בפרק האחרון של קינגים דיברו מסביב לשולחן על שלישייה מסוג אחר, אבל שחקן פוקר שמכוון להגיע גבוה צריך להתרכז בשלושה דברים אחרים לגמרי. מדובר בשלושת העקרונות הבאים: הכרת התיאוריה על בוריה, יישומה הפרקטי של התיאוריה בכל יד שהוא משחק, והאלמנט הפסיכולוגי החמקמק, שמפריד בין אלו החושבים שהם מקצוענים, לאלו היודעים שהם כאלו.

על התאוריה ויישומה הפרקטי לא נדבר כאן - אנחנו מניחים שאתה יודע מה מנצח מה, וכבר לימדנו אותך איך לבלף ויותר חשוב, איך לתפוס בלוף. אנחנו פה כדי לעזור לך להשיג את האלמנט החמקמק מכל, השליטה העצמית והפסיכולוגיה של הפוקר, שיהפכו אותך למקצוען טקסס הולדם אמיתי. כדי לעזור לך ולכוון אותך לדרך הנכונה, ריכזו המקצוענים של האקדמיה הישראלית לפוקר מספר טיפים וכללים מנחים: 

1. התעלם מהשפעות השחקנים שסובבים אותך - מבלי שתבחין בכך, השחקנים סביבך מנסים להשפיע עליך לפעול בדרך מסוימת או כדי לצבור עליך מידע. הם יכולים לעשות זאת באמצעות שאילת שאלות, ניהול שיחות "חבריות" ואפילו בעזרת נעיצת מבטים. הפתרון הפשוט ביותר הוא להתנתק מהסביבה בכל דרך שתעזור לך: משקפי שמש, אוזניות ומוזיקה, כובע וביגוד מסתיר.

פוקר  (צילום: pokernews.com)
להתנתק מהסביבה - אבל לא להגזים | צילום: pokernews.com

2. תבטח בעצמך ושחק את משחק הפוקר הרגיל שלך- הרבה שחקני פוקר-באינטרנט נוהגים לעשות סשנים משותפים עם חברים נוספים ולהתלבט איתם במהלך ידיים גדולות. ברור כי ניתן לבצע ניתוח בדיעבד של ידי-פוקר עד אין קץ, לאחר סיום היד, אך חשוב להבין כי במהלך יד ריבוי דעות עלול להוביל פעמים רבות להחלטה שגויה. בפוקר-חי מדי פעם תעשה טעות, או מה שיידמה לך בתור טעות. כולם טועים, כולל המקצוענים החזקים ביותר. ההבדל בין מקצוען לחובבן הוא במהירות בה המקצוען משאיר מאחוריו טעויות, וממשיך לשחק את משחק הפוקר הרגיל והחזק שלו.

3. תקנה לעצמך שגרת-משחק קבועה ואל תסטה ממנה - לעולם אל תדבר במהלך יד, ואם רואים שאתה מתרגש מהמעמד, המשחק או הסכומים, דאג להסתיר את העיניים. אף-פעם, אבל אף-פעם (!!) אל תסתכל על היד ההתחלתית שקיבלת לפני שהגיע תורך לדבר, על-מנת לא לפזר מידע חינמי ליריבים חדי-אבחנה. שחק לאט וקח את הזמן בין החלטה להחלטה. פעל לאחר לפחות 8 שניות של מחשבה לפני כל מהלך, גם אם ברור לך שאתה עומד לקפל את היד. המר עם הצ'יפים באופן אחיד, באותו האופן בדיוק בכל פעם, ובצורה איטית. כאשר כל הפעולות הללו יתקבעו אצלך בתור הרגלים, תוכל להתמקד בשברי המידע הללו שיריביך מפזרים.

4. הקדש זמן להתבוננות בהתנהגות של היריבים – במקום להתסכל ביד שלך לפני תורך, הקדש את הזמן להתבונן בשאר השחקנים כשהם מביטים ביד שלהם, נסה להבין האם השחקן מתחבר ליד שלו, או האם הוא מאבד עניין בסיבוב הנוכחי? שים-לב להימור איטי/מהיר, נמוך/גבוה של היריב, ומה היתה היד הסופית שלו – האם הוא הימר מהר כשהוא היה חזק או חלש? האם ביצע רייז נמוך כשהיתה לו יד מושכת או מפלצתית? כל אלו הם רמזים לעוצמת היד של היריב ותכנון מהלך היד שלו!

פוקר - וורנה יוני 2014 (צילום: IPC - Israeli Poker Championship)
מקצוענים - מתוך טורניר וורנה יוני 2014 | צילום: IPC - Israeli Poker Championship

5. אל תתעסק בשטויות ובדברים שאין לך השפעה עליהם - בטוח יצא לך להיתקל בשחקן שמבקש לראות אילו קלפים היו באים בהמשך יד, למרות שהיד כבר הסתיימה. "דילר תפתח רגע פלופ" הוא סימן מיידי לשחקן חלש וסקרן. זה אולי נראה מצחיק מהצד,  אבל כל שנייה שלא מחלקים לכם יד, היא שניית-רווח מבוזבזת. הסתכלות בקלפים שלכם במקרה של חלוקה-שגויה (מיס-דיל) או במקרה שישבתם בביג-בליינד, וכולם קיפלו את היד שלהם (ווק לביג בליינד שלכם) היא לא רק מיותרת, אלא אף שלילית מבחינת-מוראל לטווח הארוך.

דוגמא פשוטה לכך ראינו במסגרת הנסיעה של האקדמיה הישראלית לפוקר לסבב הפוקר הישראלי האחרון, שהתרחש בווארנה (בולגריה). שחקן מקומי שישב בשולחן הגמר של האירוע המרכזי, קיפל כל יד שחולקה לו במשך שעתיים, תוך-כדי שיגור תלונות בלתי-פוסקות אל עבר הדילר. בפעם היחידה בשעתיים האחרונות, כאשר הבולגרי ישב בביג-בליינד וכל השחקנים קיפלו, בחר הבולגרי להסתכל על היד שלו וראה שם זוג מלכות נוצצות. תוך 10 דקות הוא כבר היה מחוץ לטורניר.

6. הימנע מתשלומים מהירים עם ידיים שהן לא היד הכי חזקה האפשרית - שחקנים עם ביטחון עצמי גבוה מבצעים לעתים תשלומים מהירים, לעיתים גם תשלומי גבורה עם ידיים חלשות מכיוון שהאינסטינקטים שלהם חשים שהיריב מבלף. שחקנים אלו חמושים בניסיון עצום שבשילוב עם תיאוריית פוקר מתקדמת הופכת אותם למכונות משחק מיומנות. אתה עוד לא שם. הקדש זמן למחשבה עם אילו ידיים היריב יכול לבלף ועם אילו ידיים היריב יהמר כאן על-מנת לגבות ערך? הסתכל על היד במלואה וחבר אל תהליך החשיבה את האינסטינקט שלך ותהיה בדרך הנכונה למקצוענות.

אין תמונה
אל תתעסק בשטויות

7. דע כל הזמן מה הערימה האפקטיבית- בעולם הפוקר החי אנשים נוטים להתעלם מהמידע הכי חשוב במהלך קופה והוא כמה צ'יפים יש ליריבים מאחור! תמיד תחשב על כמה היריבים שלך משחקים, ומה היחס בין כמה שיש במרכז השולחן, בקופה, לבין כמה שנשאר להם מאחור, בכל שלב נתון. אם צריך לספור בראש את כל הז'יטונים שלו (או לפחות את הגדולים ביותר) כמה פעמים אז תעשה כך. אם אפשר לשאול את היריב על כמה הוא משחק, אל תתבייש! אם אתה יושב בטורניר אז הפתרון אפילו יותר קל, פשוט תשאל את הדילר. מקרים בהם הדילר נוגע במהלך יד בז'יטונים של היריב שלך שמה אותו בסיטואציה שהוא לא רגיל אליה, ויש סיכוי גבוה שתזכה בתגובה לא-רצונית אמיתית שתעזור לך לקבל החלטה חיובית בתוחלת.

8. תשחזר את האקשן מהזמן האחרון - הרוב המוחלט של ידי הפוקר שתשחק ישוחקו מחוץ לוואקום, כלומר כאשר כבר התחלת לגבש מידע על היריבים והנטיות שלהם. ידיים גדולות שקרו בסיבובים האחרונים יכולות מאוד להשפיע על התדמית של היריבים שלכם, ועל המידע שהצטבר לך עליהם עד כה. אם תשב ליד שחקני פוקר מקצועיים, תראה אותם שואלים לגבי סדר הפעולות לפני ואחרי הפלופ, ולידיים שנפתחו בשלב חשיפת הקלפים שהם פספסו. פוקר הוא משחק של מידע, תשאב ממנו כמה שרק אפשר.

פוקר - וורנה יוני 2014 (צילום: IPC - Israeli Poker Championship)
אייל "קסיאס" אשכר , מיישם את מה שהוא מלמד | צילום: IPC - Israeli Poker Championship

9. נסה לשחק פוקר פשוט בתחילת הסשן- רבים משחקני הפוקר המקצוענים שאני מכיר חוטאים בלהתחיל סשנים רבים שלהם במינוס לא קטן. הדבר הגיוני מהרבה סיבות והעיקרית שבהם היא התאבון לשחק ישר הרבה ידיים מיד על ההתחלה, מה שמוביל להגעה אל קופות גדולות עם ידיים בינוניות וחלשות. נסה לומר לעצמך כמה שיותר ברבע הראשון של הסשן שאתה משחק רגוע ובוואקום (מצב של חוסר-מידע על היריבים). התחל לשחק פוקר נצלני, שמטרתו לגבות כסף מהיריב על טעויות שהוא מבצע, רק לאחר שקיבלת מידע על היריב, וזיהית אצלו דליפות.

ולסיום, כרגיל, הטיפ של בנסון:

סטס (סטסיה42) טישקביץ ואייל "קסיאס" אשכר הינם שחקני פוקר מקצועיים ומשלמי מיסים, ומייסדי "האקדמיה הישראלית לפוקר", עליה ניתן לקרוא כאן- http://www.PowerPoker.co.il. לפרטים בנוגע למועדי הקורסים הקרובים והרשמה, חייגו ל054-444-9324