נתחיל, כהרגלנו, בחדשות הטובות: יותר ויותר גברים לוקחים על עצמם את האחריות למנוע הריון, כך עולה מדו"ח חדש של המרכז לבקרת מחלות ומניעתן בארה"ב. החדשות הפחות טובות? השיטה שבה הם עושים את זה, שהפופולאריות שלה גדלה בצורה יוצאת דופן, כוללת סיכון לא קטן בכלל – מדובר, איך לא, במשגל נסוג.

במחקר, בו השתתפו 3,000 גברים לא נשואים בין הגילאים 15-44, עלה כי שיעור השימוש בכל שיטה שהיא למניעת הריון ע"י גבר עלה מ-52 אחוז בשנת 2002 ל-59 אחוז בשנים 2011-2015. השיטה שגדלה במהירות הגבוהה ביותר היא כאמור, משגל נסוג.

קונדום (צילום: Andrei Kobylko, Shutterstock)
זה כבר רעיון טוב יותר | צילום: Andrei Kobylko, Shutterstock

בשנת 2002, רק 10 אחוז מהגברים הודו שהם מבצעים את האקט בניסיון למנוע הריון, ואילו בין השנים 2011-2015 הנתון הזה עלה כבר ל-19 אחוזים. באופן לא ממש מפתיע, שיעורי השימוש במשגל נסוג כאמצעי למניעת הריון היו גבוהים יותר בקרב רווקים, בהשוואה לגברים שהיו נשואים בעבר או לגברים במערכות יחסים.

נחזור רגע לשיעורי חינוך מיני מבית הספר ונזכיר לכם, שוב, ששימוש במשגל נסוג עשוי להיות בעייתי בכל הקשור למניעת הריון. גם אם מבצעים אותו בצורה מושלמת, כך שאף לא טיפת זרע נשארת מאחור, עדיין קיים סיכוי של 4 אחוזים בשנה להיכנס להריון, כך על פי כתב העת "Contraception". בשימוש טיפוסי, כלומר, שאיחרת במעט את הרגע שלך – הסיכוי להיכנס להריון עשוי להגיע עד ל-22 אחוזים.

"הזרע הוא נייד", אומר ד"ר רייגן מקדונ'לד-מוזלי, רופא בכיר בפדרציה האמריקאית להורות מתוכננת. "הוא שוחה מסביב. אפילו רק טיפה של זרע שנמצאת בסמוך לאיבר המין הנשי יכולה להגביר את הסיכוי להיכנס להריון".

אז אם אתם לא ממש אחלה עם הסיכון להיכנס להריון שכרוך במשגל נסוג, אנחנו ממליצים לכם בחום לחפש פתרונות אחרים. שיטה נוספת שהופכת לפופולארית יותר ויותר בשנים האחרונות, היא חסימת צינור הזרע, הליך רפואי שמתאים כאמור למי שאינו מעוניין בילדים כלל. על פי הסטטיסטיקה, בשנה שאחרי ביצוע ההליך, 15 עד 20 זוגות בלבד ייכנסו להריון מתוך 10,000, וזאת בהשוואה ל-1,400 מתוך 10,000 זוגות שייכנסו להריון בשימוש בקונדומים.