אנשים עשירים הם בדיוק כמו כולנו, חוץ מהעובדה שהם לא. קחו לדוגמא את העניין של ספורט. בזמן שאתם אולי תיהנו ללכת לאיזה חוג במתנ"ס, לגלוש בים או לשחק כדורגל על האספלט בשכונה, מיליארדרים מקליפורניה עוסקים בענף ספורט אחר – ענף ספורט של עשירים בלבד.

הענף המדובר הוא הידרופוילינג, או בקיצור - פוילינג. נכון לעכשיו, זה הטרנד הכי חם בסצנת ספורט האקסטרים של עמק הסיליקון. אתר ה-NYPost הגדיר אותו בתור "שייט משולב עם ענפי ספורט באוקטן גבוה". כלומר, שייט רגיל לא מספיק בשביל אנשים כמו לארי פייג' וסרגיי ברין (המייסדים של גוגל ששווים כל אחד לחוד למעלה מ-42 מיליארד דולר), הם צריכים משהו קצת יותר מרגש.

A post shared by everything HYDROFOIL (@australian_foiler) on

A post shared by everything HYDROFOIL (@australian_foiler) on

 

בפועל, הספורט עצמו מזכיר מאוד את הקייט-סרפינג הנפוץ מאוד בחופי ישראל, מהגלשן ועד המצנח אליו רתום הגולש. השוני היחיד הוא חיבור מוט בצורת עוגן שנמצא בתחתית הגלשן, זה למעשה הפויל עצמו. בעזרת הפויל, ניתן לכוון את כלי השייט ולהגיע למהירויות של 60 קמ"ש – ואפילו יותר.

את הפויל ניתן להתקין על מגוון כלי שייט, כולל סירות קטאמרן וגלשנים למיניהם. קשה להסביר כיצד הפטנט עובד בלי להיכנס לטרמינולוגיה פיסיקאלית של המים, אבל העיקרון שלו די פשוט: כל עוד כלי השייט שלך נמצא בתנועה, הפויל ירים אותו מעל המים.

מסתמן שמי שהכניס את כל עמק הסיליקון לעניין של פוילינג היה לארי אליסון, אחד המייסדים של תאגיד המחשוב הבינלאומי Oracle, ואדם ששווה 60 מיליארד דולר. בתחילת העשור, המולטי מיליארדר האמריקאי התחיל להתעניין בתחרויות שייט והשקיע בפטנט. מאז, משקיעים פרטיים מאזור עמק הסיליקון משווקים את המוצר ועושים מזה כסף לא רע בכלל.

Great capture of the F One FOIL setup. @fonekites

A post shared by everything HYDROFOIL (@australian_foiler) on

A post shared by Simone Speroni (@simo_kiteboarding_rodi) on

 

ניקו פרלייר, גולש פוילינג צרפתי, מספר שהשילוב בין ענף הפוילינג ואנשים ממעמד סוציואקונומי גבוה הוא מאוד הגיוני בסך הכל. "זה לא ספורט זול במיוחד", הוא אומר, "אבל האנשים פה עשירים מאוד, אז הם יכולים לקחת את זה לרמות אחרות לגמרי. הרבה מעבר לאדם הממוצע".

מבדיקה זריזה באינטרנט ניתן לראות שמוט פוילינג יכול לנוע בין מאות לאלפי דולרים. מעבר לזה, יש את העניין של לשכור סירה שעולה מאות דולרים לשעה – אבל מה זה כבר כמה אלפי דולרים בשביל אנשים שנמצאים ברשימת 20 האנשים העשירים בעולם של פורבס?

אנחנו בינתיים נחזור לריצה היומית שלנו בשכונה.

A post shared by everything HYDROFOIL (@australian_foiler) on