"הרגלי האכילה שלי היו מונעים מבעיות רגשיות", סיפר אנדריאס פפס בראיון לאתר Men's Health, "סבלתי מבריונות ולא מצאתי שום דרך לתעל את הכעסים ולהתמודד עם התסכול שלי. אוכל היה הדבר היחיד שניחם אותי".

פפס נהג לאכול בצעירותו בעיקר מאכלים עשירים בסוכרים, שומן רווי ופחמימות, כמו דגני בוקר, פנקייק, אוכל מטוגן, פיצה, המבורגרים וממתקים. "הייתי יכול לאכול בארוחה אחת שני משולשי פיצה, שתי טבלאות שוקולד, שקית של דוריטוס ולשתות שני ליטר של קולה", מספר פפס, "כלומר, אם זה היה לא בריא, אז כנראה שאכלתי את זה". הוא ידע ששינוי בהרגלי התזונה הוא הצעד הראשון – והוא פעל בהתאם לזה.

A post shared by Andrea Papas (@greek_spartan) on

פפס הפסיק עם המאכלים המתוקים ועבר לדיאטה שמבוססת בעיקר על סיבים תזונתיים וחלבונים. ארוחת הבוקר שלו הפכה לדייסה וביצים, במקום קערה עם דגנים עשירים בסוכר. הוא הפסיק לאכול מזון מטוגן לארוחות צהריים ועבר לארוחות אפויות. לארוחת ערב הוא אוכל דגים, בדרך כלל סלמון. פפס מודה שהוא עדיין אוכל פיצה מדי פעם, אבל לא באותה תדירות.

אחרי השינויים בהרגלי התזונה, פפס התחיל לשלב גם אימוני כושר בסדר היום שלו. תחילה, הוא נהג לעשות אימוני אגרוף והרמת משקולות כמה ימים במהלך השבוע. כיום, הוא הולך לחדר הכושר לפחות חמש פעמים בשבוע – וטוען שהוא יכול לעשות תרגילי סקווטינג (כריעות) לאורך כל היום.

פפס טוען שהסוד להתמדה בדיאטה והאימונים היא למצוא תוכנית כושר שאתה אוהב. "אתה צריך לאהוב את מה שאתה עושה", הוא מסביר, "כי אם לא, אתה פשוט לא תחזיק מעמד". הוא מוסיף שאין טעם להכריח את עצמך להתאמן – במיוחד אם אתה שונא כל רגע מזה.

A post shared by Andrea Papas (@greek_spartan) on

A post shared by Andrea Papas (@greek_spartan) on

פפס, אשר מכנה עצמו ברשת "יווני ספרטני", עובד כיום בתור מאמן כושר אישי ביוהנסבורג, דרום אפריקה. בגיל 35, הוא שוקל קצת פחות מ-99 ק"ג, עם אחוזי שומן מועטים מאוד והוא מודה שהדרך לא הייתה פשוטה. "אנשים חייבים להבין ששינוי הוא לא מידי", הוא אומר, "אתם צריכים לתת לעצמכם זמן, להשקיע. זה תהליך שדורש הקרבה והתמדה".

פפס מודה שלקח לו שנתיים שלמות להוריד 50 ק"ג ומדגיש שאם אתם רוצים לעשות שינוי קבוע בהופעתכם, אז אתם צריכים לשנות את אורך החיים שלכם. "הייתה תקופה שחשבתי שיש פתרון קל למשקל שלי, אבל זה לא נכון", אומר פפס, "האמת היא שאפשר להשקיע חודשים שלמים באימונים ולא לראות שינוי בכלל. זה יכול להיות מתיש ומדכא מוטיבציה, אבל חשוב להיות סבלניים. אם תתמידו, אז האתגרים הללו יהפכו לניצחונות, בסופו של דבר".