הדיירים ברחוב מגורי חיים כהן בנתניה עדיין מתקשים לעכל את מה שעבר עליהם לאחרונה, כשעבריינים זרקו מטען רב עוצמה אל תוך הבניין – פגעו בלובי, וניפצו את דלת הכניסה לרסיסים. נזק שמוערך בין עשרות למאות אלפי שקלים. היעד לאותה תקיפה היה העבריין בן בוטביקה שגר בבניין.

לדיירים בבניין נמאס לשתוק, ולאחרונה הם אף התלוננו במשטרה על כך שבוטביקה הציב מצלמות בלובי ובמקומות ציבוריים כדי לעקוב אחר האנשים הנכנסים לבניין, וכן נעל דלתות ללא אישור חברי הוועד והדיירים. לאור התלונה המשטרה הסירה את המצלמות ופרקה את המנעולים.

"זה מפחיד לגור בבניין שבו יש עבריין שניסו לחסל כמה פעמים", סיפר אחד הדיירים לקצין משטרה, "אנחנו בחרדות. בפעם הבאה יהרגו בטעות ילדים או מבוגרים, אנחנו נמצאים על הכוונת של העבריינים לא פחות ממנו. אנשים פה פוחדים לצאת מהבית בשעות הערב, כל הזמן מסתכלים לצדדים. ומי יפצה אותנו על הנזק שנגרם ללובי ולדלת הבניין? זה הרבה מאוד כסף".

גם במקום מגוריו הקודם של בוטביקה, בניין ברחוב הטורים, הדיירים חיו בחרדות. פעמיים ניסו להתנקש בו. באחת הפעמים הלובי התפרק לחלקים ממטען חבלה ובפעם השנייה שוגר רחפן נפץ לעבר הבית שלו. "זה היה מפחיד מאוד, הילדים ואשתי לא רצו לצאת מהבית במשך כמה ימים. הרגשנו שהחיים שלו מופקרים", הסביר אחד הדיירים בבניין בשיחה עם כתב  ,mako"כשהוא עבר מהבניין נשמנו לרווחה. סוף סוף יכולנו לחיות בלי פחדים וחששות".

ולא רק בוטביקה. עבריינים החלו לעבור להתגורר במגדלים רבי קומות, ופוגעים באיכות החיים של הדיירים שחוששים כי יפגעו בשוגג מירי, פיצוץ מטען חבלה או רחפן נפץ.

זירת האירוע במגדלי יו בתל אביב (צילום: viral press)
ירי על בניין בתל אביב | צילום: viral press

כך למשל, לפני כשבועיים התפוצץ מטען חבלה רב עוצמה בחניון של בניין יוקרתי ברחוב הנשיא בגבעת שמואל, בו עבר להתגורר י', עבריין מוכר למשטרה בשנות ה-40 לחייו. מעוצמת המטען נפגעו המעליות ותשתיות הבניין, והנזק מוערך במיליוני שקלים. "מי יפצה אותנו על הנזק העצום הזה?", הסביר אחד הדיירים, "אנשים לא רוצים לחזור לגור פה. גם ככה ערך הבניין עלול לרדת. לצערי עבריינים הפכו אותנו לבני ערובה".

גם בשכונת פארק צמרת בתל אביב אירעו כמה מקרי ירי לעבר בניינים, כשהיעד היה עבריין לשעבר. באשדוד וראשון לציון קרו מקרים דומים בהם עבריינים השתלטו על בניין וביצרו אותו מחשש שיריביהם יגיעו לפגוע בהם. אלא, שמבחינת החוק לא ניתן להוציא עבריין מדירה ששכר כל עוד לא ביצע עבירה פלילית.

"היו מקרים שעבריינים התקינו דלתות פלדה או סגרו קומה עליונה על מנת למנוע כניסה אליהם או אפילו התקינו מצלמות במרחב ציבורי בניגוד לחוק והסרנו אותם. אנחנו מבינים את הדיירים אבל חוקית אנחנו כבולים", הסביר קצין חקירות במשטרה.