מ' נחשב למבריח סמים גדול שפועל לאורך הגבול עם לבנון. בימי שגרה הוא דואג שהקוקאין הפרסי יזרום ללא תקלות מהמבריחים הלבנונים הפועלים בחסות החיזבאללה (החיזבאללה נחשב לאחד מספקי הקוקאין הגדולים בעולם שבאמצעות מכירת הסם מלבין את הכסף לצרכים צבאיים ופוליטיים) לצרכנים בצפון ובמרכז הארץ.

בשנה יחסית רגועה מוברחים מלבנון לישראל מעל טון קוקאין וכשני טון חשיש. המשטרה וכוחות צה"ל מצליחים לתפוס בין 10 ל-15 אחוז מההברחות. ציר הברחות הסמים זהה להברחות הנשק מלבנון לארגוני הפשע הפועלים בצפון הארץ.

מאז תחילת המלחמה ברצועת עזה והעימות הצבאי עם חיזבאללה בגבול הצפוני, הברחות הקוקאין והחשיש כמעט ונפסקו. "פחד אלוהים להבריח סמים בתקופה הזו", הסביר מ', "מהצד הישראלי יורים לכיוון חיזבאללה, החיזבאללה יורה על יישובי הצפון, זה יותר גרוע מברווזים במטווח. החיים שלי ושל המבריחים שווים יותר מהברחות של קוק או חשיש. אי אפשר להסתובב ליד גדר הגבול. גם אין איפה להסתתר או לברוח מהטילים והקטיושות. עכשיו אין הברחות, כלום. משני הצדדים המבריחים נשארים בבית, לא מוציאים את הראש עד שהכל יירגע. אפילו ששקט לא מבצעים הברחות".

הקוקאין מגיע לישראל בשני נתיבי הברחה. המרכזי שבהם הוא מגיע מלבנון וסוריה בחסות חיילים סורים ומחבלי חיזבאללה, והשני דרך נתב"ג ממדינות דרום ומרכז אמריקה: פרו, ברזיל, מקסיקו וקולומביה, דרך טיסות המשך מפריז, מדריד ורומא לארץ. לעיתים הסם מוברח באמצעות ימאים המגיעים לארץ לפרוק מכולות ועל הדרך מבריחים קוקאין.

בתקופת הקורונה, כשלא היו טיסות לישראל, נתיב ההברחה מדרום אמריקה הושבת, ואילו הנתיב השני בגבול עם לבנון שגשג וסיפק את צריכת הסמים של הצרכנים הישראלים שמשתמשים בקוקאין ובחשיש לבנוני.

"בקורונה היו הרבה הברחות של קוקאין וחשיש לישראל. הייתה הצפה בעיקר בצפון", הסביר אחד המבריחים, "היו תפיסות של צה"ל והמשטרה, אבל מרבית ההברחות עברו בהצלחה. מאז השביעי באוקטובר הגבול עם לבנון סגור בגלל המלחמה עם חיזבאללה. גם חברות התעופה הזרות כמעט ולא נוחתות בארץ. אין הברחות משני הערוצים הללו, מה שגורם למחסור בשוק בחשיש ובקוקאין והמחירים עולים. הביקוש מטורף והוא ימשיך ככה גם בשבועות הקרובים ואפילו הרבה יותר מזה".

מחיר קילוגרם קוקאין שהוברח מלבנון לישראל עלה לפני המלחמה בין 350 ל-400 אלף שקל לקילו ועכשיו קפץ לחצי מיליון שקל. קילוגרם קוקאין שהוברח מדרום אמריקה לישראל עלה לפני המלחמה כ-370 אלף שקל והמחיר נכון לעכשיו הוא 450-470 אלף שקל לקילו. קילוגרם חשיש לבנוני שעלה לפני המלחמה סביב 120 אלף שקל עולה כיום בין 150 ל-180 אלף שקל.

גם מהגבול המצרי כמעט ואין הברחות של חשיש ומריחואנה מתחילת המלחמה. צה"ל ויחידות מג"ב תגברו את הגבול בכוחות גדולים כדי למנוע חדירות של חוליות מחבלים והתוצאה היא שחוליות מבריחות הסמים כמעט ולא פועלות בתקופה הזו של המלחמה.

"תמיד יש ביקוש לקוקאין"

"מדובר בעליות מחירים דרמטיות מאוד", הסביר סוחר סמים  ממרכז הארץ, "יש יובש בקוק ובחשיש והסוחרים הגדולים מעדיפים למכור כמויות קטנות ולא גדולות כדי ליצור עוד יותר גדול ולהרוויח הרבה יותר כסף".

קצין מודיעין במשטרה אישר שאכן יש עליות וביקושים גדולים לקוקאין ולחשיש בגלל סגירת הגבולות והמלחמה, אבל להערכתו בעוד כחצי שנה המחירים עלולים לרדת שוב.

"תמיד יש ביקוש לקוקאין. זה סם של האלפיון העליון והוא מככב הרבה במסיבות שנערכות במרכז הארץ. המלחמה בצפון גרמה לירידה דרמטית בהברחות של קוקאין וחשיש לבנוני לישראל. מאחורי ההברחות עומדים אנשי חיזבאללה שגוזרים קופונים שמנים. לא רואים מבריחים לאורך הגבול וזה באופן טבעי גורם לביקוש גדול לקוקאין וחשיש", ניתח קצין מודיעין במשטרת ישראל, "להערכתי, אם תהיה רגיעה בצפון ההברחות יחזרו בעוצמה הרבה יותר גדולה כדי לעמוד בביקוש, ואז המחירים עלולים לרדת".