כ-33 פוליטיקאים מכל קצוות הקשת הפוליטית בישראל, כולל ראש ממשלה ונשיא, הורשעו מאז קום המדינה בעבירות פליליות. רובם נדונו לעונשי מאסר בכלא, אחרים לעבודות שירות או מאסרים על תנאי.

אחד הפוליטיקאים הבכירים ביותר שנכנס לכלא הוא הנשיא לשעבר משה קצב. קצב הורשע ב-2011 בשני מעשי אונס ומעשים מגונים ונגזרו עליו שבע שנות מאסר בפועל. על קצב נגזרו שנתיים מאסר על תנאי ופיצוי כספי של 125 אלף שקל למתלוננות נגדו. קצב עשה את טעות חייו שלא הסכים להסדר טיעון מקל מאוד שלא כלל מאסר אבל הוא סירב להודות ושילם על כך ביוקר.

הוועדה: קצב ישוחרר מהכלא (צילום: עזרי עמרם)
משה קצב | צילום: עזרי עמרם

הפוליטיקאי הבכיר השני שנכנס לכלא הוא ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט. אולמרט הורשע ב-2014 בעבירות של קבלת שוחד והפרת אמונים, מרמה בנסיבות מחמירות ושיבוש הליכי משפט ונדון ל-27 חודשי מאסר בפועל וקנס כספי של 250 אלף שקל.

אהוד אולמרט משתחרר מהכלא (צילום: אריאל שליט ל-AP)
אהוד אולמרט | צילום: אריאל שליט ל-AP

שר האוצר לשעבר אברהם הירשזון הורשע ב-2009 בעבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, מרמה, הפרת אמונים בתאגיד, הלבנון הון ורישום כוזב במסמכי תאגיד. הוא הואשם בגניבת ארבעה מיליון שקל (מתוכם גנב 2.5 מיליון שקל לכיסו) מכספי הסתדרות העובדים הלאומית ועמותת ניל"י בעת שכיהן כיו"ר בשני הגופים הללו. הוא נשפט לחמש שנות מאסר בפועל ולקנס כספי של 450 אלף שקל.

צפו בסיפורים המעניינים של 2.9 לאורך השנים (צילום: חדשות 2)
אברהם הירשזון | צילום: חדשות 2

שר הפנים לשעבר, ומי שעשוי להתמנות לשר הפנים הבא, אריה דרעי, הורשע ב-1999בעבירות של שוחד, מרמה והפרת אמונים וכן קבלת דבר במרמה. דרעי, כך נטען, קיבל שוחד כספי מישיבה והקים עמותה פיקטיבית ששימשה כצינור להעברת כספים ממשרד הדתות. דרעי נידון לשלוש שנות מאסר בפועל ולקנס של של רבע מיליון שקל. בהמשך הורשע בהפרת אמונים לאחר שפעל להעברת 400 אלף שקל עבור עמותת "קול יהודה" שאותה ניהל בזמנו אחיו, הרב יהודה דרעי. בתיק זה נשפט לשלושה חודשי מאסר על תנאי וקנס של 10 אלף שקל. לפני כמה חודשים דרעי הורשע בפרשה נוספת של עבירות ונדון למאסר על תנאי ולקנס של 180 אלף שקל. נקבע שיפרוש מהכנסת ורק בבחירות שהתקיימו השבוע יוכל להתמודד. 

אריה דרעי  (צילום: Noam Revkin Fenton - Flash90)
אריה דרעי | צילום: Noam Revkin Fenton - Flash90

שר העבודה והרווחה לשעבר שלמה בניזרי מש"ס הורשע ב-2008 בעבירות של קבלת שוחד, הפרת אמונים וקשירת קשר לביצוע פשע, ושיבוש הליכי משפט. בניזרי קיבל שוחד וטובות הנאה מקבלן ונידון לארבע שנות מאסר בפועל ולקנס של רבע מיליון שקל.

שלמה בניזרי (צילום: נועם מושקוביץ)
שלמה בניזרי | צילום: נועם מושקוביץ

פאינה קרישנבאום, סגנית שר הפנים לשעבר, הייתה דמות מרכזית בפרשת השחיתות במפלגת ישראל ביתנו. היא הורשעה בעבירות של לקיחת שוחד, הלבנת הון, עבירות מס והפרת אמונים. קירשנבאום נשפטה לעשר שנות מאסר שקוצרו בבית משפט העליון לשבע וחצי שנים ולקנס של חצי מיליון שקל. קירשנבאום ממשיכה לרצות את עונשה גם היום.

הודח בפעם הקודמת. מיסז'ניקוב (צילום: יח"צ)
סטס מיסז'ניקוב | צילום: יח"צ

שר התיירות לשעבר סטס מיסז'ניקוב מישראל ביתנו הורשע בעבירות של מרמה והפרת אמונים לאחר שחתם על הסדר טיעון ב-2017. על פי הודאתו של מיסז'ניקוב הוא פעל בניגוד עניינים חמור כשמשרדו תמך בפסטיבל סטודנטים באילת בעלות של כמיליון שקל  והמליץ להעסיק אישה שהייתה במערכת יחסים קרובה אליו. על מיסז'ניקוב נגזרו 15 חודשי מאסר בפועל וקנס של 70 אלף שקל.

פאינה קירשנבאום (צילום: FLASH90)
פאינה קירשנבאום | צילום: FLASH90

שר החוץ והביטחון לשעבר, אביגדור ליברמן, הורשע בשנת 2001 בתקיפת קטין  ובאיומים. הודה שתקף שני נערים בני 14 ו-15 ונשפט לקנס כספי של 7,500 שקל ולתשלום פיצוי כספי של 10 אלף שקל. על פי כתב האישום שהוגש נגד ליברמן, התקיפה של הנערים אירעה לאחר שהשניים הכו את בנו, והוא הזעיק את אביו לעזרה.

חיים רמון (צילום: אמיר מאירי)
חיים רמון | צילום: אמיר מאירי

שר המשפטים לשעבר, חיים רמון, הורשע ב-2007 בעבירה של מעשה מגונה בעת שקצינה הצטלמה איתו בלשכתו בקריה. על פי כתב האישום הוא נישק את הקצינה בכוח ודחף את לשונו לפיה. רמון נדון לעונש קל של 120 שעות שירות לתועלת הציבור ושילם פיצוי של 15 אלף שקל לקצינה.

אביגדור ליברמן (צילום: גדעון מרקוביץ, חדשות 12)
אביגדור ליברמן | צילום: גדעון מרקוביץ, חדשות 12

השר לביטחון הפנים לשעבר צחי הנגבי הורשע בעבירה של מתן עדות שקר אחר ששיקר שפרסם מודעה בה היה כתוב שהוא שיאן המינויים הפוליטיים. הוא הושעה מהכנסת בעקבות הפרשה ונדון לקנס כספי של 10 אלף שקל. זוכה מאישומים אחרים.

שר הביטחון והתחבורה לשעבר, יצחק מרדכי, הורשע בשנת 2000 בביצוע מעשים מגונים בקצינה  ששימשה כמזכירתו בעת ששירת כאלוף בצבא נדון ל-18 חודשי מאסר על תנאי.

השר בלי תיק, סאלח טריף, הורשע ב-2003 בעבירות של מתן שוחד, מרמה והפרת אמונים לאחר שנתן שוחד של 2,000 דולר לראש מינהל אוכלוסין לשעבר במשרד הפנים בתמורה לקבלת אישור שהייה לחברו תושב שטחים. הוא נידון לשישה חודשי מאסר שרוצו בעבודות שירות וקנס כספי של 25 אלף שקל.

שר התקשורת לשעבר, רפאל פנחסי, נדון לשנת מאסר על תנאי וקנס כספי של 20 אלף שקל על כך שלא דיווח על כספים שש"ס שילמה לאברכים במהלך הבחירות.

שר הדתות לשעבר, אהרון אבוחצירא נדון לשלושה חודשי מאסר שרוצו בעבודות שירות ועל תיק אחר ל-51 חודשי מאסר על תנאי. הורשע בעבירות מרמה, הפרת אמונים וגניבה ונאלץ להתפטר מהממשלה.

והיו עוד כמה פוליטיקאים נוספים ומוכרים שהורשעו: ח"כ לשעבר עומרי שרון, בנו של ראש הממשלה המנוח אריאל שרון, הורשע בשבועת שקר, רישום כוזב במסמכי תאגיד ועבירות על חוק המפלגות כשניהל את מערכת הבחירות של אביו. שרון נידון לשבעה חודשי מאסר בפועל ולקנס של 300 אלף שקל.

חבר כנסת לשעבר יאיר לוי מש"ס נדון לארבע שנות מאסר בפועל ולקנס של 275 אלף שקל לאחר שהורשע בעבירות של גניבה, זיוף בנסיבות מחמירות ורישום כוזב במסמכי תאגיד.

ח"כ לשעבר שמואל פלאטו שרון ז"ל שהורשע בשוחד בחירות לאחר שהבטיח בקמפיין בחירות שירכוש 15 אלף דירות וייתן למשפחות מעוטות יכולת ולזוגות צעירים. הוא נידון ל-11 חודשי מאסר בפועל.

ח"כ לשעבר חנין זועבי נקנסה ב-300 אלף שקל בגין עבירה של העלבת עובד ציבור לאחר שכינתה שוטרים ערבים בבית המשפט "בוגדים". חסינותה הוסרה והיא פרשה מהכנסת.

ח"כ לשעבר יחיאל חזן שהורשע בזיוף, מרמה והפרת אמונים כשהצביע בכנסת בשמה של ח"כ לשעבר ענבל גבריאלי. הוא נשפט ארבעה חודשי עבודות שירות.

נסער. יחיאל חזן, ארכיון (צילום: החדשות 2)
יחיאל חזן | צילום: החדשות 2

ח"כ לשעבר יוסף בא גד שהורשע בזיוף בנסיבות מחמירות ונידון לחצי שנת מאסר שרוצתה בעבודות שירות וקנס כספי. גם ח"כ לשעבר באסל גטאס, שהורשע בהברחת 12 טלפונים סלולריים לאסירים ביטחוניים, נידון לשנתיים מאסר בפועל ולקנס כספי.