אין כמעט גבר בעולם שלא חשב לעצמו שהדבר הכי טוב שהוא יכול לעשות עם החיים שלו זה לפתוח בר. אבל אז הגבר מגלה שזה עניין יקר ומסובך והוא עובר לחלום השני: לייצר משקה אלכוהולי שכולם בעולם יכירו ויאהבו. אז יש כאלה שרק חולמים על זה ויש כאלה שעושים הכל כדי שזה יקרה. וכאלה בדיוק הם הברמנים המקצועיים שהתחרו השבוע בתחרות חצי הגמר של "בקרדי לגאסי".

זוהי השנה השנייה בה נערכת תחרות בקרדי לגסי בישראל. מדובר בתחרות רוקחות קוקטיילים יוקרתית העוברת מפה לאוזן על מנת שרק הברמנים הטובים ביותר בתעשייה יגישו אליה מועמדות. עשרת הברמנים ששלחו את המתכונים הכי טובים לקוקטייל מקורי, על פי תנאי התחרות של בקרדי, עברו לשלב חצי הגמר שהתקיים שלשום ביפו.

בזה אחר זה התייצבו מיטב אמני המיקסולוגיה בגלריית נור, שם נערכה התחרות. המקום, שמלא בוילונות ענק, המון נרות דולקים ואורות אדומים, חיזק את התחושה של בר יוקרתי ומחתרתי מתחילת המאה הקודמת. כל הברמנים נראו בהתאם לאווירה הזאת: מצויידים בלבוש מחוייט, שיער אסוף בקפדנות, שפם שמעוצב לצורה מיוחדת, שלייקעס בשלל צבעים והמון סיפורים מעוררי השראה על החלק שתופס המקצוע בחייהם. אי אפשר היה לטעות באשר לתשוקה ולאהבה שיש לברמנים ולברמניות האלה למה שהם עושים הכי טוב: קוקטיילים.

עומר פפרמן (צילום: עדי פהר)
עומר פפרמן | צילום: עדי פהר

מנסים ליייצר קלאסיקה

כל המועמדים נדרשו ליצור שני קוקטיילים בעשר דקות, האחד דקירי והשני הוא קוקטייל פרי יצירת המועמדים. הרעיון הוא ליצור משקה קלאסי, על זמני, קל לשכפול, שגם בעוד חמישים שנה מעכשיו יהיה רלוונטי בכל קצות העולם, כמו למשל קוקטייל המוחיטו האהוב. "יש תחרויות אלכוהול יותר סקסיות, אבל בקרדי לגסי מכריחה אותך לייצר משהו הרבה יותר קשה. קשה לייצר קלאסיקה מאשר משהו מגניב. הרי המטרה היא שכל בר יידע להוציא את הדרינק שלי במעט מאמץ ועלות כדי שיהיה יעיל", אומר עומר גזית, הזוכה הקודם בתחרות בקדרי לגסי הארצית, שיצר את הקוקטייל המצליח "פרנץ' גוברנר" (המושל הצרפתי).

בתום שעתיים בהם עלו אחד אחרי השני עשרת המועמדים עם מתכון הקוקטייל המנצח שלהם, קיבלו שלושת השופטים החלטה באשר לזוכים שיעלו לגמר הארצי. על מנת להיות אובייקטיבים ככל הניתן, בקרדי דאגו להביא שופטים ממקומות שונים בעולם: ריצ'ארד האנט האנגלי, שזכה בתואר " הברמן של השנה" שלוש שנים ברציפות, ניק קומבריקס מדרום אופריקה - עטור פרסים בתעשייה, מרצה בתחום המשקאות ובעל חברת הייעוץ The Alchemis Says, ובודווין מסריץ ההולנדי, מייסד הבר טיילס אנד ספיריט, שהוכתר בתור בר הקוקטיילים הטוב ביותר ע"י מגזין Esquire. הברמנים שהעפילו לגמר, שיתקיים בפברואר הקרוב, הם: בר שירה – ברמן באימפריאל, עומר פפרמן – ברמן בבר 223 וריי וואייט – ברמנית בספייסהאוס. שלושת אלה קיבלו כל אחד מבקרדי תקציב של 3500 ש"ח ו-24 ליטרים של בקרדי על מנת לשווק וליצור יח"צ לקוקטייל המתחרה שלהם. הם אמורים למתג את הקוקטייל ולהוכיח בגמר, שיתקיים בפברואר, שהמשקה שלהם אכן מתקבל באהבה והערצה בתעשייה. המנצח בגמר הארצי יוטס באפריל לתחרות בקרדי העולמית שתתקיים בסן פרנסיסקו, שם יתמודד עם הקוקטייל שלו מול כ-42 ברמנים מרחבי העולם.

ריי וואיט (צילום: עדי פהר)
ריי וואיט | צילום: עדי פהר

הקוקטייל הישראלי שמוגש ב- 14 מדינות בעולם

"צריך להבין ש-3500 ש"ח לשיווק זה כלום", אומר עומר כשהוא נזכר בחוויה שלו."צריך לעשות לוחמת גרילה, להגיע לכל מקום, לשווק את עצמך בתערוכות... זאת עבודה קשה. התחרות הזאת היא כיפית ומבדרת, אבל מה שטוב בה באמת הוא שהתחרות מחייבת אותך לקחת את עצמך לקצה, היא נותנת לך במה ותקציב והזדמנות ופוש לשים את עצמך שם בחוץ כמה שאתה יכול ואין עוד תחרות שאתה נדרש לכתת בה רגליים ככה". אם מישהו מכם שם בבית תוהה אם כדאי לו להגיש מועמדות בשנה הבאה, כדאי שתדעו שעומר, בסך הכל בן 24, הוא כבר מנהל של הבר המצליח 223, מעביר סדנאות בנושא, מתפקד כברמן אורח בקפריסין, יוון, פריז ועוד. קוקטייל "המושל הצרפתי" של עומר מוגש ב-14 מדינות בעולם במעל 50 מסעדות וברים והוא נכנס לספר "101 הקוקטיילים הטובים ביותר לשנת 2014" של גאס ריגן. "אם אתה שם מטרה והולך איתה עד הסוף - את היכול להגיע לשם. זה רק פאקטור של כמה רחוק אתה מוכן ללכת".

בר שירה (צילום: עדי פהר)
בר שירה | צילום: עדי פהר

ואם חשקה נפשכם בקצת מהטוב הזה שהציגו הברמנים לשופטים, אז קבלו את המתכונים לקוקטיילים המיוחדים של שלושת הפיינלסיטים:

בר שירה אימפריאל ולה אוטרה

El camello... Loco

45 מ"ל בקרדי לבן

30 מ"ל מרטיני רוסו

30 מ"ל מיץ ליים

20 מ"ל סירופ סוכר

90 מ"ל לאגר בהיר

לשקשק את המרכיבים ביחד, למזוג לתוך כוס בירה גבוהה (350 מ"ל) מלאה בקרח ולמחוץ טיפת לימון מעל.

 

עומר פפרמן - 223

Taino

60 מ"ל בקרדי גולד

30 מ"ל מיץ לימון

דבש מדולל במעט מים

10 מ"ל שרטרז ירוק

דש אנגוסטורה ביטרס

לשקשק ולסנן כפול לכוס קופ (כוס מרטיני עגלגלה). קישוט- פלח תפוח.

 

ריי וואייט ספייסהאוס

The sun also rises

60 מ"ל בקרדי לבן

30 מ"ל דבש מדולל במים

30 מ"ל לימון

2 כפיות חליטת תה מסוג גנמאצ'יה.

לשקשק  ולמזוג לכוס שנטבלה לפני כן בסוכר חום שרוף ולקשט את הכוס באצות ירוקות.

הכתבה הוכנה בשיתוף עם בקרדי