אם נצא מבנאליות של שישיית הבירות הקבועה, יש פתרון קלאסי אחר לאירוח שכולל בשר ואלכוהול - קוראים לו פשוט בקבוק יין טוב. אם אתם רוצים לתפוס ראש קליל, קחו כמה הצעות להתאמה מושלמת בין יין וסוגי נקניקים. אחרי הכל, מי באמת אוהב לנפנף מעל המנגל במקום לאכול?

השילוב: סטייק עם וויסקי סקוטי

מתחילים בטיפה תבלינים, ואז מסאז' קל ומשם למחבת. רגע המפגש בין חתיכת הסטייק ובין המחבת הבוערת הוא כמו נשיקה, ומשם העניינים רק מתחממים. אז אחרי שצליתם את הסטייק והוא מחכה שחום ויפה בצלחת, אפשר לפתוח בקבוק של ויסקי בטעמים מעושנים ולהתחיל לחגוג. ארוחה עם חברים קרובים כשעל השולחן יש מספיק סטייקים לכולם ובקבוק וויסקי סקוטי, ויש לכם ערב ארוך.

השילוב: קבנוס ופטיט סירה

קבנוס הוא נקניק פולני אבל זורם, הוא יצטרף אליכם לטיול כנשנוש, ישמח להתארח בתוך סנדוויץ' ואפילו יכול להיות חלק מתבשיל קדירה עם תפוחי אדמה למשל או קוסקוס. יין שמתאים לקבנוס הוא יין דומיננטי וכהה, עדיף יין אדום יבש כמו פטיט סירה שמצטיין בדרך כלל בטעם עמוק ועשיר. ואם כבר פטיט סירה, בישראל מייצרים מבחר של יינות טובים בקטגוריה הזו, ככה שמומלץ לנסות.

כריך עוף טוב (צילום: דן פרץ)
מושלם לקיץ: כריך עם חרדל, עופו על זה | צילום: דן פרץ

השילוב: כתף בקר ומלבק

מרעננים את התפריט: את כתף הבקר שנחשב כבשר קלאסי לתבשילים "כבדים", עדיף להגיש בקיץ כשהוא קר בתוך כריך פתוח עם קצת חרדל, ירקות וחמוצים מסביב. זן המלבק נולד בצרפת, אבל בגלל הרגישות של הענבים לאקלים הצרפתי, הוא עשה רילוקיישן מוצלח לארגנטינה, שם הוא מוגש בהרבה מקרים לצד האסאדו. שילוב של יין שארגנטינאים אוהבים ובשר כמו שבשר צריך להיות, הוא משהו שקל לנצח איתו.

השילוב: קורנביף ופינו גרי

כשהמהגרים האירים בניו יורק רצו לחגוג את סנט פטריק'ס דיי, הם גילו את הקורנביף היהודי ומאז הוא הפך למאכל נפוץ מאוד של בקר וכרוב. מפה לשם, את גרסת הקורנביף הביתית שלכם מומלץ להגיש ליד חרדל או מיונז, חמוצים וגם קוביות תפוחי אדמה וסלט טרי. את הכוסות שליד ממלאים בפינו גרי, יין לבן ויבש שמעביר את הארוחה בכיף.

השילוב: סלמי ופינוטאז'

את הטעם המלוח והממכר של הסלמי שידכנו לכוס של יין צעיר יחסית מדרום אפריקה, והאמת זה מרגיש כמו סיפור אהבה. היין נוצר בתחילת המאה ה-20 ולא זכה להצלחה גדולה, רק בשנות השמונים הוא התגלה מחדש והפך ליין נחשב. מהצד השני, את הסלמי אין צורך להציג וכדי להגיש אותו לאורחים, אפשר לבחור בגרסה הקלאסית של הכריך יחד עם עגבניות מיובשות או להניח אותו על פוקצ'ה חמה עם תוספות.

השילוב: פפרוני פיקנטי וסנג′ובזה

במקום פשוט לאכול סלמי, האמריקאים המציאו את הפפרוני. אז מה ההבדל? למעשה, הפפרוני נחשב כפיקנטי יותר ומשמש בדרך כלל כתוספת לפיצה. כדי לחזור לשורשים, פתחנו בקבוק של סנג′ובזה איטלקי, יין עם טעם חזק שנותן פייט לפפרוני. הסנג'ובזה מיוצר מזן שלא עושה חיים קלים למגדלי הגפנים, אבל מי שמצליח להכניע אותו מרוויח יין מצוין, תטעמו.

השילוב: פסטרמות ואמרלד ריזלינג

צלחת עם פסטרמות מכמה סוגים וטעמים כמו ברביקיו, ודבש ודורשת לידה יין לבן וג'נטלמני שיודע להשתלב בלי לגנוב את ההצגה – בקיצור, ריזלינג. מה שכן, אל תתפשרו על ריזלינג פחות איכותי ועדיף ללכת על יבש או חצי יבש, מה שמתאים יותר להרכב האורחים שלכם. אפשר להגיש לצד ירקות חתוכים טריים, חמוצים וממרחים.

השילוב: שיפודים ובירה לאגר

הנה משהו שכמעט כולם אוהבים: שיפודים. לבבות, פרגיות, חזה עוף, כבד או כל סוג בשר וירקות שיכולים לעלות על הגריל. הכול מושחל לתוך מוט ארוך, עובר כמה סיבובים על האש ומשם לצלחת. אל תתנדבו לנפנף, יש מספיק כאלו שיש להם תחביב מוזר שכזה. אנחנו מעדיפים את השיפודים ליד בירה לאגר כהה גרמנית או ישראלית והחיים? יפים.

 

>> בואו למצוא את הנשנוש הנכון עם עוף טוב 

>> למתכונים מומלצים עם עוף