בית משפט השלום בבאר שבע האריך היום (שלישי) את מעצרו של אוראל בן דוד, האב החשוד בתקיפת רופא הילדים בבית החולים סורוקה אתמול. אשתו, דנה בן דוד, שתועדה אף היא תוקפת את הרופא, שוחררה למעצר בית. השופט ציין בהחלטתו כי שחרר את האם למעצר בית על מנת לטפל בבנה שזקוק לה, אך המשטרה הגישה בקשה לעיכוב ביצוע ודרשה את השארתה במעצר.

אירוע האלימות הקשה התרחש אתמול בשעות הבוקר, כאשר הזוג בן דוד המתין לטופס שחרור עבור בנם. השניים התרגזו בעקבות הזמן הרב לטענתם שנאלצו לחכות ונהגו באלימות כלפי הצוות הרפואי שהיה במקום. ד"ר יריב פרוכטמן, רופא ממחלקת המטואונקולוגיה ילדים, ביקש מהם שיפסיקו - והותקף על ידם באלימות קשה.

"היו צעקות, שאגות, איומים ודפיקות על החלונות של חדר המזכירות", שחזר ד"ר פרוכטמן בריאיון שהעניק היום ל"חדשות הבוקר" (קשת 12). "הם צעקו על המזכירות למה לא קיבלו את הילד שלהם, ושהם מחכים במשך זמן רב. נאמר להם בשלב הזה שהמאבטחים מגיעים, שמספיק".

"יצאה רופאה, אחר כך אני יצאתי, היו שם עוד רופא או שניים. יצאתי לראות שהמזכירות שלי בסדר, לראות מה קורה מסביבי, האם יש משהו לעשות למען ההרגעה. הם המשיכו בשלהם: צעקו, איימו, הסיתו את תשומת הלב אלי - ואז החל פרץ האלימות".

"הם הסתובבו אליי והפכתי להיות המטרה שלהם. בהתחלה ממרחק, אחרי זה מקרוב. ספגתי יריקה או שתיים, קצת יותר, והחלה האלימות הפיזית. הבחורה תקפה אותי, קפצה עליי. הדפתי אותה והבחור קפץ עליי וחנק אותי. הם קיללו והבטיחו לכל מי שאפשר שיהיה לו סרטן, שהוא ימות. כל מיני משפטים כאלה".

נציג המשטרה אמר בדיון הארכת מעצרם כי השניים חשודים בתקיפה הגורמת חבלה על ידי שניים או יותר, תקיפת עובד ציבור על מנת להכשילו בתפקידו ואיומים. "אני מבקש להוסיף בעל פה עבירה נוספת שלא נרשמה העלבת עובד ציבור שהופנתה כלפי השוטר שהגיע לטפל באירוע", הוסיף נציג המשטרה.

"היא (דנה בן דוד) מאוד מצרה ומצטערת על האירוע וכבר אתמול אמרה את הדברים ולא בפעם הראשונה", אמרה עורכת דינה רינת אפרים יהב בדיון. "לדבריה היא המתינה הרבה מאוד זמן ובאמת הגיבה כפי שהגיבה, היא חושבת שזה היה מוגזם. היא נעדרת עבר פלילי. יש ילד בן שנה ו-3 חודשים שלא נמצא עם אמא שלו. הסבתא כרגע דאגה לסידור ובאה לדיון כדי שתהיה חלופה להציע. אני רואה לנכון לחזור ולהדגיש את ההבדל בין ענישה לבין שיקולי ענישה לבין שיקולים העומדים בבסיס ההחלטה האם להאריך מעצר או להורות על שחרור, ואם יוגש כתב אישום אז ברור שהיא וגם המשיב האחר ישלמו מחיר ואולי אפילו מחיר משמעותי, אבל השיקולים היום הם שיקולים שונים".

"לא מדובר במישהי שבאה לבית החולים כדי להזיק או להרע לאחרים. בסופו של דבר, הם לא קיבלו טיפול רפואי והילד ניזוק מכל האירוע שהיה. המשיבה שלפנינו היא גם הרה בחודש חמישי להריונה, היא בעלת נסיבות חיים מאוד קשות והיא סובלת מפוסט-טראומה קשה ומורכבת והגשתי מסמכים בעניין זה. היא מוכרת על ידי המוסד לביטוח לאומי כבעלת 100% נכות", הוסיפה עורכת הדין.

"לעניין המסוכנות אני לא אומרת שאין כאן מסוכנות, אבל אני אומרת שיש פה בלבול בין להעניש אותה, להרתיע ולהעביר מסר, לבין שיקולי המעצר", הוסיפה עורכת הדין של בן דוד. "עיקר הפעולות הסתיימו, יש סרטונים, נגבתה הודעת המתלונן, נגבו עדויות מהצוות, כל מה שנותר שלטעמה מחייב מעצר כפי שאמרתי זה גביית הודעות מאנשים שהיא לא מכירה ולכן אין כאן חשש לשיבוש. אם קיימת מסוכנות, ככל שקיימת, יש לנו חלופה להציע, חלופה הרמטית שתעמוד בכל תנאי שבית המשפט ייקבע".

השופט רפאל ימיני נימק את החלטתו לשחרר את האם למעצר בית וכתב כי "גם אם מעשיהם של השניים חמורים מאוד, וראויים לכל גינוי, סבורני כי אין מקום להעניש בשל כך את בנם הרך בשנים והזקוק לטיפולה של אמו, גם בשל מצבו הרפואי כפי שפורט בדיון. לא נעלם מעיניי כי בשלב זה אותו קטין נמצא בהשגחת אמה של המשיבה. יחד עם זאת, אינני סבור כי תינוק בגיל שכזה צריך לחוות טראומה שלא לצורך ולכך יש לאזן בין השיקולים השונים".