אין תמונה
שומר על דופק נמוך. שעון דופק של GoGym

יש טרנד כזה בארץ, שצובר תאוצה בשנים האחרונות. אולי שמעת עליו: לעשות ספורט. כן כן, ממש כך. יותר ויותר אנשים מרימים את עצמם מהספה ומתחילים לרוץ, לרכב, לשחות, יו ניים איט. באופן לינארי, גם שוק מוצרי הספורט משגשג על כל גווניו. כל אחד רוצה להחזיק ברשותו במוצר או בביגוד שיספק לו מראה ספורטיבי – אפילו אם כל מה שהוא עושה זה עשר דקות של פידול על אופני הכושר במכון. העיקר שתוכל להסתכל במראה בסיפוק ולהגיד לעצמך שהעבודה המשרדית היא למעשה העיסוק הצדדי – אתה, אתה ספורטאי אמיתי.

זאת הפסיכולוגיה שעומדת מאחורי הטירוף של קניית מוצרי ספורט, גם כאלה שקונים ללא הכרה או צורך ממשי. ברוח זאת, אני כאן כדי להציג בפניך מוצר חדש שיצא לשוק הדינמי הזה: שעון דופק של GoGym.

שעון דופק, יודע למדוד דופק?

חשיבות מדידת הדופק כחלק מאימון נכון ואפקטיבי עולה למודעות הציבור הרחב יותר ויותר. דופק שונה בזמן אימון משיג לך תוצאות שונות: דופק בעצימות בינונית (60-70%) מעניק לך ירידה במשקל ושיפור סיבולת. 70-80% מספקים לך שיפור סיבולת לב ריאה וסיוע בהורדת שומן. 80% ומעלה ואתה מחזק את מסת השלד, השריר וצפיפות עצם (זה אולי נשמע משהו שרק זקנים סובלים ממנו, אבל על ידי פעילות גופנית נאותה גם אתה תוכל ליהנות מעצמות חזקות לאורך זמן).

בלי לבלבל לך יותר מדי את השכל, אתה צריך לדעת דבר אחר מרכזי: אם אתה רוצה לעסוק בספורט באופן רציני כדאי שתדע מה הדופק שלך. שעון דופק טוב יספק לך את המטרה הזאת בדיוק.

שעון דופק בדרך כלל עושה את הפעולה על ידי משדר אשר אתה צריך להצמיד לאזור החזה בעזרת רצועה, שצריה להישאר עליך בכל זמן הפעילות. לא נעים או נחמד. לכן חברת GoGym מביאה לנו את החידוש הבא: שעון דופק ללא צורך ברצועה. יש חיישן בתוך המכשיר אשר אמור למדוד את הדופק שלך בצורה מדויקת. איך פריצת הדרך הזו עובדת? שים את אחת האצבעות שלך על החיישן ולאחר כמה שניות תקבל נתון. כלשהו, אבל נתון.

השעון שלי חושב שאני סוג של סוס מרוצים

כשבוע ימים השעון ליווה אותי בכל סוגי הפעילות הספורטיבית שאני מבצע (וזה הרבה) ומסקנותיי הן אלו:

1. אל תקנה את השעון הזה.
2. מתסכל מאוד בזמן אימון עצים כדוגמת ריצת שטח, להחזיק את הידיים שלך מספיק קרובות לכמה שניות ללא תזוזה על מנת לבצע מדידה. על פעולה זו הרי תרצה לחזור כמה פעמים בזמן הפעילות. מתסכל כבר אמרתי?

ניר חולי רץ (צילום: תומר פדר)
משהו... במספרים שעל השעון... לא נראה לי... נכון | צילום: תומר פדר
3. לא יצא לי לעשות השוואה בזמן אמת בין השעון של GoGym לבין שעון דופק אחר, אך כמה פעמים קיבלתי קריאות מאוד לא אמינות אחרי אימון ריצה. ארבעים דקות של ריצה הכוללת עליות וירידות בצהרי היום והשעון הורה לי על דופק של 56. תקשיב, או שאני מת או שאני בכושר שיא. מה שלא הרגיש ככה באותם רגעים בהם שמעתי את הלב שלי הולם בחזה מרוב מאמץ.
4. עליך להניח את האצבע על גבי החיישן בצורה עדינה מאוד. לחיצה עזה מדי ואתה מקבל הודעת שגיאה ובקשה לשים את האצבע בשנית.
5. פונקציה נוספת אשר חסרה לי בשעון אשר מתהדר בכך שהוא שעון דופק המותאם גם לריצות שטח: תאורה. קצת קשה לראות את המספרים בחושך, תסכים איתי.
6. מבחינה עיצובית אסתטית, המכשיר עושה רושם של צעצוע זול ופשוט הן מבחינת החומרים והן מבחינת התצורה הגרפית.

מחיר: 149 שקל. זול מאוד לשעון אשר מציע תצוגת דופק, אמינה ככל שתהיה.
שורה תחתונה: אם אתה מתאמן בעיקר בחדר כושר ולא עושה אימוני אירובי ייעודים אשר מצריכים מדידת דופק דייקנית, השעון הזה יכול להתאים לך. במצב סטטי ללא תזוזה הוא מאפשר מדידה סבירה והוא זול, אז לא יהיה איכפת לך אם משקולת תיפול לך על היד ותשבור לך את השעון.
להשיג: בחנויות ספורט או באתר היבואן, יגל.