אבנר הררי, מי שזכה לכינוי "המחסל מספר 1 של העולם התחתון", עלול להישלח בקרוב לשנים רבות מאחורי סורג ובריח - והכל בגלל מילה תמימה לכאורה, "תותים", לה כך מתברר יש כמה משמעויות. אם יצליח הררי להוכיח שאותה מילה בה השתמש אינה קוד עברייני שפירושו "מטעני חבלה" - הסיכוי שלו לצאת זכאי במשפט גבוה מאוד.
הררי (66) נמצא במעצר כבר ארבע שנים וחצי, עניין נדיר במושגי העולם הפלילי אחרי שנעצר על ידי היחידה המרכזית במשטרת מחוז תל אביב בחשד שהיה מעורב בהנחת מטעני חבלה מתחת לרכבם של דמויות מוכרות בציבור בישראלי.
הררי ניהל בזמנו חנות ירקות בהרצליה יחד עם אדם בשם אבישי בן דוד, שעל פי החשד הניח בהוראתו של הררי מטען חבלה מתחת למכוניותיהם של הזמרת מרגלית צנעני לאחר שזו סירבה להשמיע שירים של הררי בתכניתה ברדיו, שחקן הכדורגל לשעבר קובי מוסא ואיש העסקים מאיר שמיר. בכל המקרים היעדים לחיסול לא היו במכוניותיהם ולא נפגעו.
לאחר מעצרו הכחיש הררי את החשדות נגדו ונגד בן דוד, אך פרקליטות מחוז תל אביב הגישה נגד השניים כתב אישום לבית המשפט המחוזי בעיר בגין עבירות של ניסיון רצח, קשירת קשר לביצוע פשע, ייצור נשק, נשיאת נשק, סחיטה באיומים ועוד. לאורך כל משפטו טען הררי באמצעות סנגוריו אלון דוידוב וצ'רלי סבג כי הוא חף מפשע ואין בידי המשטרה בדל של ראייה ישירה או עקיפה הקושרת אותו להנחת המטענים. בן דוד הכחיש גם הוא באמצעות פרקליטו, עו"ד שי רודה, את ההאשמות נגדו.
אך, כאמור, המילה "תותים" עלולה לשלוח את הררי לשנים ארוכות בכלא או לזכות אותו. הפרקליטות טוענת כי הררי נשמע בשיחות טלפון שייורטו על יד חוקרי ימ"ר תל אביב מדבר עם בן דוד על "תותים", ולטענתם מדובר במילת קוד שבאמצעותה הררי הדריך את בן דוד איך ואיפה להניח את המטענים.
במהלך שלב הגשת הסיכומים על ידי ראש הרכב השופטים, רענן בן יוסף, הוא העיר לתובע על כך שלדברי הררי אין שום ראיה פיזית או ראיה כלשהי אחרת שקושרת אותו לאירוע הנחת המטענים. התובע אישר שהדברים נכונים אבל התעקש שמילות הקוד שהררי ובן דוד השתמשו בהן בשיחות הטלפון שלהם יש בהן כדי להצביע על מעורבותם בהנחת המטענים.
עורכי הדין דוידוב וסבג המייצגים את הררי טענו כי לא הוצגה כל ראייה נגד מרשם וכל התיק מתייחס למשלוח התותים שביקש הררי מבן דוד. "יש לנו פה ירקן (הררי) שעוסק בתותים ומוכר תותים ועושה משלוחים של תותים. מספרים לנו ש'מילת הקוד' שבחר האדון עם המשלוחים בחנות הטובה והמשגשגת שלו היא בעצם הראייה הנסיבתית היחידה", ציינו הסנגורים והוסיפו כי החנות מרושתת במצלמות אבטחה שמתעדות כל הזמן את הנעשה בתוכה ולא הוכח בשום שלב כי הררי היה מעורב בעבירה פלילית כלשהי.
עוד חשפו הסנגורים כי הררי הרוויח מחנות הירקות שלו מעל 200 אלף שקלים בחודש, כך שלא היה לו שום צורך לעסוק בפלילים. במהלך הדיון המורכב הררי התפרץ לעבר חבר השופטים וביקש לזכותו. בעוד כמה חודשים תגיע הכרעת הדין בפרשה ושלושת שופטי ההרכב יצטרכו להכריע האם אותה מילה נאמרה על ידי הררי בהקשרה התמים או אכן הייתה מילת קוד למטעני חבלה.