חוקרי היחידה המרכזית במשטרת מרחב לכיש חושדים שאלי רביבו, אחיו של שחקן הכדורגל לשעבר חיים רביבו, קיבל כחצי מיליון שקל מכספי הסחיטה של הקבלן שנסחט על פי החשד על ידי ראש ארגון הפשע איסמעיל ג'רושי.

חוקרי ימ"ר לכיש עצרו את ג'רושי ורביבו לפני כשבועיים בגין סחיטה, איומים והלבנת הון ומעצרם הוארך מעת לעת. לטענת החוקרים הראיות נגדם ונגד שאר המעורבים בפרשה החמורה רק הלכו והתחזקו.

חקירת המשטרה העלתה כי הקבלן, שנחשב לאחד הגדולים בדרום, נסחט במשך שנים רבות על ידי ארגוני פשיעה ממרכז הארץ והעביר לידיהם כמה מיליוני שקלים בתמורה לאי פגיעה בו ובפרויקטים שלו. הוא נסחט על פי החשד לא רק על ידי ג'רושי, אלא גם על ידי עבריינים משבט טראבין אלסנע שפועל בפזורה הבדואית שבנגב.

"זו הייתה סחיטה ממושכת עם לחצים ואיומים שגרמו לקבלן לשלם להם את הכספים שביקשו", הסביר גורם במשטרה. מבחינת החוקרים ג'רושי היה הדמות הדומיננטית במסע הסחיטה תוך שהוא מפעיל את אנשיו.

החוקר חשף בבית המשפט כי רביבו קיבל בכמה פעמים סכומי סחיטה בסכום כולל של כחצי מיליון שקל. סנגורו עו"ד שרון וקנין הכחיש את החשדות נגדו.

"הקבלן נאלץ לשלם לאורך כל השנים מיליוני שקלים כדמי סחיטה כשהוא קיבל איומים והפעילו נגדו הרבה לחצים", הסביר גורם במשטרה.

מאז מעצרם של ג'רושי ורביבו היו התפתחויות רבות. נגד ארבעה מהמעורבים הוגש כתב אישום בגין סחיטה ואיומים בפרשה של איש עסקים. המשטרה מתמקדת בכך שג'רושי היה מעורב בסחיטת קבלן בנייה ובכך שרביבו קיבל את כספי הסחיטה.

החוקרים בימ"ר לכיש טוענים כי בטלפון הסלולרי של רביבו נמצא שמו של איסמעיל ג'רושי וכן מסרונים בינו לבין הקבלן הנוגעים לקבלת הכספים. רביבו בנקודה זו העדיף לשתוק בחקירה.

"רביבו היה סוכן מכירות, מעין מגשר, ולא קיבל את הכסף באופן תמים. הוא ידע בדיוק מה מהות הכספים", טוען גורם במשטרה.

יחד עם זאת, ל-mako נודע כי נכון לעכשיו אין למשטרה די ראיות בשלב זה להגשת כתב אישום נגד רביבו וג'רושי. בית משפט השלום באשקלון הורה לשחרר את רביבו למעצר בית לאחר שסנגורו טען שאין כל ראיה הקושרת אותו לפרשה. המשטרה הגישה ערר לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שהפך את ההחלטה והשאיר את רביבו במעצר של עוד ארבעה ימים.

סנגוריו של ג'רושי, עורכי הדין ירון גיגי ורצון דרחי, טענו שאין לו שום קשר לחשדות המיוחסים לו לסחיטה ואיומים כלפי הקבלן. למרות זאת מעצרו הוארך בארבעה  ימים.