ביום שלישי האחרון, בית המשפט המחוזי בקיוטו גזר על צ'יסאקו קאקהי למות בתלייה אחרי שהיא נמצאה אשמה ברציחתם של שלושה מבני זוגה, ובעוד סעיף ניסיון לרצח של אדם נוסף. למרות זאת, בתביעה מאמינים שמספר הגברים שמצאו את מותם על ידי קאקהי הם שבעה לפחות. כולם היו קשישים, כולם היו אמידים וכולם היו עם ביטוח חיים או ירושה שהלכה היישר אל חשבון הבנק של הרוצחת.

קאקהי מכונה בתקשורת היפנית "האלמנה השחורה", בעקבות הדמיון המטריד בין פועלה של הרוצחת היפנית ובין טבעו הקטלני של נקבת העכביש הארסי – אשר הורגת את בני זוגה לאחר הזיווג שלהם. אתר החדשות היפני The Japan Times מדווח כי השיטה שלה הייתה פשוטה למדי. ראשית, היא הייתה סוקרת את אתרי ההיכרויות המקומיים בניסיון לאתר גברים מבוגרים עם הכנסה גבוהה – כ-86 אלף דולר בשנה, ליתר דיוק. אחר כך היא הייתה מוודאת שהיא תהיה יורשת ההון הבלעדית של בני זוגה או המוטבת העיקרית של כספי ביטוח החיים שלהם. אז היא הייתה גורמת להם לשתות "קוקטייל בריאות" על בסיס ציאניד.

אחד הנציגים של אתרי ההיכרויות סיפר כי קאקהי מעולם לא עוררה חשד בקרב ההנהלה. "היא הותירה עלינו רושם של אישה טובת לב שהצליחה להתגבר על הרבה משוכות במהלך חייה", מספר הנציג, "אבל עכשיו זה ברור לכל שהיא אישה מניפולטיבית, היות והיא הצליחה לשטות בכל כך הרבה גברים".

בסופו של דבר, היה זה בצע הכסף שלה שלא הותיר שום מקום לספק אצל השופטים באשר למוטיב הרצח. חוקרי המשטרה מעריכים כי השיטה שלה הצליחה להכניס לה כמיליארד ין (למעלה מ-8.6 מיליון דולר) אל חשבון הבנק, כסף שהיא השתמשה בו על מנת לכסות את חובותיה בשוק ההון היפני. השופט הראשי איאקו נגאווה אמר בפסק הדין של קאקהי: "מה שהוביל את הנאשמת לבצע את הפשעים המתועבים הללו היה רדיפת הבצע שלה. לא ניתן להימנע מגזר דין מוות במקרה שכזה, גם אם מתחשבים במצבה הבריאותי של הנאשמת".

חובות כספיים וחיבה לרעלים

קאקהי נישאה לראשונה כשהייתה בת 24. זמן קצר מאוחר יותר, היא ובעלה הקימו עסק במחוז אוסקה בדרום המדינה, שמתמחה בהדפסה על בדים. הצרות הכלכליות שלה התחילו בשנת 94', בסמוך לפטירתו של בעלה הראשון.

העסק המשותף שלהם פשט רגל וכתוצאה מכך קאקהי נכנסה לחובות משמעותיים. מצבה הכספי היה גרוע כל כך שבשלב מסוים היא נאלצה למכור את ביתה במכירה פומבית ואפילו נאלצה לבקש הלוואות משכניה. ככל הנראה בשלב הזה בחייה היא התחילה לפתח עניין מחושב ברווקים זקנים ועשירים.

על פי החשד, קאקהי ניהלה קשרים רומנטיים עם תשעה גברים מאז 1994. כולם מצאו את מותם במהלך התקופה הזו, אם כי חלק מהם נפטרו ללא חשד לכוונת זדון. שניים מהם מתו באופן טבעי – אחד נפטר כתוצאה משבץ ובן זוג נוסף נפטר כתוצאה מסיבוכים של מחלת הסרטן.

קאקהי עוררה חשד בקרב בלשי המשטרה אחרי שנמצאו שאריות של ציאניד בגופותיהם של בני זוגה. הראשון שגילו אצלו שאריות של ציאניד היה איסאהו קאקהי, בן 75 – בעלה הרביעי שהתמוטט בביתו כחודש לאחר שהתחתן עם "האלמנה השחורה". מאוחר יותר, חוקרים גילו שאריות גם בגופתו של מסאנורי הונדה, בן 71, שהיה בן זוגה של קאקהי. מסאנורי הורעל זמן קצר לפני שעלה על ההגה ונהרג כתוצאה מתאונת דרכים. חבר נוסף שמצא את מותו בזמן שהיה במערכת יחסים עם קאקהי היה גבר בן 75 ששמו מינורו היוקי אשר הורעל גם כן.

בשנת 2007, קאקהי ניהלה קשר רומנטי עם אדם נוסף, טושיאקי סוּהירוֹ בן ה-79. על פי החשד של חוקרי המשטרה, "האלמנה השחורה" הכניסה לו חומצה אל תוך המשקה בזמן שהם אכלו במסעדה. סוּהירוֹ התמוטט בחניון, אך הוא שרד את ניסיון הרצח.

"לא הביעה חרטה על מעשיה"

קאקהי נעצרה לראשונה בדצמבר של שנת 2013 אחרי שבעלה הרביעי נמצא ללא רוח חיים בביתו בעיר מוּקו, אשר במחוז קיוטו. בזמן החקירה, הבלשים המקומיים מצאו ראיות שמחזקות את החשד כלפיה – כולל שקית של ציאניד, שהייתה מוחבאת בתוך עציץ שנזרק לפח מיחזור בסמוך לביתה.

בשלביו הראשונים של המשפט, קאקהי שמרה על זכות השתיקה ואורך רוח. על פי אתר החדשות הבריטי The Sun, עדי ראייה סיפרו בבית המשפט כי הנאשמת הותירה רושם של קשישה תמימה – ואפילו נהגה להאזין להליכי המשפט באמצעות אוזניות בגלל אובדן כושר השמיעה שלה. למעשה, קו ההגנה העיקרי של הסנגוריה הייתה שקאקהי "לא מסוגלת לבטא את עצמה או להבין את מה שמתחולל סביבה" כתוצאה מגילה המופלג, אבל זה לא הותיר רושם על השופטים.

בשנת 2016, קאקהי אובחנה כסובלת מדמנציה. הסנגור שלה ניסה לטעון כי ההידרדרות במצבה הבריאותי מעיד על כך שהיא איננה כשירה לעמוד למשפט, אבל השופטים דחו את העתירה – והדגישו כי היא הייתה צלולה לחלוטין כאשר היא הרעילה את בעלה בשנת 2013.

הליכי המשפט היו בין הארוכים ביותר בתולדות המערכת המשפטית היפנית, כ-135 ימים. כמו כן, משפטה של "האלמנה השחורה" הצליח לעורר עניין רב בקרב אזרחי המדינה. למעשה, הציבור היפני היה מרותק כל כך להליכים, שבשלב מסוים הסדרנים התחילו למכור כרטיסים לאנשים שרצו להיות נוכחים במהלך השימועים – כאשר לדיון המסכם הגיעו למעלה מ-500 אנשים.

המשפט עצמו היה דרמתי במיוחד. בתחילתו, הנאשמת שמרה על שתיקתה והתמידה בגרסתה כי היא חפה מפשע, אך הראיות נגדה המשיכו להצטבר. בשלב מסוים, התביעה זימנה עד מטעמם, גבר בן 80 איתו היא ניהלה מערכת יחסים לאחר בעלה הרביעי. כאשר הוא נשאל מדוע החליט לצאת עם קאקהי, העד הקשיש ענה: "אחרי שאשתי נפטרה, החיים לבד היו קשים. רק רציתי שהיא (קאקהי) תגור איתי".

הרגע המכונן של המשפט הגיע אחרי שהנאשמת החליטה לשבור את שתיקתה והדהימה את כל הנוכחים בבית המשפט. ביולי האחרון, "האלמנה השחורה" הודתה כי היא אכן רצחה את בעלה הרביעי. כאשר היא נשאלה האם היא מודעת להשלכות ההודאה באשמה, קאקהי ענתה בחיוב. כאשר היא נשאלה על ידי התובעים האם היא אכן הרעילה את בעלה המנוח, תשובתה הייתה: "אינכם טועים".

הנאשמת הקשישה סיפרה כי היא רצחה את איסאהו קאקהי מהסיבה הפשוטה שהוא נהג להשקיע יותר כסף בזוגתו לשעבר. "זה הכעיס אותי", היא אמרה בבית המשפט, "הוא נהג לשלם עשרות מיליוני ין לנשים אחרות ולי הוא לא נתן אפילו פני אחד".

הרוצחת הקשישה הגדירה את עצמה בפני הנוכחים כאישה אשר "גורלה נחרץ". היא לא הביעה חרטה כלפי המעשים המיוחסים לה ואפילו טענה כי היא לא חוששת מפני הגרדום או התליין. "אפילו אם אני אוצא להורג מחר", אמרה קאקהי בקרירות אל חבר השופטים, "אני מוכנה לצחוק כל הדרך אל המוות".

ביום שלישי האחרון, בית המשפט גזר עליה למות בתלייה. בזמן הקראת פסק הדין, השופט נגאווה אמר כי הנאשמת "לא הביעה חרטה על מעשיה והתייחסה בזלזול לחיי אדם". מאוחר יותר, התובעים הגדירו את הפשעים שלה בתור "נכלוליים ומתועבים".

עדי ראייה מספרים שבזמן הקראת פסק הדין קאקהי לא הנידה עפעף, לא החצינה שום רגש או אפילו שינתה את הבעת הפנים שלה – היא פשוט ישבה שם בשקט והקשיבה.