אייל איפרגן השתחרר לפני כשלושה חודשים מהכלא. בעברו מעשי הונאה רבים עליהם ריצה עונשי מאסר. לאיפרגן 18 הרשעות פליליות ב-113 תיקים פליליים בתחום הסמים, האלימות והרכוש.

לפני כמה שבועות עשרות בעלי עסקים מאשקלון, קריית גת ומהצפון העבירו לו עשרות אלפי שקלים לאחר שהתחזה לראשי ארגוני פשע וסחט מהם כספים באיומים. "הוא התקשר אליי והציג את עצמו כשמוליק הרוש. שהוא זקוק לסכום של 3,000 שקל לשחרר את אחד החיילים שלו. ישר הסכמתי. אף אחד לא רוצה להתעסק עם שמוליק הרוש", סיפר י', בעל עסק גדול מחיפה, "זמן  קצר לאחר מכן הוא התקשר שוב וביקש 6,000 שקל במקום 3,000 שקל. נבהלתי מאוד. אמרתי לו שאין לי יכולת להוציא סכום כזה אלא רק 4,500 שקל".

איפרגן הדריך את י' להגיע לתחנת מוניות שם העביר את הכסף לאדם שנשלח על ידו. איפרגן ראה כי טוב והתקשר שוב ל-י' וביקש ממנו סכום של 10,000 שקל עבור תשלום לעורך דין המייצג אותו.

"רעדתי כולי. פחדתי, אז העברתי לו את הכסף", שחזר י' בעדותו בפני חוקרי היחידה המרכזית במשטרת מרחב לכיש שחקרו את הפרשה החמורה. כמה ימים לאחר מכן איפרגן התקשר ל-י' והפעם דרש ממנו סכום של 30 אלף שקל. י' הסביר לו שאין לא יכולת להעביר לו סכום כזה. איפרגן התקשר כעבור כמה דקות ל-י' כשהוא מעלה על הקו לכאורה עבריין בכיר ממשפחת אבו לטיף.

"חששתי מאוד לחיים שלי ושל המשפחה שלי. כולם מכירים את משפחת אבו לטיף. פחדתי להסתבך איתם ועם שמוליק הרוש", ציין י', "הם אמרו שהם צריכים את הכסף לעורך דין".

כך נראה שמוליק הרוש כיום (צילום: פרטי)
שמוליק הרוש | צילום: פרטי

בסופו של דבר י' הצליח לגייס 30 אלף שקל והעביר אותם בשתי מעטפות לנהג מונית שהעביר את הכסף לידיו של איפרגן.

הסחיטה לא הסתיימה שם. איפרגן הצליח לגרום ל-י' להעביר לו עוד סכום של 10,000 שקל. בסך הכל העביר י' לאיפרגן סכום של 67,500 שקל.

איפרגן הבטיח ל-י' שייתן לו בונוס על עזרתו ויעביר לו לחשבון סכום של 150 אלף שקל. אבל כעבור זמן קצר איפרגן חסם את מספר הטלפון ממנו התקשר ל-י' ונעלם. "הטלפון שלו היה חסום. פה הבנתי שמדובר בנוכל", הסביר י' לחוקרים.

בהמשך איפרגן התחזה לראש ארגון הפשע שלום דומרני. הוא התקשר ל-ר', בעל עסק באשקלון, התחזה בפניו כדומרני וביקש ממנו סכום של 10,000 שקל. "מדבר שלום דומרני, יש בחור שלי שעצור, תשלח לי עכשיו 10,000 שקל", אמר איפרגן בטון מאיים. בעל העסק הצליח לגייס סכום של 5,000 שקל ושלח את הכסף במעטפה באמצעות נהג מונית.

לאחר מכן  איפרגן התקשר לבעלת עסק בקרית גת. הוא התחזה בשם העבריין שי בנמו, מקורבו של דומרני, ודרש ממנה להעביר לו סכום של 30 אלף שקל לייצוג משפטי של חייל שלו שעצור בבית משפט השלום בתל אביב וזקוק לכסף לשחרר אותו ממעצרו.

שלום דומרני
שלום דומרני

הוא צעק עליה לאחר שהיססה האם להעביר לו את הכסף. לבסוף בעלת העסק העבירה לאיפרגן באמצעות שליח סכום של 30 אלף שקל.

במקרה אחר איפרגן סחט באיומים סכום של 5,000 שקל מבעל עסק בקרית מלאכי ועוד 2,000 שקל מבעל בית הקפה באשקלון כשהוא מתחזה לדומרני. "אני והחיילים שלי היינו אצלך בקפה. אתה מכיר אותי, אני דומרני", אמר לבעל העסק בטלפון.

באחד המקרים, איפרגן התחזה לעבריין בינו פינטו מקרית מלאכי ועקץ איש עסקים מקומי באלפי שקלים.

הפרשה התפוצצה כאשר בעלי העסקים הבינו שנעקצו על ידי נוכל רב מעללים ולא על ידי ראשי ארגוני הפשע והחליטו להתלונן בתחנות המשטרה באשקלון וקרית גת. החוקרים גבו עדויות מהמתלוננים ועצרו לפני כשבועיים את איפרגן בביתו השכור בתל אביב. הוא היה די מופתע ממעצרו והכחיש את החשדות נגדו.

ההפתעה שחיכתה לאיפרגן בחדר החקירות: שלום דומרני

צוות בפיקודו של רב נגד עוזי קטני, חוקר בכיר בתחנת משטרת אשקלון, בשיתוף חוקרי תחנת משטרת קרית גת, חוקרים את הפרשה.

החוקרים החליטו לזמן לחקירה את כל בכירי העבריינים אליהם התחזה איפרגן. הרוש, פינטו, בנמו ודומרני הוזמנו לחקירות. הם הכחישו מכל וכל שהתחזו או עקצו בעלי עסקים וציינו שמדובר במתחזה. "היינו חייבים לחקור אותם כדי לשלול כל אפשרות שמישהו מהם היה מעורב בעוקץ הזה. הם הסבירו שמדובר באדם שמתחזה להם ועוקץ בעלי עסקים תמימים", הסביר רנ"ג קטני.

החוקרים הכינו לאיפרגן הפתעה בחדר החקירות. הם הזמינו לתחנת המשטרה באשקלון את דומרני כדי לעמת אותו עם המתחזה איפרגן. "המטרה שלנו הייתה לבחון את התגובה של איפרגן בעימות כאשר דומרני נמצא בחדר החקירות ולראות האם הוא יישבר ויודה במעשים שביצע", הסביר קטני, "דומרני בא מרצונו החופשי לעימות".

החוקרים ערכו עימות בחדרי החקירות בין דומרני לבין איפרגן שהתחזה לו. איפרגן הכחיש שזה הקול שלו ושהוא לא התחזה לדומרני. הוא לא נשבר למרות שהיו רגעים שהקול שלו רעד מפחד, כך תיארו החוקרים.

"לא התחזיתי לדומרני. זה לא אני. לא פגשתי אותו והוא לא שלח אותי", טען איפרגן, "אני מכיר את השם שלו מגוגל".

מי שלמעשה הפליל את איפרגן, פרט לבעלי העסקים, היו נהגי המוניות שעבדו בשבילו כשליחים שאספו את הכסף. הם סיפרו כי איפרגן "צ'יפר" אותם בכמה מאות שקלים עבור הנסיעות שביצעו עבורו. בנוסף, סרטוני מצלמות אבטחה תיעדו אותו לוקח את המעטפות מנהגי המוניות ובני משפחתו של איפרגן העידו שכל כמה ימים הוא היה זורק את הטלפון החדש שקנה, קונה אחר ומתקשר ממספרים אחרים - פרטים שתאמו לראיות שהיו לחוקרים בתיק.

הפרקליטות  במחוז דרום הגישה החודש כתב אישום נגד איפרגן לבית המשפט המחוזי בבאר שבע בגין סחיטה ואיומים עם בקשה לעצור אותו עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו. ל-mako נודע כי כמה מהעבריינים מדרום הארץ שאיפרגן הציג אותם כנוכלים, מתכוונים לנקום בו.