אין תמונה
מעודדות הפועל חולון

זהו זה. אפשר להכין קערה לריר ולירוק קליפות של פיסטוקים על הרצפה בציפייה לגמר הגדול. הרגע המיוחל הגיע, והפעם אנחנו לא מכוונים לגמר הפיינל פור המשמים בין מכבי תל אביב למכבי חיפה – אלא למה שקורה במחצית שלו. רבותי, תכינו את כפתור ה"פאוז" בשלט: היום בערב קבוצת המעודדות של הפועל חולון תפגוש את נערות מכבי חיפה בגמר סוער משלהן, אירוע השיא ביומן של אחד מאיתנו שעדיין חושב שיש משהו סקסי בטייטס ופומפונים.

חודש שלם עקבנו אחריהן ובדקנו כל צעד, כל גלגלון וכל הנפה באוויר, ועכשיו הכל מתנקז לגמר קלאסי לתפארת אתי פולישוק, והדריכות במחנות נמצאת בשיאה. " זה הרגע שלו חיכנו כל השנה. ניתן את הכול והקבוצה הטובה ביותר תנצח," משחררת נטע לי אזולאי מקבוצת המעודדות של הפועל חולון הצהרה גורפת שוודאי תועתק על ידי פיני גרשון כקלישאה איכותית לשחקניו לפני המשחק.

מעודדות ישראליות? באמת?

בעוד באמריקה מעודדות הן חלק בלתי נפרד מהמשחק לא פחות מהכדור, אצלנו מפגרים שנות אור לא רק ברמת המשחק, אלא גם בכל היחס לנושא המעודדות. אולי בגלל שזה עדיין לא חלק מהתרבות שלנו ואולי בגלל שהפועל חולון זה עדיין לא הדאלאס קאבויס – שם, אגב, המעודדות השופעות זוכות לקבלת מקצוע לכל דבר עם הבטחת פנסיה וביטוח בריאות. אבל צריך להודות על האמת: יש משהו קצת לא נעים בלראות ילדות מתבגרות שמנסות לעורר את תשומת ליבנו, במיוחד כאשר אנחנו עסוקים במזמורי נאצה לקבוצה היריבה.

מצד שני, חייבים לתת שאפו על המאמץ. תחרות המעודדות שיזמה מנהלת הליגה השרישה את תחום העידוד בקרב קהל הספורט הדוקרני, ואולי כבר לא צריך להרגיש כמו פדופיל בזמן שכמה נערות מפזזות לכם מול העניים בלבוש בחצאיות קצרות.

היום אם כך זה קורה, חיפה מול חולון, ולצערנו אי אפשר למלא ווינר על התוצאה בעימות הזה. במקום זה ננסה להבין קצת יותר על מהות הקונספט. " זוהי השנה הראשונה שלנו כקבוצת המעודדות של מכבי חיפה ואנחנו נורא גאות בהישגים שלנו," מדווחת עינת וולך מקבוצת מכבי חיפה. "בתחילת השנה התקיימו מבחנים ובאו 40 בנות ומתוכם נבחרו 17 שמרכיבות את הקבוצה. במהלך המשחק ישנן 12 בנות שמעודדות". הגילאים, אם תהית, נעים בין 16 ל 24. מה שאומר שאם אתה רוצה לגשת לאחת מהן אחרי הגמר, תדע שזה חוקי רק לפעמים.

מה הקריטריונים להתקבל לקבוצת מעודדות? עד כמה חשוב המראה החיצוני?
"מה שצריך לדעת זה לרקוד, המראה לא משחק פה תפקיד. כל המעודדות שלנו רוקדות מגיל צעיר ומשלבות כמה סגנונות ריקוד מג'אז קלאסי, היפ הופ ועוד דברים. זוהי עבודה בפני עצמה ואנחנו רוקדות חמש פעמים בשבוע בשביל להשיג תוצאות".

מסתבר שיש יותר לעידוד מסתם לזנק אחת לשנייה על הגב. בשביל כל הופעה בדקה וחצי של פסק זמן הבנות עובדות קשה ביותר ואפשר להרגיש את השינוי באוויר. " נכון שפה זה לא ארצות הברית וזה לא מקצוע לכל דבר, אבל עדיין אנחנו מקבלות המון תגובות נלהבות מהקהל ומהשחקנים של הקבוצה שנמצאים איתנו בקשר טוב. כשהתחילה התחרות היינו תשע קבוצות ועכשיו הגענו עד לגמר – וזה הישג עצום בשביל המועדון ובשבילנו".

ההבדל מ"נולד לרקוד": הקהל הרבה יותר אכזרי

בעוד הספורטאים הישראלים ידועים בחוסר היכולת לתפקד ברגעי האמת, לקבוצת המעודדות צפוי לחץ לא פשוט עם קבוצת שופטים שכוללת אושיות בתחום הריקוד: גברי לוי, קלוד דדיה ואנה אהרונוב. שלא לדבר על קהל שמתוכנת לשרוק בוז ברגע שהוא פותח את הפה. " זה לא מלחיץ. להפך, זה כיף," מאשרת נטע לי אזולאי מהפועל חולון. "השנה בזכות התחרות יש המון תגובות מהאוהדים ומהשחקנים. המודעות היא גדולה ואנחנו נרגשות מהאירוע".

מה אתן מכינות לנו בגמר?
"עד עכשיו השקענו המון כוח רצון בתחרות הזאת ונתנו את כל מה שיש לנו. הכי חשוב מבחינתנו בגמר זה לבוא עם אנרגיות טובות ולהראות מה אנחנו יודעות. אנחנו מכינות כמה תרגילים חדשים שנראה אותם בגמר יהיה שמח".

אז מי לוקח?
"אני לא ממש מכירה את חיפה ואני לא יודעת מה מתכננים שם, כמובן שאני מאחלת להם בהצלחה. אנחנו רוצות להביא את הגביע לחולון, בשביל עצמנו ובשביל הכבוד לעיר".

אפילו הגמר המרתק בעונה האחרונה של "לרקוד עם כוכבים" לא יצליח לשחזר את ההתרגשות של גמר המעודדות. מי יודע, אולי קורה משהו בספורט שלנו, ואולי קבוצות המעודדות יהפכו לחלק בלתי נפרד מקבוצות הספורט. כמובן שקודם כל צריך לשפר את תרבות הספורט ואת רמת המשחק, אבל אנחנו אנשים סבלניים. צעד אחד בכל פעם. ואין לנו שום בעיה להתחיל עם המעודדות.

ועם זאת דומה שכגודל המרחק בין כרורסל ישראלי לאמריקאי – כך גם בתחום המעודדות. הנה, תראו:

 

מעודדת של הדנבר ברונקוס (צילום: Doug Pensinger, GettyImages IL)
ככה זה נראה באמריקה... | צילום: Doug Pensinger, GettyImages IL

אין תמונה
... והנה מעודדות מכבי חיפה בכדורסל