קחו כדור עגול אחד, הכפילו ב-22 חבר'ה שרודפים אחריו ועוד כמה מאות מיליוני צופים ברחבי העולם, ומה תקבלו? כסף כמובן, והרבה מאד ממנו. אזרחי ברזיל למשל, לא ממש שמחו לדעת כמה מיליארדים הוציאה - שלא לומר בזבזה - המדינה, על קיום האירוע הנחשק.
מחאה חברתית בצד – רוב השחקנים על המגרש לא צריכים להקים אוהל בכיכר המרכזית של ריו דה-ז'נרו. מי הם השחקנים העשירים ביותר במונדיאל, כמה הם שווים ועל מה הם מעדיפים להוציא את הדולרים שלהם? הממצאים לפניכם.
כריסטיאנו רונאלדו: 250 מיליון דולר
עם שווי של 250 מיליון דולר, "CR7" הוא הכדורגלן העשיר בעולם. שכרו השנתי בריאל מדריד עומד על 52 מיליון דולר בשנה, ויש לו גם הכנסות מפרסומות, כמו למשל חוזה עם "נייקי" בשווי שנתי של 8 מיליון דולר. איך כמה ולמה הוא מבזבז את כספו כבר כתבנו בהרחבה, אז נזכיר רק כמה מלים – למבורגיני אבנטדור, וילה "לה פינקה", אירינה שייק.
ליונל מסי: 180 מיליון דולר
ה"פרעוש" מארגנטינה שווה 180 מיליון דולר, מה שמציב אותו במקום השני, מבחינה כלכלית לפחות. משכורתו השנתית מכדורגל היא 45 מילונים, אליהם מצטרפים משהו כמו 20 מיליון מפרסומות לחברות כמו "אדידס" ו"ג'ילט", למרות שלא בטוח שהוא בכלל מתגלח... על מה הוא כן מוציא כסף? לא ממש ברור. לאיש אין כמעט זמן פנוי, וכשכבר יש לו, הוא נוסע להתנדב בארגון האו"ם למען ילדים "יוניסף", או להיות אבא במשרה חלקית מאד. חנון, כבר אמרנו?
וויין רוני: 125 מיליון דולר
במקום השלישי ניצב האיש והשיער המושתל ווין רוני. למרות מראה כללי של צופה שכור בבר במנצ'סטר, הצליח רוני להגיע לשווי של 125 מיליוני דולרים, בעיקר בזכות הארכת חוזה במנצ'סטר יונייטד שכללה העלאה במשכורת ל-26 מיליון דולר בשנה. האם הכסף הזה שווה הובלת נבחרת אנגלית לשלבים המתקדמים במונדיאל? עושה רושם שגם הפעם לא. מה הוא כן שווה – גם פה כבר כתבנו בהרחבה, אבל בקצרה: הימורים, חופשות עם האישה החוקית בדובאי ובקאריביים, נערות ליווי כשהחוקית במסע קניות או משהו, מכוניות, אחוזת ענק ואה כן, גם 50 אלף דולר על הפאה הזו...
פיליפ לאהם: 100 מיליון דולר
הקפטן הוותיק של נבחרת גרמניה יודע גם לעשות כסף. שוויו הוא 100 מיליוני דולרים, ומשכורתו השנתית בבאירן מינכן היא 14 מיליון מהם. לאהם הוא טיפוס שקט, על המגרש ומחוצה לו, ולא נראה שהוא נוהג לבזבז את כספו על הנאות מיותרות. את רוב הזמן מעביר האיש בפעילויות צדקה, כגון תמיכה במלחמה באיידס ביבשת אפריקה, או קבלת ההומוסקסואלים לעולם הספורט ש"צריכה להפסיק להיחשב לטאבו", כפי שאמר בעבר.
דידייה דרוגבה: 90 מיליון דולר
עם שווי של 90 מיליוני דולרים, חלוץ ה"פילים" מחוף השנהב הוא נציגה הראשון של היבשת השחורה בהרכב עשירי המשחק. דידייה עשה לביתו בעיקר בשנים האחרונות, עם שכר של 300 אלף דולר בשבוע בקבוצת שנחאי מהליגה הסינית, ועוד 15 מיליון לעונה בגלאטסראיי הטורקית. דרוגבה האוהב לפנק את עצמו במכוניות יוקרה, תכשיטים ובגדים, אבל גם את חבריו לקבוצה להם קנה טבעות ליפות מהודרות בשווי כולל של 800 אלף פאונד. מעבר לזה לא שוכח הכוב מאיפה הגיע, ותושבי העיר בה נולד זכו לבית חולים חדיש על חשבונו, בעלות של 3 מיליוני דולרים.
אנדרס אינייסטה: 90 מיליון דולר
יחד עם דרוגבה נמצא גם נציג אלופת העולם ואירופה (לעוד זמן קצר) אנדרס אינייסטה. הקשר הספרדי שווה גם הוא 90 מיליונים, ומשכורתו בבארסה היא 13 מיליון "בלבד". כמו כמעט כל שחקני בארסה, גם אנדרס הוא איש משפחה שקט, שלא לומר מגה-גיק, ואת כספו הוא מוציא ככל הנראה על אפיקים סולידיים. כשקבוצת נעואיו, אלבסטה, הסתכה עם תשלום משכורות לשחקניה, לא שכח אינייסטה היכן צמח והלווה לקבוצה 240 אלף יורו. אלי טביב, לפניך.
אריאן רובן: 80 מיליון דולר
מי שמרשים בינתיים במונדיאל, ומתברר שגם בבנק – הוא אריאן רובן. למרות הקרחת והחיבה המוגזמת לכדרורים, הצליח ההולנדי להגיע לשווי של 80 מיליוני דולרים, ולמשכורת שנתית של 7.5 מילונים אותם משלמת לו באיירן מינכן. רובן נשוי לחברתו מבית הספר התיכון בעיר כרוניגן, שבגללה נרשמה אחת ה"תקריות" הקשות בקריירה שלו – איחור ברבע שעה לאימון בקבוצת הנוער, בגלל דייט בכיכר השוק. לשניים שני ילדים, וכנראה שאת הכסף הוא מוציא על חוגים וחיתולים.
סמואל אטו: 75 מיליון דולר
למרות שלפני המשחקים הוביל מעין "מרד" כספי בנבחרת, ואף על פי הופעה כושלת של "האריות הבלתי ניתנים להכנעה" מקמרון ופציעה בברך שגמרה לו את המונדיאל, פותח סמואל אטו בגאון בהרכב הראשון של העשירים, עם שווי של 75 מיליוני דולרים. הכסף הזה הגיע מקבוצות כמו בארסה, צ'לסי ואינטר, אבל גם מחשבון הבנק של הקבוצה הרוסית אנז'י מחצ'קאלה, ששילמה לו 13 מיליון לעונה. חיבתו העיקרית של הכוכב הקמרוני היא למכוניות, ויש לו אוסף נאה הכולל האמר, בנטלי, פרארי, למבורגיני, ועד כמה. חבל שהוא כבר לא רץ מהר כמו שהוא נוסע.
יאיא טורה: 70 מיליון דולר
במקום העשירי, נציג שני לחוף השנהב ושחקנה המוכשר של מנצ'סטר סיטי יאיא טורה. כל כך מוכשר שבעליה המיליארדרים מאבו דאבי משלמים לו 19 מיליוני דולרים לעונה. טורה הוא גם אחד הפרזנטורים של "פומה", מה שמשלשל לכיסו 3 מילון דולר נוספים. טורה הוא מוסלמי אדוק יחסית, ולמרות שאחרי הזכייה באליפות עם מנצ'סטר סיטי צולם השחקן כשהוא לוגם שלוק מבקבוק שמפניה, את הכסף שלו הוא משאיר כנראה נעול וחתום. מה כן הוא עושה? הוא משמש כשגריר האו"ם במלחמה נגד ציד פילים באפריקה.
השחקן ה-11
את הרכב המיליונרים סוגרים כמה וכמה שחקנים בשווי משותף של 60 מילוני דולרים. דני אלבס מברזיל, סמי חדירה הגרמני, פרנק למפארד וסטיבן ג'רארד האנגלים ופרננדו טורס וסרחיו ראמוס מספרד המאכזבת.
על הספסל:
שלושה צעירים מבטיחים, שיכבשו בודאי מקום של קבע בהרכב עד המונדיאל הבא, הם ניימאר הברזליאי, השווה 50 מיליוני דולרים, מריו באלוטלי האיטלקי החולק איתו את אותו סכום, ועדן האזרד הבלגי, עם שווי של 45 מיליונים. מה יש לומר, עתידם מאחוריהם.
לא זומנו:
אם לא היינו עושים את הרשימה הזו על פי שחקנים הנמצאים במונדיאל היו מצטרפים אליה כמה שלא צריכים לבדוק את מצב העו"ש לפני שהם יוצאים לאכול בחוץ. ראש וראשון הוא הכוכב השוודי זלאטן איברהימוביץ', שהיה מגיע למקום השני עם שווי של 160 מיליון דולר. גם הקולומביאני רדאמל פאלקאו, שפציעה עצובה גרמה לו לעודד את נבחרתו מהיציע, יכול להתנחם בחברת כמה ירקרקים, מהם יש לו 70 מיליונים. את אותו סכום בדיוק יש גם לבלם האנגלי הוותיק ריו פרדינד, שלא נמצא בסגל הנבחרת, מה שמאיר לו זמן לפנות מקום בכספת. אחרון חביב הוא קאקה, שלא זומן לסגל ברזיל, אך מתנחם ב-60 מיליוני דולרים מכובדים.