באחרונה נאלצים עבריינים לוותר על אולמות אירועים מפוארים, ולחגוג את השמחות שלהם בחצרות הבתים או הווילות המבוצרות שלהם תחת אבטחה כבדה. הסיבה: חשש שיריביהם יחסלו אותם.

"בשנתיים האחרונות יש גל של ניסיונות חיסול, ובמקרים מסוימים גם חיסולים, בכל מיני שיטות. כולם בפאניקה מזה", הסביר עבריין ממרכז הארץ, "עבריינים פוחדים לצאת מהבית, אין יותר חתונות 'שופוני'. מאז פיצוץ המטען בחתונה של עמוס לביא כולם מתחתנים בווילות עם אבטחה כבדה מאוד, כדי שלא יפגעו בהם או בבני משפחותיהם".

אולם אירועים  (צילום:  Anna Jurkovska | shutterstock)
צילום: Anna Jurkovska | shutterstock

ולא רק בתוך הבתים. כמו אירועי בר המצווה או מסיבות רווקים, גם החתונות של העבריינים החלו לעבור ממקומות ציבוריים והומי אדם לחלופות אחרות, בהן בתי כנסת, ישיבות ובתי מדרש. "כולם יודעים שלא מחסלים בבתי כנסת", הסביר עבריין מאזור השרון, "יש כבוד למקום הקדוש הזה ולרבנים".

"יש הרבה רוצחים שכירים שמסתובבים בחוץ, הרבה מטענים ואמצעי לחימה, אז אף אחד לא לוקח סיכונים", הוסיף אותו עבריין, "יש כאלה שבונים חניות מאובטחות כדי שלא ימלכדו להם את המכוניות במטעני חבלה".

רכב שנפגע מרימון הלם ברחובות (צילום: "חדשות רחובות"/פרטי)
הפיצוץ בחתונה של עמוס לביא | צילום: "חדשות רחובות"/פרטי

בצל גל החיסולים הסביר קצין מודיעין במשטרה כי אין בכוונת המשטרה לשמור על האירועים המפוארים של העבריינים. "אנחנו לא חברת אבטחה שלהם. אם הם רוצים להתחתן במקום ציבורי זו בעיה שלהם, שיביאו מאבטחים מטעמם", הסביר.

מתברר כי חלק מהמאבטחים של העבריינים הבכירים כיום הם יוצאי יחידות קרביות בצה"ל, ובודדים מהם גם נלחמו באוקראינה נגד הצבא הרוסי, וחזרו לארץ ל"התרענן". "העבריינים מוכנים לשלם הרבה מאוד כסף כדי להגן על חייהם וחיי בני משפחותיהם", ציין קצין בכיר במשטרה, "פעם חיסלו רק את העבריינים הזוטרים, היום כולם על הכוונת כולל בני משפחה".