן עוד כ-2 דקות.
  3. מוסיפים כוס אורז וממשיכים לטגן עוד כדקה תוך כדי ערבוב.
  4. מוסיפים 2 כוסות מים ותבלינים.
  5. מכסים ומבשלים על אש נמוכה 20 דק'.

 דגים חריפים

דג לברק מפולט ונקי מעצמות
2 עגבניות
פלפל אדום
2 פלפלים חריפים ירוקים
2 פלפלים אדומים יבשים
3 גזרים
2 ראשי שום
2 חבילות כוסברה
תבלינים לפי הטעם: פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה, כורכום, אבקת מרק עוף, מלח ופלפל
שמן קנולה

אופן הכנה:

כמויות ואופן הכנה מדויק לא קיימים אצלנו – מתכון של שמעון בוסקילה – לא בטוח שניתן לפרסם, אבל יש לברר זאת ישירות מולו.

צ'וריסו על מצע תירס ועגבניות

2 כוסות גרעיני תירס מוכנים מקופסת שימורים או קפואים
3-4 נקניקיות צ'וריסו
20 עגבניות שרי
בצל אדום אחד
צרור כוסברה
כף שמן זית
כף חומץ בלסמי
תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל וצ'ילי גרוס

אופן הכנה:

  1. מייבשים היטב את גרעיני התירס, מטגנים אותם קלות במשך כדקה, ומוציאים מהמחבת.
  2. מטגנים את הצ'וריסו.
  3. בינתיים מכינים משאר המרכיבים סלט: קוצצים את העגבניות, הבצל והכוסברה, מתבלים בתבלינים, שמן זית וחומץ בלסמי.
  4. מרכיבים את המנה: בתחתית הצלחת מניחים את גרעיני התירס, מעליהם את הסלט, ומעל מניחים את הצ'וריסו.

פבלו אוכל וחברים- שישי ושבת 14:00 – ערוץ 24