לפני 10 ימים, מ', תושב תל אביב, חזר לביתו בשעה ארבע לפנות בוקר דרך שדרות רוטשילד. בדרכו הביתה הבחין בארבעה שוטרים שעצרו צעיר ששכב על הרצפה. מ' סבר שמדובר במעצר אלים ושהשוטרים מתעללים בחשוד שעל הרצפה והחל לצלם את המאורע. הוא לא תיאר לעצמו שהצעד הזה יוביל להחרמת הטלפון שלו ולניסיון של השוטרים לפרוץ ולפרמט את המכשיר.

"ראיתי שוטרים שהשתמשו בכוח מופרז על בחור צעיר ששכב על הרצפה כדי להשתלט עליו", שחזר מ' בשיחה עם mako. "הוצאתי את הטלפון מהכיס ותיעדתי אותם בווידאו. השוטרים לא אהבו את זה במיוחד, זה עצבן אותם. אחד השוטרים חטף לי את הטלפון מהיד ולקח לי אותו בכוח".

לדברי מ', אחד השוטרים זעם עליו ואזק אותו באזיקים. מ' התרעם על כך ובסופו של דבר שוטר בכיר שהיה במקום החליט לשחררו אבל סירב בתוקף להחזיר לו את הטלפון.

"השוטר סילק אותי מהמקום ולקח לי את הטלפון שלי", סיפר מ', "התעקשתי שיחזיר לי את הטלפון אבל הוא סירב".

כחמש שעות לאחר מכן מ' ניגש לקצין חקירות בתחנה לב תל אביב וביקש לקבל לידיו את הטלפון הסלולרי שנלקח ממנו אבל נתקל בסירוב מוחלט. "שאלתי את הקצין למה הוא לא מחזיר לי את הטלפון מאחר ולא עוכבתי או נעצרתי לחקירה. בתחילה הוא אמר שהוא לא חייב להסביר לי את הסיבה אבל לאחר מכן טען שזה לצורך הורדת הסרטונים שצילמתי ועד אז לא יחזירו לי את הטלפון", ציין מ', "אמרתי לו שהם מחזיקים בטלפון שלי ללא רשותי ונכנסים לדברים פרטיים אז הקצין אמר שאם אתעקש הוא ידאג שיחקרו אותי באזהרה על הפרעה לשוטר בעת מילוי תפקידו".

לדבריו, אם השוטרים בזירת האירוע היו מבקשים ממנו את הסרטונים הוא היה מעביר להם אותם אבל במקרה שלו לקחו את הטלפון שלו ללא רשותו. באמצעות עו"ד אדם אבישר הגיש מ' בקשה בהולה לבית המשפט השלום בתל אביב נגד משטרת מחוז תל אביב בדרישה להחזיר לו לאלתר את הטלפון.

פרקליטו של הצעיר חשף כי זמן קצר לאחר פניית mako למשטרה הוא קיבל טלפון מהחוקר בתחנת לב תל אביב שבישר לו שמרשו יוכל להגיע לתחנה ולקבל את הטלפון. הוא הכחיש שמרשו בכלל היה מעורב בקטטה והעובדה היא שהוא לא בכלל לא נחקר ולא נחשד בשום עבירה פלילית. כשהצעיר הגיע לתחנת המשטרה, הוא נדהם לגלות שהשוטרים ניסו לפרוץ לו לטלפון ולפרמט אותו. הוא אף תיעד בתחנת המשטרה כיצד קיבל את הטלפון מהשוטרים.

עו"ד אבישר מתח ביקורת קשה ונוקבת על התנהלות המשטרה שהחזיקה במשך תשעה ימים בטלפון של מ', ומתכוון להגישה תביעה נגדה. "אנו סבורים שהאזרחים במדינה צריכים להיות מודאגים מהמקרה הזה, שמוכיח שמשטרת ישראל יכולה לעשות דין ודיין לעצמה ולתפוס חפצים אישיים כמו טלפון סלולרי שבמקרה זה הוא עולם ומלואו למרשי", טוען עו"ד אבישר.

"מקרה זה מתאר את הדאגה של כל אזרח שמסתובב ברחוב שמא המשטרה עתידה לעשות כרצונה  ובניגוד לחוק. מצער יותר שבתגובת המשטרה לא צורפה כל התנצלות כלפי מרשי או אמירה שהשוטר שביצע המעשה יקבל נזיפה על כך", הוסיף.

ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "הפונה קיבל שעה קלה קודם לאירוע הקטטה דו"ח תנועה משוטר שהיה במקום וברגע שהבחין בשוטר מטפל באירוע הקטטה, החל לצלם ולהפריע לשוטרים באופן שלא יכלו לבצע את תפקידם. גם לאחר מספר בקשות של השוטרים, להתרחק ולצלם באופן שלא יפריע לשוטרים בביצוע מעצרים, החשוד סירב ולכן נעצר והנייד שלו נלקח לצורכי חקירה. לאחר שחדל ממעשיו, שוחרר במקום. בסיום מספר פעולות חקירה, הפונה זומן לתחנת המשטרה לקבלת הנייד שלו".