לפי כתב האישום שהגישה פרקליטות מחוז מרכז נגד רונית שמש בת ה-55, עולה כי בזמן שעבדה בתור מנהלת חשבונות וחשבת שכר במשרד הפרסום "מקסימדיה-פרסום חוצות בע"מ" והייתה אחראית על העברת כספים לספקים ומשכורות לעובדים, היא העבירה עשרות אלפי שקלים לחשבון הבנק שלה במשך כתשע שנים בזמן שהיא רושמת דיווחים כוזבים על כך שאותם כספים "עברו לספקים חיצוניים".

הפרשה נחשפה לפני כארבע שנים לאחר שמנהלת חשבונות בחברה חשדה בפעולותיה של שמש וגילתה אי סדרים בתשלומים והחליטה לדווח למנהליה. מנהלי החברה שכרו רואה חשבון חיצוני שחקר את העניין לעומק וגילה כי שמש ביצעה מעילה במיליוני שקלים בכספי החברה  במשך השנים, ואישר כי לשמש היו ארבעה חשבונות בנק שאליהם הייתה מפקידה להעביר את כספי המעילה.

בעלי החברה הגישו תלונה במשטרה נגד שמש בנוסף לתביעה אזרחית. היא נחקרה במשטרה באזהרה ובתום חקירתה הוחלט להגיש נגדה לפני כשנתיים כתב אישום חמור. במהלך המשפט שמש חתמה על הסדר טיעון עם התביעה בתום הליך גישור, סוגיית העונש לא סוכמה, התביעה דרשה עונש של 42 חודשי מאסר בפועל על שמש לאור חומרת המעשים שביצעה.

שירות המבחן הגיש כתב תסקירים לבית המשפט והמליץ שלא לשלוח את שמש לכלא אלא להסתפק בעונש של עבודות שירות ושתהיה תחת פיקוח של שנה וחצי. סנגורה של שמש ביקש לאמץ את המלצות שירות המבחן. לדבריו, שמש פעלה מתוך מצוקה כלכלית אליה נקלעה וביקש להתחשב במצבה הנפשי ובעובדה שהגיע להסדר פשרה כספי עם בעלי החברה. שמש לקחה אחריות על מעשיה והביעה חרטה: "אני מצטערת על מה שעשיתי ומתביישת בפני בני משפחת והמנהלים שלי. אני בהליך שיקומי".

השופטת מירב גרינברג דחתה על הסף את עניין מצבה הנפשי של שמש, ובגזר הדין ציינה כי לא מדובר במעידה חד פעמית אלא במעשים שנמשכו שנים רבות. גרינברג החליטה לגזור על שמש 28 חודשי מאסר בפועל, עשרה חודשי מאסר על תנאי ותשלום קנס של 25 אלף שקל לקופת המדינה.