בשבועות האחרונים ביקשנו מכם לשלוח לנו את המתכון שלכם לקוקטייל המנצח. אתם הייתם ממש נהדרים ולא הפסקתם לשלוח לנו מתכונים מעולים ומעוררי חשק.
מתוך כל המתכונים המעולים ששלחתם עלו 12 לשלב הגמר ועכשיו, יש לנו גם זוכים:
במקום הראשון זכתה חן אזולאי, עם קוקטייל הג'ורדלי שלה.
חן זכתה בטיסה זוגית וסיבוב ברים מטורף בלונדון. ברכות!
במקררי מיני בר מאובזרים בכל סוגי משקאות המיקסרים של שוופס זכו:
דניאל דרי
בן אלירן
אוסנת סילקו
כל המתכונים המנצחים נמצאים בהמשך.
תודה רבה לכל המשתתפים שלקחו חלק בפעילות, ניפגש בתחרות הקוקטיילים בשנה הבאה!
הקוקטיילים הזוכים:
קוקטייל ג'ורדלי – חן אזולאי
מרכיבים:
1 מנה - ייגר דבש
1 מ"ל - סאוור
1 מ"ל –מיץ קריינבריז
קרח גרוס
נענע
SCHWEPPES ביטר למון
קישוט:
עלי נענע
הכנה:
מניחים שכבת נענע והמון קרח גרוס, בתחתית של כוס אולדפאשן. מוזגים את המשקאות בשכבות: בתחתית הכוס ייגר דבש, מעליה ביטר למון כמעט עד הקצה, לבסוף שמים את הסאוור ולקינוח למזוג את מיץ הקריינבריז לאמצע הכוס.
London make me smile – עוז זאבי
מרכיבים:
60 מ"ל וודקה
15 מ"ל ליקר מלון
15 מ"ל ליקר אפרסק
קרח
מיץ תפוזים
גרנדין
SCHWEPPES ביטר למון
קישוט:
פלח תפוז
הכנה:
מרסקים את הקרח בבלנדר, יחד עם הוודקה, ליקר האפרסק וליקר המלון. ממלאים את השייקר עם ביטר למון ומיץ תפוזים ומשקשקים. לאחר מכן מוזגים הכל לתוך כוס אולדפאשן מקוררת. בסוף מזליפים טיפה גרנדין ומקשטים בפלח תפוז על שפת הכוס.
Alabama song - רז לבב
מרכיבים:
1 מנה - וויסקי בורבון
1 מנה - מיץ תפוחים
רבע מנה - סירופ מייפל
קרח
1 מ"ל - סאוור
חצי מנה - SCHWEPPES ביטר למון
קישוט:
3 פלחי תפוח
הכנה:
מוזגים את כל המרכיבים לשייקר, משקשקים היטב, מוזגים לכוס אולדפאשן גדולה ומקשטים בפלחי תפוח.
סאוטרן ים תיכוני – שירן ביטון
מרכיבים:
1 מנה - סאוטרן קומפורט
1 מ"ל - פרנו
2 טיפות - אנגוסטורה ביטרס
2 קוביות קרח
10 מ"ל - SCHWEPPES ראשן
קישוט:
פלח אפרסק חצוי בקצה הכוס
הכנה:
מניחים את קוביות הקרח בכוס אולדפאשן, מוסיפים את הפרנו ואת 2 טיפות האנגוסטורה ביטרס, מערסלים את הכוס ומוזגים את מנת הסאוטרן קומפורט, סוגרים עם SCHWEPPES ראשן מערבבים ושיהיה לחיים.
קולולושה –איילה לוי
מרכיבים:
1 מנה - וודקה
1 מנה - אפרול
פלחי אננס
קרח
SCHWEPPES ראשן
קישוט:
פלח אננס.
הכנה:
כותשים את הקרח יחד עם פלחי האננס, מכניסים לשייקר יחד עם הוודקה והאפרול ומנערים. שופכים את כל התכולה מבלי לסנן לכוס הייבול, מוזגים SCHWEPPES ראשן עד מילוי הכוס ומקשטים בפלח אננס.
ירושלמי – עמית צחי
מרכיבים:
1 מנה - ערק
1 מ"ל - מידורי מלון
1 מ"ל - ליקר ליצ'י
סאוור
קרח
נענע
SCHWEPPES ראשן
קישוט:
לימון ונענע
הכנה:
מערבבים את הערק, המידורי, הליצ'י והנענע בשייקר. מניחים קרח כתוש בתחתית כוס הייבול, מוזגים את המשקה וממלאים עם SCHWEPPES ראשן.
שלומיצר – שלומי סבילייה
מרכיבים:
1 מנה - אפטרשוק שחור
חצי מנה - אבסינט שחור
חצי מנה - קשאסה
חמוציות
קרח כתוש
SCHWEPPES ג'ינג'ר אייל
לקישוט:
נענע טרייה
הכנה:
ממלאים כוס הוריקן בקרח כתוש, מוסיפים את האפטרשוק, האבסינט והקשאסה וממלאים את שאר הכוס עם SCHWEPPES ג'ינג'ר אייל. מערבבים קלות עם הסטירר ומקשטים בראש נענע.
Benjo Tropicana - בן אלירן
מרכיבים:
1 מנה - גריי גוס
חצי מנה - פיג'לינג תאנים
1 מנה - מידורי מלון
חצי מנה - לימונדה
חצי מנה - סאוור
קרח
לימון חתוך לקוביות
סוכר חום
SCHWEPPES ראשן
קישוט:
סוכר חום, קליפת לימון מגורדת
הכנה:
כותשים קרח ומזגים לרבע כוס. מוסיפים לשייקר בוסטון 3-4 קוביות קרח, גריי גוס, פיג'לינג תאנים, מידורי מלון, סאוור ולימונדה. משקשקים היטב עד שהשייקר קר. מסננים לתוך כוס קוקטייל וממלאים את השאר עם SCHWEPPES ראשן. לקישוט, כותשים לימון עם כותש פירות, מוסיפים את המיץ מוסיפים לסוכר החום וטובלים את הקצה העליון של הכוס. בסוף מגרדים מעט קליפת לימון מעל המשקה.
ג'יני ג'ין – שירלי צור
מרכיבים:
40 מ"ל - ג'ין הנדריקס
20 מ"ל - מידורי
SCHWEPPES טוניק
קישוט:
ליים דובדבן ונענע
הכנה:
מוזגים ג'ין הנדריקס ומידורי לשייקר, משקשקים חזק, מוזגים לכוס הייבול עם קרח וממלאים עם SCHWEPPES טוניק.
Guava blossom – דניאל דרי
מרכיבים:
3/4 מנה - קמפרי
1/4 מנה - וודקה
לימון כתוש
תפוז כתוש
1 מנה - סירופ גויאבה (מי סוכר מעורבבים עם גויאבות טריות)
SCHWEPPES טוניק
קישוט:
פלח גויאבה וקליפת תפוז
הכנה:
ממלאים כוס מרטיני בקרח עד שתתקרר. חותכים חצי לימון ורבע תפוז לקוביות ומניחים בשייקר בוסטון, מוסיפים סירופ גויאבות וכותשים. מוסיפים לשייקר את האלכוהול, את הקרח מכוס המרטיני ומשקשקים. מסננים סינון כפול לכוס המרטיני המקוררת וממלאים בנדיבות עם SCHWEPPES טוניק. שמים פלח של גויאבה בקצה הכוס. בעזרת קולפן חותכים חתיכה עבה וארוכה של קליפת תפוז ומגלגלים אותה להכנת הקישוט.
אנה סאוור – אוסנת סילקו
מרכיבים:
45 מ"ל - ערק
1 מ"ל - קמפרי
45 מ"ל - סאוור
קרח
לימונים חתוכים
15 מ"ל - מונין אלדרברי
SCHWEPPES ביטר למון
קישוט:
חצאי פרוסת לימון ועלה נענע ענק
הכנה:
מערבבים בשייקר ערק, סאוור ומונין אלדרברי. מסננים לתוך כוס יין עם קרח ולימונים חתוכים וממלאים עם SCHWEPPES ביטר למון או סודה. מוסיפים זילוף עדין של לא יותר מ- 10 מ"ל קמפרי ומקבלים 2 שכבות של צבע. לקישוט לוקחים חצאי פרוסת לימון ושמים בדפנות הכוס - בתוך המשקה, יש להוסיף לפני שמוזגים ועלה נענע ענק.
Ginger fall – סאשה ואלעד מיארה
מרכיבים:
50 מ"ל - וודקה
30 מ"ל - פיג'לינג תאנים
30 מ"ל - מיץ ליים
30 מ"ל - תה קר אפרסק
כפית מחית פסיפלורה
קרח כתוש
קוביות לימונים ונענע
SCHWEPPES ג'ינג'ר אייל
קישוט:
פלח תפוז וגבעול נענע
הכנה:
מועכים לתוך כוס קוקטייל לימונים, נענע ומחית פסיפלורה. ממלאים בקרח כתוש, מוזגים וודקה, פיג'לינג תאנים, תה קר אפרסק ומיץ ליים וממלאים עם SCHWEPPES ג'ינג'ר אייל.