תושבי בירמינגהם, העיר השנייה בגודלה בבריטניה, עוברים ימים מדאיגים במיוחד שמאיימים על השלווה בעיר האנגלית. על פי הדיווחים של אתר האינטרנט The Sun, בירמינגהם הפכה בשנה האחרונה ל"אזור לחימה" – עם 33 מקרי רצח מאז תחילת השנה - מה שמעניק לה את התואר המפוקפק: בירת הרצח של בריטניה. בין הקורבנות של השנה האחרונה ניתן למצוא קשישה שנדקרה למוות בביתה בשכונת סמול הית'; נער שנורה למוות על ידי ירי ממכונית חולפת; וגבר שנורה למוות מחוץ לחנות מכולת בעיר.

אחד המקרים המחרידים מהתקופה האחרונה היה הרצח כפול של אם ובתה אשר נדקרו למוות תוך כדי שניסו להזעיק את עזרת המשטרה. מארק פיין, בלש מוכר בעיר, התייחס לתקרית בראיון לכלי התקשורת הבריטיים: "למרבה הצער, לא הצלחנו למנוע את הרצח המתועב הזה", הוא סיפר בכאב. תדירות מקרי הדקירה מאז תחילת השנה רק הולכת וגוברת, כאשר גורמים במשטרה מספרים שכמות המקרים הוכפלה ב-3 השנים האחרונות, ורק בשנה שעברה נרשמו בעיר כ-1,800 אירועי דקירה - ברובם היו מעורבים נערים.

עוד מסתמן שגם הפשע המאורגן נמצא במגמת עלייה בתקופה האחרונה, עם דיווחים על אירועי אלימות בין כנופיות ועבריינים שיכולים להתפתח לאירועי דקירה וירי אחרי ויכוח זניח ברחוב. בעלי עסקים מדווחים כי הם חוששים לפרנסתם בזמן שאותם נערים מסתובבים בעיר חמושים בנשקים. ומה לגבי המשטרה? ובכן, גם זה עניין מורכב ובעייתי.

דייב תומפסון, אחד המפקחים בעיר, מספר שקיצוצים בתקציב המשטרה משליך בעקיפין על המצב ברחובות העיר. כלומר - בהיעדר כסף לשלם לשוטרים, הרבה פחות מהם מסיירים ברחובות, ואין מספיק כוח אדם בשביל לטפל בכל דיווח. גורם פנימי במשטרה סיפר לכלי התקשורת שהמוקדנים נוהגים שלא להזעיק ניידות לדיווחים על פריצות. כמו כן, הסטטיסטיקה בנושא מראה כי הם מצליחים לפתור רק 1 מכל 5 פריצות בעיר. "אתה מקבל תגובה מהמשטרה רק אם מדובר באירוע מסכן חיים", מספר חאלד מחמוד, חבר פרלמנט מקומי. "רק כאשר יש דיווח על ירי או על פשע משמעותי".

אליזבת' יארדלי, פרופסור לקרימינולוגיה מאוניברסיטת בירמינגהם, טוענת שהסיבה לאלימות מושרשת בהיסטוריה של העיר. "קשה להתעלם מהצללים של העיר, מהמפעלים שהתרוקנו והעסקים שנכשלו", היא מספרת. "למעלה מ-75% מן האוכלוסייה חיה בשכונות מצוקה. הורים מודאגים מהאלימות ברחובות, מהפשע המשתולל והסמים בכל פינה. כמעט חצי מהילדים בעיר חיים בעוני. המצב הזה חינך את הנוער של העיר להפוך לאנוכי ולמצוא כל דאך על מנת לברוח מהעוני – ובשביל זה, הם מוכנים אפילו לפגוע באחרים. בהיעדר הכוח המשטרתי לטפל בבעיה, המצב הזה רק צפוי להתדרדר יותר ויותר", סיכמה יארדלי.