במסגרת אחריותה של היחידה הארצית למאבק בפשיעה כלכלית (יאל"כ) שבלהב 433 על הקמת מרכז המידע למשפחות לאיתור נעדרים וחטופים ולהפעלתו, הוקם במקביל מרכז לוגיסטי, אליו נאספו כ-20,000 פריטים מאזור המסיבות נובה ופסיידאק.

קטלוג הציוד האבוד של משתתפי הנובה

במהלך החודשים האחרונים פעלו שוטרי היחידה, יחד עם מתנדבים אזרחים ומתנדבי זק"א למיין, לנקות ולמפות את הפריטים, על מנת להשיבם לבעליהם. כל החפצים אוכסנו תחילה במרלו"ג, מתוכם הוחזרו כאמור אלפי פריטים מזוהים לבעליהם, או לבני המשפחה של הקרבנות.

בנוסף, במשטרה עמלו בחודשים הללו גם על הקמת אתר אינטרנט ייחודי, אליו הועלו תצלומי כל החפצים שנותרו בידי המשטרה, אשר חסרים סממני זיהוי, בתקווה שבאמצעותם ניתן יהיה להשיבם לבעליהם.

שטח מסיבת הנובה לאחר הטבח (צילום: פלאש 90)
שטח מסיבת הנובה לאחר הטבח | צילום: פלאש 90

ככל שיזוהה פריט על ידי בעליו, ניתן יהיה להגיש בקשה באמצעות טופס בקשה באתר האינטרנט ובהמשך, ככל שבפרק זמן של כחדשיים לא יהיו דורשים נוספים לאותו פריט, יועבר הפריט לתחנת משטרה לבקשתו של הבעלים, לצורך החזרתו אליו.

"מאחר ולחלק גדול מהפריטים ערך רגשי רב, נבקש כי כל אדם אשר דורש פריט מסוים, יבצע את כל הבדיקות הנדרשות כדי לוודא שהפריט אכן שייך לו ומגיע לבעליו האמתיים. משטרת ישראל ויאל"כ בלהב 433 משתתפות בצערן הרב של המשפחות השכולות, מחבקות ומביעות תנחומיהן ומחזקות את ידיהם של כל אלו שחוו את המאורעות הקשים", נמסר בהודעת המשטרה.