במאמר שפורסם לאחרונה בכתב העת של המכללה האמריקאית ללימודי קרדיולוגיה, ניתן לראות את נתוני המחקר בנושא הקשר בין יחסי מין ודום לב. וכן, מצטרעים לבשר - קיים קשר כזה, וגברים חייביםלהיזהר ממנו.

חוקרים בדקו את כל המקרים בהם דווח על אירוע קרדיוגני ברחבי העיר פורטלנד בין השנים 2002-2005, אשר הסתכמו ב-4,557 מקרים של דום לב (לא התקף לב, אל תתבלבלו). לאחר איסוף הנתונים היבשים, החוקרים צמצמו את המקרים לאלו שקרו בעקבות או בזמן יחסי מין. כלומר, דום לב שהתחולל עד שעה מאז אקט מיני כזה או אחר. והיי, יש חדשות טובות: על פי הממצאים שלהם, פחות מאחוז אחד מהמקרים היו קשורים ליחסי מין באופן ישיר.

מתוך הסטטיסטיקה הזאת, 32 מקרי דום לב כתוצאה מיחסי מין קרו לגברים ומתוכם 94% היו עם היסטוריה של תחלואת לב כזו או אחרת. כלומר, הם היו בסכנה כזאת מלכתחילה. ד"ר סומיט צ'ו, פרופסור לקרדיולוגיה במרכז הרפואי סידרס-סיני בלוס אנג'לס ואחד ממחברי המחקר, סיפר לערוץ החדשות האמריקאי CNN כי מאגר הנתונים האדיר שהיה להם לא השאיר שום מקום לספק לגבי השכיחות הנמוכה של המקרים.

via GIPHY

ד"ר צ'ו מסביר כי ישנה נטייה במחקרים מן הסוג הזה לעקוב אחרי כמות אנשים שנעה לרוב בין 5,000 ל-10,000 אנשים. במקרים כאלה, לטענתו, רק חמישה או שישה אנשים יעידו כי הם חוו דום לב. "אלו מספרים קטנים מדי", אומר ד"ר צ'ו, "אז הרעיון שלי היה להתחיל טיפול בקרב אוכלוסיית פורטלנד ולהתייחס אל כל המטופלים כנסיינים במחקר" – ומכאן ניתן היה להגיע מסקנה כי דום לב בזמן סקס הוא תופעה נדירה מאוד.

הסיכויים ללקות בדום לב בזמן קיום יחסי מין הם כמעט אפסיים. אף על פי כן, ד"ר צ'ו מדגיש כי זה עדיין חשוב שגברים ונשים ידעו מה לעשות במידה וזה יקרה. אז מה עושים? החייאה. על פי המחקר, רק שליש מהאנשים שחוו דום לב טופלו בניסיונות החייאה, והטיפול הזה שיפר את הסיכויים שלהם לחיות.

"אם אתם או השותפה שלכם חוטפים דום לב, אל תהססו להתחיל החייאה", מסביר ד"ר צ'ו, "עיסויים והנשמות מגדילים באופן משמעותי את סיכויי ההישרדות במצב כזה".