ערב. אתה מוצא את עצמך בתוך מועדון קטן ואינטימי, מלא עד אפס מקום בנשים סקסיות, שמחפשות פרטנר לריקוד לטיני סוער במיוחד. לא, עדיין לא הגעת לגן עדן (למרות שאם תמשיך לרבוץ ככה על הספה, עוד תגיע לשם), בסך הכול החלטת להגיע למועדון הסלסה הקרוב לביתך. אנחנו יודעים, אתה לא באמת יודע לרקוד, והמושג הלטיני היחיד שאתה מכיר הוא צ'וריסוס, אבל זה לא באמת משנה. כאן ידריכו אותך בצעדיך המגושמים הראשונים, ומי יודע? אולי גם תוכל לצאת בסוף עם כמה טלפונים.

קודם כל תשתחרר – אחר כך תתחבר

איך לרקוד סלסה
אני מלכת הסלסה! דפנה טרוסטיל ולירז גנון

את צעדינו הראשונים בעולם החושני הזה אנחנו עושים במועדון "רוטב סלסה" בכפר סבא. שם קיווינו למצוא קודם כל מישהו שיראה לנו מה עושים ולא יקרע מצחוק כשננסה לחקות אותו. יניב ילון, הבעלים של המועדון, מנסה להרגיע את ההתלהבות שלנו:

מה היתרון של פיק אפ בריקוד?
"המטרה של המקום היא לא לעזור לך להתחיל עם בחורות, אלא לספק מקור של הנאה", מסביר ילון, "ברגע שאתה מתחיל לבלות ולהרגיש חופשי, באופן טבעי תכיר בחורות שנהנות גם הן מהריקוד. הזמינות גבוהה, כולם באותו ראש, קל לתקשר ולהזמין לריקוד". אנחנו לא יודעים מה איתך, אנחנו שמענו פה: "קל לתקשר פה עם נשים".

יש זוגות?
"במהלך השנים הכירו כאן מאות". הביקור במועדון מגלה בחורות מכל הגילאים – החל מחיילות בצבא, דרך סטודנטיות שמגיעות להוציא קצת קיטור מהמבחנים, ועד חיילות בסדיר. האחרונות הן מיעוט. חלקן הגדול בא כדי רק ליהנות מהריקוד, אך באופן די טבעי יש גם את מי שבאות כדי לחפש בחור.

עם כל הכבוד לרצון שלך לשקשק את עצמך כמו ריקי מרטין, מרבית הגברים שפגשנו כאן הגיעו למטרות פיק אפ. ילון מחלק אותם לשתי קבוצות עיקריות: "יש את אלה שמגיעים 5-6 פעמים ואז מפסיקים להגיע", הוא מסביר "בגלל שהצליחו למצוא מישהי או בגלל שהתייאשו". לדבריו, הקבוצה השנייה מורכבת מאנשים שכל כך התלהבו מהריקוד, עד שהפכו את הבחורות במקום לסוג של נספח בעניין. רצינו לשאול אם הוא מתבדח, אבל הרגשנו שזה לא מנומס. במקום זה ביקשנו שיראה גם לנו איך עושים את זה נכון. בכל זאת, כמה גרועים אפשר להיות?

מסקנה: אנחנו ממש גרועים בריקודים

איך לרקוד סלסה
והיום בתפריט: כנפיים. יניב ילון

מיכל, רקדנית בלט, זוכה לעונג הצרוף לרקוד אתנו ראשונים, ועוד בשיעור הסלסה הראשון שלה אי פעם (אם את קוראת את זה מיכל, אנחנו ממש מתנצלים). אחרי התחלה שהזכירה קצת מצעד צבאי ("שמאל ימין שמאל", כהסבר לתנועות הרגליים שצריך לעשות בצעדי הבסיס וצעדי הפתיחות – הראשונים הם צעדי קדימה ואחורה, השניים הם צעדים גם לצדדים) התחלנו לרקוד. הרגליים השמאליות התנהלו דווקא בסדר יחסית, אבל כנראה שהסגרנו את המאמץ שנדרש כדי להגיע למצב הזה (מיכל: "אתה סובל?", אני: "לא, למה?", מיכל: "אתה נראה כאילו אתה סובל").

אחרי שהפסקנו להתנשם כמו דובי גריזלי בעונת הייחום, ביקשנו ממיכל שתספר לנו מה היא חושבת על פיק אפ בסלסה: "זה נורא", היא ענתה מיד, "באים גברים מבוגרים שמנסים ללמד אותך לרקוד". למקרה שתהיתם, אגב, מספר הפעמים שדרכנו עליה (דריכה מלאה, שפשופים לא נחשב): אחת. מספר הפעמים שדרכנו על אחרים: פעמיים. אבל זה בגלל הצפיפות. והרצפה עקומה.

מיד כשסיימנו ללמוד את צעדי הבסיס, התקדמנו לריקוד בסגנון חופשי (או בשמו האחר: פיל בחנות חרסינה) בו ניתן לרקוד עם מי שאתה רוצה. מתחלפים, בדרך כלל, בין ריקוד לריקוד. אלא אם כן מצאת מישהי שממש בא לך להישאר צמוד אליה. מגע בסיסי הדדי הוא חלק בלתי נפרד מהריקוד הזה, מה שמסייע ליצירת קרבה מידית. מה שאומר שגם אם אתה לא ברישניקוב כמונו, עם קצת חוש הומור עצמי – יש לך סיכוי סביר להמשיך מכאן הלאה לדייט.

לרקוד זה רומנטי

איך לרקוד סלסה (צילום: יאיר נתיב)
רגע, אז עכשיו הולכים ימינה או שמאלה? יאיר נתיב וליאור | צילום: יאיר נתיב

קורל בן שטרית (20), המדריכה בקורס, מספקת טיפים למי שרוצה להתחיל עם בחורות על רחבת הריקודים: "חשוב לא לבוא בהיסוס, אבל גם לא להיות יותר מדי בטוח בעצמך כי זה יכול להרתיע את הבחורה", היא מסבירה לנו, "חשוב לזכור שבדרך כלל הבנות יודעות לרקוד טוב  יותר". אנחנו כמובן היוצאים מהכלל.

כמה מתחילים כאן?
"יש פה הרבה שמתחילים. יוצאים הרבה זוגות", היא מספרת בעודנו מהנהנים בהתלהבות, "במהלך ריקוד מתחילים בפרטים כלליים כמו איך קוראים לך, מה נשמע, וככה זה מתגלגל. מכירים את הבן אדם ומרגישים יותר בנוח. זה יתרון של חוויה משותפת".


איתי, שהיה אתנו בקבוצת המתחילים, הגיע לכאן לראשונה, לדבריו לא להתחיל עם בחורות ובגלל ידידה שהזמינה אותו. טליה, הידידה, מסבירה שלרקוד סלסה זה רומנטי ולכן מגביר את הסיכוי שמשהו מעבר יכול לצאת מכאן. גיא, רוקד נוסף, מסביר שהוא דווקא עשה את התהליך ההפוך. הוא הגיע עם חברה לסלסה, והמשיך ללכת בלעדיה.

אם לשפוט לפי הרמה וכמות האנשים שצילמו אותו נותן בראש על הרחבה, התרשמנו שלירז גנון (23) הוא אחד האנשים שיותר מבינים עניין במועדון הזה: "ברגע שיש לך כימיה טובה עם מישהי אתה רואה שאחרי הריקוד היא לא מיד הולכת ומחכה שתזמין אותה לעוד ריקוד", הוא מסביר וכבר יורד לפרטים פרקטיים יותר. "אם זה ככה אז אתה כנראה יכול בסוף לבקש ממנה מספר או להזמין אותה לשבת איפשהו".

אז איך אתה ממליץ להרשים אותה?
"לעשות לה דברים שהיא לא מצפה להם. יש תבניות מסוימות בסלסה, לשבור אותן".

כמו שזה נראה כרגע, יש יותר סיכוי שנשבור לה את האצבעות ברגל:
"אני לא מאמין בזה. לא משנה מאיזה מצב אתה מגיע, אם אתה מתמיד אתה משתפר".

דפנה טרוסיל (20), מוסיפה גם היא את תובנותיה: "אל תבוא רק כדי להתחיל עם בנות". הנהנו בלי טיפת אמינות, "לא להיות בוטה, לנסות להתחבר לריקוד. אם היא מתחילה ואתה לא, לנסות ללמד אותה".

גנון, טיפ לסיכום? "כשאתה רוקד עם מישהי, תרקוד איתה. אל תרקוד עם מי שמסביב, אל תסתכל על האחרות". טוב נו, את החלק הזה אנחנו כבר מכירים מהחיים.

>> פיק אפ בקיבוץ: זה עובד?