1) המוח הגברי הממוצע גדול יותר מהמוח הנשי הממוצע בכעשרה אחוזים

אבל שנייה לפני שאתם תופסים תחת (או לחלופין, שאתן מתעצבנות): הרשו לנו להזכיר לכם שהגוף הגברי כולו גדול בממוצע בכעשרה אחוזים מהגוף הנשי. בדיוק כמו שמידת הנעליים של הגברים גדולה יותר, בדיוק כמו שאנחנו גבוהים יותר, כך גם נפח המוח גדול יותר.

אם אנחנו רוצים לפשפש בציציות, אז מחקר ענק שבחן 20,000 מוחות מ-87 אוכלוסיות שונות מצא שהמוח הגדול ביותר נמצא בקרב תושבי החוג הארקטי (כל מי שגר ממש בשולי הקוטב הצפוני) ואוכלוסיות מזרח אסיה - שזה נתון מעניין בפני עצמו, כי האוכלוסייה הזאת דווקא די קטנה פיזית. בכל מקרה, מוח ממוצע של אדם בוגר שוקל בערך 1.4 קילו. שתדעו.

גיף נשים מתפלאות (צילום: 4GIFS.com)
כזה גדול! | צילום: 4GIFS.com

2) לגברים יש סיכוי גדול פי 7 ללקות באוטיזם

מחקר ענק שפורסם בירחון האמריקאי לגנטיקה אנושית ניתח את המידע הגנטי של 15,000 אנשים בעלי בעיות נוירולוגיות, ומצא שהמוח הנשי הרבה יותר עמיד בפני מוטציות, ומכאן שהן פגיעות פחות בכל הנוגע להתפתחות אוטיזם (כלשהו, כלומר גברים נוטים יותר להימצא לכל אורכה של הקשת האוטיסטית).

3) ובעיוורון צבעים אין בכלל מה להשוות

בערך עשרה אחוזים מהגברים סובלים מעיוורון צבעים, לעומת מספרים ממש זעומים - בסביבות האחוז הבודד - בקרב נשים. גם זה עניין של גנטיקה נטו, בדיוק כמו העובדה הקשורה הבאה:

4) נשים אשכרה רואות יותר צבעים מגברים

מכירים את זה שאתם לא יכולים להבדיל בין ארבע השמלות האדומות של הבת זוג שלכם, שמשום מה מתעקשת שאחת מהן היא בכלל ארגמן ושתיים מהן בורדו? אז מחקר בראשות פרופ' ישראל אברמוב מהמחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת ניו יורק מצא שאכן קיימים הבדלים בתפיסת הצבעים בין המינים, ובכלל בראייה בין גברים ונשים. הניסוי של פרופ' אברמוב הראה כי נשים מבדילות בין יותר צבעים וגוונים שונים של צבעים, ואילו גברים יכולים להבחין בצורה טובה יותר מנשים בתזוזות קטנות במרחב. מה שעוזר לנו מאוד בחיים, הרי אין ספק בכלל.

בחורה מודדת בגדים ומסתכלת במראה (צילום: realsimple.com, getty images)
זה לא כחול מידי? | צילום: realsimple.com, getty images

5) וחוץ מזה, גם חוש הריח של נשים הרבה יותר טוב מזה של גברים

במשך שנים הציקה למדענים השאלה "מדוע נשים מריחות טוב יותר", ולא במובן שגברים יותר מסריחים. במכון דוידסון מסבירים את שלל התיאוריות בנושא, והקלף המנצח הוא ריכוז גרעיני תא בחומר האפור במוח שאחראי על חוש הריח – ריכוז שגבוה ב-50% אצל נשים. אגב, יש גם הוכחה לכך שחוש הריח של נשים מתחדד אפילו עוד יותר בעת מחזור, כך שהן יכולות להריח את הפחד שלך מהן.

מריחה גבר (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
היא בסוף תגלה שאתה משתמש לה בדיאודורנט בסתר | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

6) כשמדובר במשימות מורכבות, נשים רואות את התמונה הכוללת טוב יותר מגברים

באוניברסיטת פנסילבניה נערך ניסוי שבמהלכו התבקשו 949 נשים וגברים לבצע משימות מורכבות תחת סריקת MRI, והתקבלה תמונה מעניינת מאוד: החוקרים מצאו שפעילות המוח הגברי חוזרת על עצמה במעין הלוך-ושוב בתוך אותה אונה. הפעילות במוח הנשי, לעומת זאת, הראתה תנועת זיגזג בין שתי האונות. מסקנת החוקרים היא שהמוח הנשי חושב בצורה כוללנית יותר, רואה את התמונה הגדולה, בזמן שהמוח הגברי מתקדם צעד-צעד לעבר הצלחת המשימה. תשמשו בזה בוויכוחים, זה יותר משכנע מ"אנחנו גרועים במולטי-טסקינג"!

גיף מונית (צילום: ebaumsworld.com)
They just do it better | צילום: ebaumsworld.com

7) בישראל יש יותר נשים מגברים, אבל נולדים יותר תינוקות זכרים מנקבות

כך על פי דו"ח הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. כלומר, במדינה נולדים מעט יותר תינוקות זכרים בכל שנה, אבל יש יותר נשים מגברים באוכלוסייה הכוללת. איך זה קורה? פשוט מאוד, לנשים יש תוחלת חיים ארוכה יותר ולגברים יש יותר סיבות למות במהלך חייהם (כמו מחלות לב, כן? אנחנו לא מדברים על קטעי "בא לי למות"). המהפך הסטטיסטי מתרחש בסביבות גיל 40, אז אם כבר החלפת קידומת ל-4, תתנחם בזה שאתה הופך למוצר נדיר יותר בכל רגע שעובר.

8) זכרים פשוט לא זוכרים כלום

כמה פעמים בת הזוג שלכם התעצבנה עליכם כי שכחתם משהו? יופי, אז עכשיו אתם יכולים להסביר לה שזה מדעי. ניסוי שנערך בחולדות הראה שבסביבה עשירה בגירויים, נוצרים יותר תאי עצב עם שלוחות דנדריטיות בהיפוקמפוס של הנקבה. ועכשיו בעברית: אזור מסוים במוח שאחראי על קישורים וזיכרון מתחזק אצל חולדות נקבות, ואצל החולדות ממין זכר אין שום שינוי. תזכירו לנו על מה דיברנו?

 9) כשהמצב נעשה מתוח, הגבר נעשה – נו, זקוף

לא מדובר בהכרח בזקפה של ממש, אבל כן, גברים חווים תחושה של עוררות מינית כשרמות המתח עולות. כתוצאה ישירה מכך, הם נוטים להתחבר יותר בקלות לנשים בסביבה עתירת סטרס או תחרותיות. ובמה שנראה לנו כמקרה מובהק של אלוהות עוינת, אצל נשים זה עובד בדיוק להפך: מתח הוא חתיכת טרן אוף. למעשה, המוח שלהן מפריש במצבי סטרס הורמון בשם קורטיזול שמפחית את הרצון במגע גופני.
בצד הגברי יש לזה הסבר אבולוציוני הגיוני לגמרי, כי האינסטינקט הגברי בשעת מתח אמור להיות הגנה על כמה שיותר נשים, אבל אנחנו דבקים בהסבר המקורי שלנו: אלוהות עוינת נטו.