לפני כשלושה שבועות החליטו רשויות האכיפה בתאילנד להעביר ארצה את העבריין הישראלי העצור במדינה, יגאל מכלוף, על מנת שימשיך לרצות את עונשו בישראל - אך בגלל סגירת השמיים מכלוף תקוע בימים אלה בתאילנד וקיים חשש ממשי שהוא עלול להידבק בנגיף הקורונה.
"התקבלה ההחלטה לשחרר את אחי והוא היה צריך להיות על טיסה כבר לפני כשלושה שבועות - אבל מאז הוא תקוע בכלא כי אין סוהרים ישראלים שיילוו אותו ארצה. הכול תקוע ואני חושש שאחי, שסבל הרבה וחייו בסכנה ממשית - עלול לחלות בקורונה - מה שיסבך את מצבו הרפואי", טוען בני מכלוף, אחיו של יגאל.
על פי מידע שהגיע לידי mako, אנשי השב"ס כבר הכינו ארבעה סוהרים של יחידת 'נחשון' המתמחה בליווי עצורים שהיו אמורים לטוס לתאילנד לפני כשלושה שבועות ולהוביל את מכלוף חזרה לישראל, אלא שאז התקבלה ההחלטה לסגור את נתב"ג לטיסות נכנסות ויוצאות, וארבעת הסוהרים נותרו בארץ עד להודעה חדשה.
"בדומה למקרה של נתי חדד, גם כאן כבר היה צוות סוהרים מוכן שהיה אמור לטוס לתאילנד כדי ללוות את יגאל מכלוף חזרה לישראל. הם היו אמורים לעלות על מטוס יום אחרי סגירת נתב"ג, ואנחנו מוכנים בכל רגע לצאת לתאילנד ולהעביר את מכלוף חזרה ארצה", מציין גורם בשב"ס.
כזכור, מכלוף (50) תושב באר שבע ואב לשתי בנות בגילאי 12-ו-17 שלא פגש מעולם את בתו הקטנה, נעצר לפני כ-13 שנה בבנגקוק על ידי המשטרה המקומית כשברשותו 23 אלף כדורי אקסטזי, והחשד היה שמכלוף השתייך לרשת בינלאומית להפצת אקסטזי בכל העולם.
זמן קצר לאחר מעצרו מכלוף הורשע בעבירה של סחר בסמים ונידון לעונש מוות, אך הוא הגיש ערעור לבית המשפט הגבוה בתאילנד שדחה את ערעורו, אך זמן קצר לאחר מכן מלך תאילנד העניק לו חנינה ועונשו הומר ל-43 שנות מאסר בפועל.
במהלך מאסרו בבית הכלא שנמצא מרחק של כשעתיים נסיעה מבנגקוק, מצבו הבריאותי של מכלוף הלך והתדרדר, ובמקביל אחותו, אחיו ואמו מתו בארץ ממחלה נדירה וקשה שתקפה אותם. "לצערי אחי לא זכה להתאבל על אחיו, אחותו ואמו, אלו היו רגעים קשים מאוד", סיפר בני, אחיו של מכלוף, מי שהוביל את המאבק לשחרורו.
(בצילום: אחד המכתבים שכתב יגאל מכלוף לאחיו מהכלא בתאילנד)
בשנים האחרונות פנה מכלוף מספר פעמים באמצעות אחיו למשרד המשפטים ולמשרד לביטחון פנים בבקשה לסייע להעברתו לרצות את עונשו בישראל זאת לאור מצבו הבריאותי הקשה והמחלה ממנה הוא סובל וגרמה למותם של שלושה מבני משפחתו. במשטרה ובמשרד המשפטים סירבו בתוקף לבקשתו בנימוק שהוא עבריין מורשע שהיה חבר ברשת סמים בינלאומית, קשור לראש ארגון פשיעה גדול בישראל ובנוסף התגורר שנים רבות בחו"ל ואיבד את זכויותיו כאזרח ישראלי.
אלא שמכלוף, בסיוע בני משפחתו, הגיש עתירה לבג"צ באמצעות עורכי הדין נחמה ציבין ויורם שפטל נגד המשרד לביטחון פנים ומשרד המשפטים על כך שאינם מוכנים לאשר את העברתו לרצות את יתרת עונשו בישראל בנימוק שמצב בריאותו הרעוע מחייב את העברתו ארצה בדחיפות אחרת הוא עלול למות בכלא התאילנדי.
שופטי בג"צ החליטו בסופו של דבר לקבל את עתירתו של מכלוף משיקולים הומניטריים מאחר וקיים חשש כבד שיחלה בקורונה וימות בכלא התאילנדי, ובנוסף לטענתם לא הוכח שיש לו קשר לעבריינים או ארגוני פשיעה, והמידע המודיעיני שהוגש אודותיו ישן מאוד ואינו רלוונטי. בעקבות החלטה זו משרד החוץ ומשרד המשפטים החליטו לשלב ידיים, לקבל את החלטת בג"צ ולסייע בהעברתו של מכלוף לכלא בישראל.
"אחי היה צריך לנחות בארץ במבצע חשאי לפני כשלושה שבועות. הוא סובל מחוסר מזל, ורגע לפני חזרתו הוחלט על סגירת נתב"ג", ציין האח בני באכזבה, והוסיף שנכון לעכשיו אחיו נמצא בבידוד בכלא עד להעברתו לארץ והוא מתפלל בכל יום שלא יידבק בקורונה על ידי מי מצוות הסוהרים ששומר עליו.
במשרד החוץ מנסים לאתר טיסות חילוץ מישראל לאירופה ומשם לתאילנד כדי לשלוח את סוהרי נחשון להחזיר את מכלוף ארצה, אבל נכון לעכשיו כל מאמציהם עלו בתוהו. בנוסף, נבדקת אפשרות שהוא יעלה על טיסת חילוץ של דיפלומטים ועובדים תאילנדים שאמורים להמריא לעבודה בישראל.