שוטר ותיק המשרת במחוז תל אביב וחדר שלא במסגרת תפקידו למערכות המידע של משטרת ישראל בניגוד לנהלים בכדי לאסוף מידע על חברתו - נדון לאחרונה לעונש של הורדה בדרגה למשך חודשיים ונזיפה חמורה.
על פי נהלים ברורים של משטרת ישראל, חל איסור מוחלט על שוטרים להוציא מידע מהמאגרים המשטרתיים לשימוש פרטי, אלא אך ורק לצרכי עבודה ואיסוף מודיעין, בטח אם מדובר במאגרים שנחשבים למסווגים.
האיסור הברור לא הרשים במיוחד את השוטר אשר השתייך למוקד הדיווח והמבצעים של משטרת מחוז תל אביב, ולאחר שהכיר בחורה צעירה והשניים החלו לצאת, הוא החליט להיכנס למאגרי המשטרה ("אדם" או "שירת הסירנה") על מנת לברר פרטים על עברה כמו פסילות, הוצאה לפועל, פרופיל פלילי, מידע דמוגרפי, דו"חות תנועה וקשרי משפחה, תוך שהוא פוגע בפרטיותה.
הוצאת המידע על זוגתו החדשה לא הספיק לשוטר הסורר, ומיד לאחר מכן הוא מואשם כי החל לבדוק פרטים נוספים, הפעם כאלו הקשורים לבעלי הבית מהם השכירו הוא וחברו את דירתם, כל זאת כאמור ללא סמכות ובניגוד לדין.
הפרשה נחשפה לאחר שמידע בעניין הגיע למחלקה לחקירות שוטרים, וזו הגיעה למסקנה שמדובר בעניין שראוי להיות מטופל במישור המשמעתי ולא הפלילי - זאת למרות חומרת מעשיו של השוטר.
כתב האישום שהוגש נגדו לבית הדין למשמעת של משטרת ישראל ייחס לשוטר 144 (!) מקרים של שימוש לרעה במאגרי המידע של המשטרה, ובעקבות הגשת כתב האישום וחשיפת הפרשה השוטר הועבר לתפקיד זוטר.
עוד לפני גזר הדין חתמו השוטר והתובע על הסדר טיעון מקל יחסית, זאת בהתחשב בנסיבות האישיות של השוטר, והתובע מצדו טען כי המעשים שביצע השוטר חמורים מאוד, אך השופטים החליטו לאשר את הסדר הטיעון.
השוטר עצמו, שמשרת במשטרת ישראל כ-25 שנה, הביע חרטה עמוקה על מעשיו ואמר בדיון כי "עשיתי שטות מתוך סקרנות ואני משלם עליה עד היום".
מפקדיו של השוטר העידו לטובתו וציינו כי מדובר בשוטר ערכי, מקצועי, ממושמע, מנוסה ומיומן, וכזה שזכה לשבחים רבים על תפקודו. "שוחחתי עם השוטר ואני בטוח שהוא הפיק את הלקח שלו מהפרשה. מדובר באירוע חד פעמי", טען אחד ממפקדיו להגנתו.
השופטים אימצו את הסדר הטיעון וגזרו כאמור על השוטר הורדה בדרגה למשך חודשיים ונזיפה חמורה בתיק האישי.