כל שרירן רציני שאוהב את עצמו יעלה לאינסטגרם תמונה יומית שבה הוא נראה מרים בנונשלנטיות מכונית אדומה קטנה. נכון שזה נראה הגיוני שצריך להרים הרבה כדי לזכות בהרבה? אז לא נכון.

אנחנו די בטוחים ששרירים ברמה כזו באים גם מסטרואידים והורמון גדילה ולא רק מעבודה קשה, אבל עזבו את זה: מחקר קנדי חדש חושף מה באמת צריך לעשות כדי לבנות שרירים. וזה לא מה שהמטורפים באינסטגרם עושים.

מדענים מאוניברסיטת מקמסטר שבהמילטון טוענים שלא צריך להרים משקל עצום כדי להצליח לבנות שריר. כל מה שצריך לעשות זה להרים משקל כלשהו מספיק פעמים, עד לנקודת שבירה שבה אתם לא מסוגלים לעשות עוד חזרות. ברגע שהגעתם לנקודה הזו, השריר שלכם ימשיך להתפתח ולגדול.

"הגיע הזמן להפסיק לחשוב שהרמת משקלים נמוכים תגרום לשריר להסתגל למאמץ ולהפסיק לגדול", אומר ד"ר סטיוארט פיליפס, אחד החוקרים. "כל מה שהשריר שלכם מבין זה שקשה לו למצוא את הכוח להמשיך להרים את המשקל. הוא לא יודע או מבין את ההבדל בין קושי להרים בגלל משקל נמוך או קושי להרים בגלל משקל גבוה".

המחקר התבסס על ממצאים מניסוי שנערך על 49 גברים, שהרימו משקולות וביקרו בחדר הכושר במהלך 4 השנים האחרונות, 3-5 פעמים בשבוע. הגברים פוצלו לשתי קבוצות: באחת הרימו משקלים גבוהים במשך 8-12 חזרות ובשנייה הרימו משקלים נמוכים במשך 20-25 חזרות. לאחר 12 שבועות הראו שתי הקבוצות גידול זהה במסת השריר. 

המחקר בדק גם רמות של הורמונים וחוזק של השריר, אז נראה שאפשר לסמוך על מה שהם אומרים. אבל גם אם לא, אנחנו מעדיפים להאמין שאפשר להרים פחות כדי להשיג יותר.