תושב ירושלים שהגיש תביעה נגד משטרת ישראל על כך ששוטרים הפסיקו את המסיבה שלו שנערכה ביום ירושלים ישלם לקופת המדינה אלפי שקלים.

המקרה התרחש לפני כשנתיים וחצי. ר', תושב מעלה אדומים, ערך מסיבה בביתו לרגל יום ירושלים. שכנים התקשרו למוקד 100 של המשטרה ודיווחו על רעש חזק של מוזיקה הבוקע מדירתו וביקשו להפסיק אותה. "אנחנו לא יכולים לישון. כבר אחרי 23:00", התלוננו השכנים.

שני שוטרים הגיעו לדירתו של ר' וביקשו ממנו להפסיק את המוזיקה. ר' סירב בתוקף בטענה שמדובר ביום ירושלים וניתן להשמיע מוסיקה מעבר לשעה 23:00. השוטרים חשבו אחרת. הם הפסיקו את המוזיקה והחרימו חלק מהציוד ובכלל זה את המגברים. 

ר' עוכב לחקירה משום שלטענת השוטרים הוא הפריע לעבודתם ואיים עליהם. הוא נחקר באזהרה בגין חשד לביצוע עבירות של הקמת רעש, הפרעה לשוטר בעת מילוי תפקידו ואיומים. 

ר' הגיש תביעה נגד משטרת ישראל לבית משפט השלום בירושלים בסכום של 91 אלף שקל. הוא דרש פיצוי מהמשטרה על כך שעוכב לחקירה על לא עוול בכפו, על החרמת הציוד באופן לא  חוקי והפסקת המסיבה.

"היה מותר לי להשמיע מוזיקה עד מאוחר ביום ירושלים. השוטרים התנהגו כלפיי בגסות ובבוטות, וסתם עיכבו אותי לחקירה. הם פגעו בשמי הטוב, בתדמית שלי וגרמו לי לעוגמת נפש רבה. הם השיגו גבול והחרימו ציוד בניגוד לחוק", טען ר' בכתב התביעה.

לדבריו, נגרם לו נזק כספי בכל הקשור להוצאות שהיו לו בקיום המסיבה והפסקתה, לאחר שקנה אוכל ושתייה. עיקר טענתו התמקדה בכך שעוכב לחקירה ללא שום סיבה לדבריו.

הפרקליטות, בשם המשטרה, הגישה כתב הגנה ובו ביקשה לדחות על הסף את טענותיו של ר'. לטענת הפרקליטות השוטרים פעלו על פי החוק והגיעו לדירתו בעקבות תלונות שכנים על רעש חזק וחריג שהפריע את מנוחתם. עוד נטען בכתב ההגנה כי ר' סירב להפסיק את המוזיקה ובלית ברירה נאלצו להיכנס לביתו ולהחרים את ציוד ההגברה. לאחר שהתנהג בתוקפנות כלפי השוטרים וסירב להיענות לדרישותיהם הוא עוכב לחקירה.

בכתב ההגנה נטען כי ר' איים על אחת השוטרות: "אני אסגור איתך חשבון". במהלך המשפט ר' העיד וכך גם השוטרים. השוטרים העידו שדפקו פעמים רבות על דלת ביתו של ר' אבל לא הוא ולא אף אחד מהחוגגים במסיבה לא פתחו את הדלת. אחד השוטרים העיד כי נאלץ לטפס על חומות הבית כשהוא מצויד עם פנס וביקש שינמיכו את המוזיקה. לכתב ההגנה צורפו מצלמות האבטחה של השוטרים שמגבים את טענותיהם.

השופט אלעד לנג, שדן בתביעה, החליט לדחות אותה על הסף. השופט חייב את ר' לשלם לקופת המדינה הוצאות משפט בסכום של 5,600 שקל. לדבריו, ר' לא הוכיח את תביעתו שהשוטרים פעלו בניגוד לחוק.