שי אלפסי, צעיר בן 23 שעבד כמלצר בבית קפה בגרנד קניון באר שבע והואשם כי אסף קבלות של לקוחות ו"חגג" על כרטיסי האשראי שלהם בסכום של כ-200 אלף שקל, נידון היום (חמישי) לעונש חמור של 5 וחצי שנות מאסר בפועל ותשלום פיצוי של 150 אלף שקל לחלק מהקורבנות.

שיטת העוקץ הייתה פשוטה למדי: אלפסי ומלצר אחר בבית הקפה נהגו לקבל את כרטיסי האשראי של הלקוחות על מנת לשלם את החשבונות ולפני שהחזירו אותם צילמו אותם בטלפון הסלולרי שלהם. כשזה לא הספיק, הם החליטו להרחיב את העסק. הם נהגו להגיע לבתי עסק ברחבי העיר כמו פיצריות המבורגרים, לאסוף קבלות תשלום עם מספרי אשראי שלקוחות זרקו.

באמצעות אפליקציית 'קקדו' לשינוי קול היו מתחזים לעובדים של בתי העסק הללו, מתקשרים ללקוחות מסבירים להם שהיה חיוב כפול של האשראי שלהם וביקשו את מספרי כרטיסי האשראי כדי לזכות להם את החשבון. הלקוחות האמינו שמדובר בעובדים של בתי עסק ולא חשבו לרגע שמדובר בנוכלים שרוצים לעקוץ אותם. 

"הם הציגו עצמם כעובדים של הפיצרייה. האמנתי להם ונתתי את מספר האשראי שלי וכמה ימים לאחר מכן אני רואה שחויבתי באלפי שקלים על הזמנת אוכל ממסעדות שבכלל לא ביצעתי", שחזר א', אחד הקורבנות של העוקץ.
כך במשך שמונה חודשים אלפסי וחברו עקצו עשרות לקוחות, הזמינו על חשבון הלקוחות אוכל מעשרות מסעדות ודוכנים, מוצרים ברשתות פארם, אטרקציות ונופש, כרטיסים לסרטי קולנוע, תדלקו כלי רכב, רכשו שעוני יוקרה, הזמינו מוניות, רכשו מזון בסופרים, חדרים בבתי מלון ועוד. 

גרנד קניון באר שבע (צילום: מיכאל יעקובסון)
קניון באר שבע | צילום: מיכאל יעקובסון

חלק מהעוקץ נעשה בשיטה מתוחכמת של שימוש בארנק דיגיטלי. באחד המקרים אלפסי התקשר לאחת הקורבנות והציג עצמו כפקיד בנק שרוצה לעדכן את פרטיה. הוא ביקש את פרטי חשבון הבנק שלה וגנב מתוכנית חיסכון שלה סכום של 65 אלף שקל.

"אחרי כמה ימים אני מגלה ששחררו לי את הפיקדון שהיה לי של 65 אלף שקל ועקצו אותי", שחזרה י' בעדותה ביחידת ההונאה של משטרת המחוז הדרומי שחקרה את הפרשה החמורה, "בחיים לא קרה לי דבר כזה. הייתי בטוחה לגמרי שהוא פקיד מהבנק". במקרה אחר לא פחות מתוחכם הם מכרו מכונית שלא שייכת להם וגרפו לכיסיהם 58 אלף שקל.

25 אנשים שנעקצו הגישו תלונות ביחידת ההונאה של המחוזי הדרומי של המשטרה. אלפסי נעצר והתביעה המשטרתית במשטרת מרחב הנגב הגישה נגדו כתב אישום חמור ביותר לבית המשפט השלום בבאר שבע אשר ייחס לו עבירות של שימוש בכרטיס אשראי, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות במקרים רבים, התחזות לאדם אחר, זיוף גניבה ועוד.

הצדדים חתמו על הסדר טיעון לפיו אלפסי יודה באישומים נגדו, אבל לא הייתה הסכמה לגבי העונש שיוטל עליו. התובעת עו"ד ליטל פרץ מיחידת תביעות נגב דרשה לגזור עונש חמור ביותר לאור חומרת המעשים והפגיעה בקורבנות. בית המשפט כאמור החליט שמדובר במעשים חמורים וגזר עליו 5.5 שנות מאסר בפועל.