ביום שני שעבר נערכה תחרות הכנת נקוקטיילים השנתית בחסות מותג האלכוהול Bacardi. מיטב הברמנים הישראלים הגיעו מכל קצוות הארץ אל הבר היפואי 'קן הקוקייה', בשביל ההזדמנות להוכיח את עצמם בשלב חצי הגמר.

בתחרות עצמה, נבחרו רק עשרה ברמנים מתוך עשרות מועמדים, אלו התמודדו על שלושה מקומות בתחרות הגמר המקומי, שתיערך ביוון בפברואר 2018. המנצח בתחרות הגמר המקומי יזכה לטוס אל גמר בקרדי לגאסי העולמי, שיערך במקסיקו בחודש מאי הקרוב. המתמודדים נתבקשו להכין שני קוקטיילים במהלך התחרות: הראשון היה קוקטייל 'דאקירי' קלאסי. השני הוא קוקטייל אישי, פרי מוחם של המתמודדים, על בסיס הרום של בקרדי.

זוהי הפעם הרביעית שהתחרות מגיעה לישראל, מאז היווסדה בשנת 2008, כאשר השנה התחרות נערכה במתכונת מעט שונה. בשונה מהשנים שעברו, פאנל השיפוט היה מורכב משתי שופטות בינלאומיות: אליזבת'ה אוודוקימובה (רוסיה) ולורֵתה טוסקה (יוון). 

לרגל המאורע ביקשנו לשבת עם הפאנל הנשי לשיחה קצרה על הפרספקטיבה הנשית מאחורי הבר, על הדברים ששופטת מחפשת בקוקטייל ומהם המשקאות שכל גבר חייב לדעת להכין – מעבר לרום וקולה.

A post shared by Guy Wright (@werner.the.ferret) on

A post shared by Guy Wright (@werner.the.ferret) on

אז מה הופך אדם לברמן טוב מבחינתכן?

לורתה: "מבחינתי, אם ברמן רוצה להיות טוב, אז הוא צריך להיות קודם כל אדם מנומס ומסור למקצוע. מעבר לזה הוא צריך להיות אדם עם נכונות לתת שירות טוב ללקוח שלו. חד וחלק".

אליזבת'ה: "אם יורשה לי, אני אתחיל במה הופך אותו לגרוע – וזה יהירות. אין דבר גרוע יותר מברמן שחושב שהוא למד כבר הכל ואין לו רצון ללמוד דברים חדשים. אם אתה שואל אותי, ברמן טוב הוא אדם סקרן עם תשוקה למקצוע. הוא צריך לדעת לעבוד קשה ותחת לחץ. חוץ מזה, קצת מודעות עצמית ואירוניה גם כן לא תזיק לו".

אולי לא שמעתם עליה, אבל אליזבת'ה היא אשת מקצוע עם הרבה ניסיון בתחום המשקאות החריפים. היא ניהלה במהלך חצי השנה האחרונה את הבר במסעדת Sober Kitchen בשנגחאי – אחת המסעדות המוצלחות ביותר בכל סין. היא זכתה לפני כ-5 שנים במקום הראשון בתחרות בקרדי לגאסי ושימשה בתור השגרירה של המותג במזרח אירופה בין השנים 2015-16. כמו כן, היא פיתחה עשרות מתכונים לקוקטיילים לאורך השנים והיא משמשת כשופטת במגוון תחרויות ברמנים ברחבי העולם.

אליזבת'ה אוודוקימובה (צילום: גיא רייט)
"ברמן יהיר הוא גרוע", אליזבת'ה אוודוקימובה | צילום: גיא רייט

נניח שאני מכיר מישהי לראשונה ואני רוצה להרשים אותה עם קוקטייל, על מה הייתן ממליצות לי?

אליזבת'ה: "הסוד הוא להיות מוכן לעשות לה משהו שהיא רוצה לשתות, אפילו אם זה 'משהו מתוק עם וודקה'. מעבר לזה, הכל קם ונופל על תקשורת. לנשים יש נטייה להתאהב דרך האוזניים שלהן – אז תשוחח איתן!".

לורתה: "תראה, באופן עקרוני ישנם שלושה קוקטיילים שכל גבר חייב לדעת לעשות: מוחיטו, נגרוני ואולד-פאשן. כשזה מגיע לחיזור ורושם ראשוני הייתי מציעה ללכת על משהו פשוט להכנה מצד אחד, אבל אלגנטי מצד שני. במקרה הזה, הייתי אומרת שאולד-פאשן היא אופציה אופטימלית ומתוקה".

לורֵתה יודעת על מה היא מדברת בנוגע לאלכוהול. את הקריירה שלה בתחום היא התחילה לפני כ-15 שנה בתור מלצרית והתקדמה עד לכיסא המנהלת. בשנתיים האחרונות, לורתה מנהלת את ה-Theory Bar באתונה, אבל מעולם לא איבדה את החדות שלה מאחורי הבר. בשנה שעברה, היא דורגה במקום הרביעי בתחרות בקרדי לגאסי הבינלאומית.

לורֵתה טוסקה (צילום: גיא רייט)
"מגדר לא צריך להוות פקטור מאחורי הבר", לורֵתה טוסקה | צילום: גיא רייט

השנה, בפעם הראשונה, פאנל השיפוט מורכב משתי שופטות ואני חייב לשאול, האם לדעתכן יש יתרון לפרספקטיבה הנשית מאחורי הבר?

לורתה: "אני חושבת שפרספקטיבה זה דבר אישי. כלומר, למגדר אין שום משמעות מאחורי הבר. אם אתה שואל אותי, ברמן נשפט על פי האישיות שלו והיכולות המקצועיות שלו".

אליזבת'ה: "אני מסכימה. מגדר לא צריך להוות פקטור מאחורי הבר. אם אתה אדם מקצועי ויש לך שאיפות להתקדם בתחום, אז הפרספקטיבה שלך צריכה להיות בהתאם לזה – בלי קשר לעובדה אם אתה גבר או אישה".

A post shared by Guy Wright (@werner.the.ferret) on

A post shared by Guy Wright (@werner.the.ferret) on

התחרות נחתמה בשעות הערב המאוחרות, עם ההכרזה על שלושת הזוכים הגדולים: נדב אריאל (223, ת"א), אוראל לוי (Imperial Craft Cocktail Ber, ת"א) ואיירין בנימין (זאלמה, ב"ש). שלושתם יקבלו תקציב ממארגני התחרות, באמצעותו הם יצטרכו לקדם ולשווק את הקוקטיילים שלהם במהלך החודשים הקרובים בברים ומסעדות, בארץ ובחו"ל.

המתמודד שיוכיח בתחרות הגמר המקומי כי הוא הצליח לקדם את הקוקטייל שלו בצורה המוצלחת ביותר, יזכה לטוס למקסיקו בשביל לייצג את ישראל בתחרות הבינלאומית ויתמודד מול 42 ברמנים נוספים מרחבי העולם. הזוכה המאושר בתחרות יהיה שגריר בקרדי העולמי למשך שנה ומתכון הקוקטייל שלו ישווק בברים ובמסעדות ברחבי העולם – יחד עם הקוקטיילים הקלאסיים מוחיטו, דאקירי, סנטיאגו ועוד.

כדי שבכל זאת תצאו מפה עם כמה כלים פרקטיים, קבלו:

המתכונים המנצחים:

איירין בנימין –  Back to Basics

רכיבים:

60 מ"ל Bacardi Carta Blanca

30 מ"ל מיץ ליים טרי

20 מ"ל סירופ יין אדום ותפוזים

15 מ"ל מי חומוס

2 דאש ביטר ארומטי

קישוט:

קליפת תפוז

כוס:

קופ

אופן הכנה:

שקשוק

 

Back to Basics (יח``צ: אמיר יעקובי)
Back to Basics | יח``צ: אמיר יעקובי

אוראל לוי –  Ritual

רכיבים:

45 מ"ל Bacardi 8

30 מ"ל אספרסו טרי

15 מ"ל אמארו איטלקי

15 מ"ל מיץ אננס

3 כפות קרם לוטוס

קישוט:

אנגוסטורה ושברי פקאן

כוס:

ספל קפה מחימר

אופן הכנה:

שקשוק וסינון עדין

 

Ritual (יח``צ: אמיר יעקובי)
Ritual | יח``צ: אמיר יעקובי

נדב אריאל –  Firme

רכיבים:

50 מ"ל Bacardi Carta Oro

30 מ"ל מיץ גויאבה

20 מ"ל מיץ ליים

20 מ"ל מי סוכר

2 דאש ערק

קישוט:

קליפת ליים

כוס:

הייבול

אופן הכנה:

שקשוק

 

Firme (יח``צ: אמיר יעקובי)
Firme | יח``צ: אמיר יעקובי