ככל שתרבות הוויסקי מתפתחת בעולם, כך גוברת ההנאה מהמשקה במגוון דרכים שונות, ודלתות חדשות נפתחות, שילוב של ויסקי מסוים עם האוכל המתאים לו, למשל. ויסקי הוא לא המשקה הראשון כשחושבים על התאמת הדרינק לארוחה, לעומת היין והבירה בעלי המסורת הקולינרית ארוכה, אבל המגמה משתנה, ואנשים מבינים את היתרונות שבשילוב. 

הוויסקי, עם הטעמים העשירים והמגוונים שלו, מספק שילובים מסקרנים ומשובחים שמוציא את המרב מהארוחה - החל מהקלים והחדשניים יותר, דרך המתוקים והפירותים ועד למעושנים הכי כבדים. אלו ההמלצות שהרכיבו יחד השף צחי מלול ממסעדת סיטארה ומנכ"ל מועדון הוויסקי הישראלי, יוני ישי, לארוחה עשירה, טעימה ורווית אלכוהול:

 מנה 1 - פותחים בסטייל

וויסקי ואוכל (צילום: אפיק גבאי)
שילוב מעולה לפתוח איתו ארוחה | צילום: אפיק גבאי

המנה: קרפצ'יו פרידה קונסומה עגבניות צ'ילי אדום סלק צבעוני.

הוויסקיHAIG CLUB. גריין הוא הוויסקי אותו מערבבים עם מאלט על מנת לקבל ויסקי בלנדד, אך בשנים האחרונות נראה כי הוא מבסס את מעמדו כוויסקי אהוב ומוערך בפני עצמו. חומרי הגלם כמו גם שיטת הזיקוק מעניקים לגריין ויסקי את אופיו הקליל והחלק. הייג קלאב המיוצר במזקקת Cameronbridge הוא ויסקי קליל וחלק המפתיע גם את חובבי הוויסקי הותיקים. ויסקי מושלם לימי הקיץ החמים עם קרח, תוספת או בקוקטייל.

מנה 2 - שילוב של טעמים מעושנים

וויסקי ואוכל (צילום: אפיק גבאי)
הטעמים המעושנים משתלבים היטב | צילום: אפיק גבאי

המנה: סינטה של פרה שמנה בקראסט פפריקה ספרדית מעושנת פירה תפוא ומח עצם.

הוויסקי: BRUICHLADDICH OCTOMORE BARLEY 6.2. ברוכלאדיך היא אחת המזקקות המסקרנות שיש,  שלא מפסיקה לחדש ולנסות. השילוב בין לוקיישן קלאסי לרוח חדשה מספק את אחד הוויסקים המעניינים כיום בשוק. מדובר בסדרה של וויסקי מעושן עד מעושן מאוד, שמשתלב עם הבשר המעושן במנה. לפני מספר שנים הייתה מזקקת ברויכלאדיך ראשונה להוציא את הוויסקי המעושן בעולם - האוקטומור (167 ppm) – פצצת עשן אמיתית. לאור ההצלחה של הוויסקי, החליטו במזקקה להוציא סדרה נוספת ומוגבלת של אותו וויסקי מעושן, רק הפעם ליישנו בחביות עץ אלון צרפתי שהכילו קוניאק משובח. הוויסקי מבוקבק בחוזק חבית. וויסקי מורכב המביא לנו עשן כבר לצד אלמנטים של ים, דבש ולימון. הביטוי המושלם לפילוסופיית החדשנות של המזקקה, לכל מי שחשב שכבר ראה הכל בעיניין עשן.

מנה 3 - חגיגה של טעמים

וויסקי ואוכל
שילוב של טעמים עשירים

המנה: פילה לוקוס על מנגו כרישה בשמנת.

הוויסקי: GLENLIVET MASTER DISTILLER RESERVE.  המאלט שלפניכם עורבב ע"י אלן ווינצ'סטר, המאסטר דיסטילר של מזקקת גלנליווט, עבור שוק הדיוטי פרי. ויסקי מורכב ועשיר מגיע משלוש סוגי חביות שונות: אמריקאיות, אירופאיות וחביות שרי, המעניקים לו טעמים פירותיים קלים ומתכתבים עם המנגו שבמנה.

 קינוח - מתוק במידה

וויסקי ואוכל (צילום: אפיק גבאי)
מנה אחרונה מושלמת | צילום: אפיק גבאי

המנה: קרם ברולה ג'ינגר וניל בזיגוג של קרמל שרי.

הוויסקי:  The 1824 Collection - MACALLAN 1824 SELECT OAK. מקאלן הוא הסינגל מאלט מהמשובחים שיש, וידוע בכינויו "הרולס רויס של הווסקי".  הסדרה המיוחדת הזו, 1824 השוקה במיוחד עבור הדיוטי פרי.  מדובר בסינגל מאלט שיושן בשלוש סוגי חביות, והוא ערבוב של ויסקי מחביות שרי מעץ אלון אירופאי, חביות שרי מעץ אלון אמריקאי וחביות בורבון. מדובר בוויסקי עשיר ומורכב עם ניחוחות וניל ורמזים לשרי, בעל סיומת ארוכה ומלטפת, שאין מתאים ממנו לקנח איתו את הארוחה. 

עזר בהכנת הכתבה: יוני ישי