גבי בן הרוש, העבריין שהיה חשוד בחטיפתו של עופר מקסימוב ובמעורבות במעילה בבנק למסחר, לא יועמד לדין לאחר שהפרקליטות סגרה נגדו את התיק בנימוק של התיישנות וגניזה.

בן הרוש היה מבכירי המאפיה הירושלמית. במשך 20 שנה הוא הוגדר כעבריין מבוקש על ידי המשטרה והפרקליטות לאחר שנמלט למרוקו. עם זאת, מעולם לא הוצא נגדו צו מעצר על ידי האינטרפול.

במרוצת השנים בן הרוש ניהל מאחורי הקלעים משא ומתן עם גורמים בפרקליטות לגבי חזרתו לארץ ללא מעצר. בפרקליטות דחו את התנאים שהציב בן הרוש ודרשו ממנו לנחות בישראל ללא תנאים.

עופר מקסימוב  (צילום: אבשלום שושני, פלאש/90 )
עופר מקסימוב עם שחרורו מהכלא | צילום: אבשלום שושני, פלאש/90

מבחינת המשטרה והפרקליטות, בן הרוש היה אחד מאדריכלי המעילה בבנק למסחר, במסגרתה נגנבו רבע מיליארד שקל מכספי הלקוחות. אתי אלון, שהייתה פקידה בבנק, נהגה להעביר כספים לאחיה עופר מקסימוב שהיה מהמר כפייתי כדי לממן את ההימורים שלו בתמורה לכך שעבריינים לא ירצחו אותו.

במשטרה חשדו שבן הרוש וכמה מחבריו למאפיה הירושלמית חטפו את מקסימוב כדי לסחוט ממנו כספים שהוא חייב בגין הימורים. החשד של המשטרה היה שבן הרוש גרף כ-100 מיליון שקל מכספי הבנק וברח מהארץ זמן קצר לפני גל המעצרים. הוא נמלט לארצות הברית, אותה נאלץ לעזוב כי סירב לשמש עד מדינה נגד העבריין יצחק אברג'יל, ומשם עבר להתגורר במרוקו. עשר שנים שהה במרוקו והתגורר בווילה יוקרתית בקזבלנקה. משום שנולד במרוקו הוא קיבל דרכון מרוקני ואזרחות, אבל בגלל שהיה דרוש לחקירה בישראל הוא לא היה יכול לנחות בארץ. חבריו ובני משפחתו נאלצו לבקר אותו במרוקו או במדינות באירופה.

"אני לא גנבתי אגורה מהבנק למסחר. הכול שקר אחד גדול. יש לי מסמכים שמוכיחים שאני דובר אמת", טען בן הרוש לאורך כל השנים.

אתי אלון (צילום: Pierre Terdjman, flash90)
אתי אלון | צילום: Pierre Terdjman, flash90

בן הרוש שזכה לכינויים ה"מלך של מרוקו" ו"ספיידרמן". הוא סייע לרב אליעזר ברלנד להתאקלם במרוקו כשזה ברח מהארץ והתפלל עמו כמה פעמים בבית כנסת במרקש.

לפני כשנתיים בן הרוש הגיע לארץ לחתונת בתו. מיד עם נחיתתו בנתב"ג הוא נעצר ונלקח לחקירה. הוא נחקר באזהרה בגין עבירות של חטיפת  מקסימוב, גניבה וקשירת קשר לפשע. בן הרוש, באמצעות עו"ד עופר ברטל, הכחיש את החשדות נגדו וכעבור חמישה ימים שוחרר.

כעת התיק נגדו נסגר סופית. "בתיק הזה הושקעו עשרות מיליוני שקלים כדי להעמיד לדין את המעורבים באחת הפרשות החמורות שהיו אי פעם במדינת ישראל. בן הרוש היה דמות דומיננטית בפרשה אבל העובדה שהוא ברח מהארץ במשך שנים ארוכות ולא נחקר מיד לאחר המקרה גרמה לכך שכל העבודה שלנו בתיק ירדה לטמיון. היה קושי ממשי להוכיח את החשדות נגדו", הסביר קצין משטרה בכיר, "העובדה שהוא ברח מהארץ שיחקה לטובתו".