מתמודדים עם התקרחות? אז יכול להיות שבשנים הקרובות תצטרכו למצוא משהו אחר לדאוג ממנו, כי ממצא חדש במחקר הנוגע לתאי גזע יכול להפוך התקרחות לנחלת העבר.

חוקרים ממגוון מוסדות אקדמיים ברחבי העולם, הכוללים את אוניברסיטת סטנפורד, קורנל ו-UCLA, גורסים שהתקרחות נובעת מהאופן שבו תאי הגזע שלנו מפרקים גלוקוז במחזור הדם שלנו.

על פי המחקר, שיצא לדרך כבר מזמן אבל עכשיו ציין עוד התקדמות רצינית, הגלוקוז עובר עיבוד במחזור הדם לחומר שנקרא פירובט (סוג של חומצה). תאי הגזע יכולים לפרק את הפירובט בשתי דרכים: הראשונה היא להפוך אותו למיטוכונדריון שייצר אנרגיה לגוף, והשנייה היא להפוך אותו לחומצה לקטית. אם לא עקבתם עד עכשיו - אנחנו לא יכולים להאשים אתכם, אז רק נאמר שהשורה התחתונה היא שהחוקרים סבורים שהחומצה הלקטית היא הסוד לצמיחה מחודשת של שיער.

לאורך המחקר, המדענים ביצעו שורה של ניסויים בעכברים וגילו שכאשר נמנעת מהם אפשרות הייצור של חומצה לקטית, השיער שלהם הפסיק לצמוח. לעומת זאת, כאשר הם הגבירו את הייצור של החומצה, המכרסמים הגיבו בצמיחה מוגברת של פרווה.

את הממצאים הללו הם יישמו בשתי תרופות ניסיוניות. הראשונה (RCGD423) מגבירה את הייצור של חומצה לקטית והשנייה (UK5099) מונעת מתאי הגזע להפוך פירובט למיטוכונדריון – ועל ידי כך מכריחה את הגוף לייצר חומצת לקטית במקום. הבנתם? איזה כיף זה ביולוגיה, נכון?

 

המדענים מאחורי המחקר רשמו פטנט על שתי התרופות הללו, מה שאומר שיכול מאוד להיות שהן ימצאו את עצמן מהר מאוד על המדפים בבית המרקחת. למרות זאת, הצוות שעומד מאחורי המחקר מדגיש שהם עדיין לא סיימו את שלב הבדיקות, והתרופות עדיין מוגדרות כניסיוניות.

אם בכל זאת אין לכם סבלנות לחכות לתרופה שתעצור לכם את ההתקרחות, אתם מוזמנים לרענן את זיכרונכם במחקר הזה שקבע שזה לא כזה נוראי כמו שאתם חושבים.