גבר, הקיץ התחיל. ועם נחלי הזיעה הראשונים שיורדים במורד החולצה שלך, הגיע הזמן לשים את הוויסקי בארון ולהגיד שלום למשקאות הכבדים של הקיץ. שלום, בירות בהירות וקפואות. אהלן, עראק. בוקר טוב, אוזו.

אוזו וקרח (צילום: serkan savaseri, Istock)
צילום: serkan savaseri, Istock

אחת האגדות מאחורי מקור השם הזה, אוזו, מסגירה משהו על התרבות מאחורי הדרינק: בסוף המאה ה-19 כשהציפורו, המעין-גראפה המקומית, שזוקקה ביוון מאות שנים, הפכה להיות אניסית יותר ויותר, היוונים התחילו לייבא אניס מאיטליה, מאותם סוחרים שסיפרו את האניס ליצרני האניסים האירופים. על השקים כתבוuso Massalia – לשימוש במרסיי – והיוונים, שלאחרונה זכו בעצמאות לאומית והיו גאים מאוד, אמרו "אוזו מסאלה? אנחנו נעשה אוזו יוון!"

הסיפור הזה כנראה לא נכון. אבל למי איכפת מה נכון אם יש לך כוס אוזו ביד, ויש בה שלוש קוביות קרח. אוס.

אין תמונה

יש כמה סיבות שהאוזו היווני הוא משקה האניס הכי טוב שתשתה (וכל הכבוד לעראק): קודם כל, הוא בא מיוון. שנית, הטעם שלו נמצא בדיוק באמצע, בין המחוספסות הבלאדית, הלא מאוד מעניינת, של משקאות ים תיכוניים כמו עראק, ובין החלקות הוונילית, הקרמית, המעודנת מדי של משקאות אניס אירופאית כמו פרנו. יש בו טעמים של פלפל שחור, חריפות ואולי גם חמיצות עדינה על הלשון, סיומת עדינה, יחסית למשקאות אניס; אם הפרנו והריקר האירופים הם קצת כמו חמאה, אוזו הוא כמו שמן זית. ובחום הזה, מה היית מעדיף על הלחם שלך?

הצבע הלבן שהאוזו (והעראק) מקבל כשמפילים בתוכו קוביות קרח הוא מהשמנים האתריים שנשארים במשקה לאחר הזיקוק. הם נמהלים היטב באלכוהול, אבל כשמעלים את אחוז המים במשקה הם נפרדים מהתמיסה ומלבינים את העסק. זה בסדר, תשתה, זה טוב ככה.

זה כמעט חטא להוריד אוזו בשוטים. שוטים הם למשקאות מהירים. את אווירת העצלות הנמנומית של האוזו יש לתרגם לכוסות עבות, קרח, אולי גם מים, ולגימות קטנות ומהורהרות. בונוס למי שעושה את כל זה בזמן שהוא בוהה בשקיעה. האבטיח והקלמרי לגמרי אופציונלים – אבל מומלצים: אחד ההבדלים המעניינים בין משקאות אניסיים כמו אוזו ובין וויסקי הוא שהוויסקי לוקח לך את כל תשומת הלב – כל מה שמעניין אותך זה הוויסקי ביד שלך – ואוזו משאיר אותך בפרופורציה: יש עוד דברים מסביב, כמו אוכל, נשים יפות, שקיעה, צלילי בוזוקי, והאוזו רק גורם להם להראות יותר טוב.

אה, והבטחנו לך קשר ללסביות, אז הנה זה. איפה מזקקים את רוב התוצרת היוונית של האוזו? – ושתדע לך, אם זה בא מכל מקום שאינו יוון, אסור על פי החוק באיחוד האירופי לקרוא לזה אוזו -- ובכן, באי היווני המקסים לסבוס. אוס.

בארץ אפשר לקנות את מותגי האוזו הבאים: אוזו 12 הנהדר, 65 שקל בחנויות, אוזו מטסקה, 48 שקל בחנויות, והפלא שקיים רק בישראל, אוזו 7, 25 שקל בחנויות.

יאללה, מזוג קצת אוזו וכנס לאווירה:

ותודה לאילן אביצור מחברת הכרם, שתרם לנו את הסיפור המופרך על מקור השם אוזו.

עוד ב-makoגברים: איך גבר עושה קניות? כך תקנה כמו גבר; שלוש בירות שהחברה שלך בטוח תאהב; האם פוקר הוא הימורים? כתב הפוקר שלנו חושב שלא כל משחק שיש בו מזל הוא משחק מזל; בדקנו מכונת גילוח שעשויה מיהלומים ודיאודורנט ש(לא) עשוי משוקולד; מחקר חדש וחשוב מגלה שג'יימס בונד מעדיף את הנשים שלו ברונטיות, אמריקאיות ועם אקדח ביד; הטרנד החדש בישראל: עיצוב המפשעה (גם לגברים); והפרויקט הנוצץ והחדש של ערוץ הגברים: מי היא הישראלית הכי סקסית בכל הזמנים?