סרדינים בכבישה עדינה עם פרוסות זוקיני נא ממולאות גבינת המאירי

זה היה ועדיין נשנוש קלאסי בבית הוריי: שפרוטים מעושנים לצד צנוניות, שמנת חמוצה ולחם שחור. כאן בחרתי בגרסה חגיגית ומעודכנת למטבח הים תיכוני, כשאת השפרוטים המשומרים מחליפים סרדינים או אנשובי טריים בטיפול עדין של המלחה, שכל אחד יכול להכין בבית.

מרכיבים (ל-6 מנות):
12 סרדינים טריים, מפולטים
2 כוסות מלח גס
6 כפות שמן זית
ענף זעתר טרי, מופרד לעלים
זוקיני ירוק
זוקיני צהוב (לא חובה)
קליפה מגוררת ומיץ מלימון אחד
מלח
2 כפות שמן זית
100 גרם גבינת המאירי
גביע שמנת חמוצה
פלפל חריף קטן, פרוס דק
20 עלי פטרוזיליה
20 עלי נענע

אופן ההכנה:

1. על תבנית שטוחה מפזרים כוס מלח גס. מניחים מעל את הסרדינים המפולטים ומפזרים מעל את כוס מלח הנותרת. כובשים 15 דקות. בתום הכבישה שוטפים במים קרים ונפטרים מכל המלח.

2. מייבשים את הסרדינים על מגבת, מעבירים לקערה ומתבלים בשמן זית ועלי זעתר. שומרים במקרר.

3. בעזרת קולפן יוצרים רצועות דקות מהזוקיני, מניחים בקערה ומתבלים בקליפת לימון, מיץ לימון, מלח ושמן זית. מניחים ל-5 דקות.

4. מניחים את רצועות הזוקיני על משטח עבודה ומניחים בקצה כל רצועה כפית של גבינת המאירי. מגלגלים ומהדקים קלות. שומרים במקרר.

5. להרכבה: על צלחת הגשה מניחים 2 כפות שמנת חמוצה ומורחים מעט. מניחים 5-6 פרוסות זוקיני ממולאות, ביניהן מפזרים 4 פילה סרדינים. מפזרים מעל כמה פרסות פלפל חריף ומעט עלי פטרוזיליה ונענע.

* מומלץ להגיש עם וודקה איכותית.

טארטלט כבדי עוף ופסטוקים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
טארטלט כבדי עוף ופיסטוקים | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

טארטלט כבדי עוף ופיסטוקים עם צ'אטני דלורית וג'ינג'ר מסוכר

כבד קצוץ עם בצל מטוגן הוא אורח קבוע בכל שולחן מזרח אירופי חגיגי. לפניכם מנת פינגר פוד של סלטון פושר מכבדים וריבת דלורית חריפה בהשראת המטבח ההודי, מוגש על תחתית בצק עלים קריספי.

מרכיבים (ל-6 מנות):
רבע חבילה בצק עלים איכותי, מופשר
כוס דלורית חתוכה לקוביות בגודל חצי ס"מ
4 כפות חומץ
2 כפות סוכר
כפית ג'ינגר קצוץ
שן שום, כתושה
חצי כפית פלפל שאטה טחון
תרמיל הל
חצי כפית כורכום
מלח
300 גרם כבדי עוף נקיים
מלח
פלפל שחור
קורט קינמון
3 כפות שמן קנולה
2 כפות פיסטוק קצוץ גס
12 עלי כוסברה


אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים את הבצק על תבנית שטוחה מרופדת בנייר פרגמנט. מחוררים מעט בעזרת מזלג. מכסים בעוד דף של נייר פרגמנט ומעל מניחים תבנית נוספת ליצירת משקולת.

2. אופים בתנור כ-30 דקות עד להזהבה. מצננים וחותכים בעזרת סכין משוננת למקטעים ברוחב 4 ס"מ ואורך 10 ס"מ.

3. בסיר קטן מערבבים יחד את הדלורית, חומץ, סוכר, ג'ינג'ר, שום, פלפל, הל, כורכום ומלח. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות. לא מערבבים, כדי לא למעוך את הדלורית. מורידים מהאש ומצננים.

4. מתבלים את הכבדים במלח, פלפל ומעט קינמון. מטגנים במחבת רחבה חמה עם שמן, כ-3 דקות מכל צד, למידת עשייה מדיום-וול.

5. מורידים מאש ופורסים לפרוסות בעובי 2 ס"מ. מערבבים עם הצ'אטני ועם פיסטוק קצוץ. מניחים ערימה יפה על תחתית בצק עלים ומעטרים בכמה עלי כוסברה.

רול דף אורז עם טוביקו (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
רול דף אורז עם טוביקו. טוויסט לקוויאר ובליני | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

רול דף אורז ועלי שמיר עם מוס שמנת וחזרת עם טוביקו צבעוני

אין מאכל מזוהה יותר עם ארוחת הנובי גוד מבליני וקוויאר. לפעמים הם מוגשים כמו פנקייקים קטנים על בסיס תפוחי אדמה או קמח, ולפעמים כקרפ שכבר ממולא בשמנת וביצי סלמון. כאן החלפתי את הקרפ בדף אורז עדין ושקוף, ואת הקוויאר - בטוביקו צבעוני.

מרכיבים (ל-6 מנות):
100 גרם גבינת שמנת
120 מ"ל שמנת מתוקה
כפית חזרת לבנה מגורדת דק
חצי כפית קליפת לימון מגוררת
מלח
פלפל שחור
6 דפי אורז קטנים
2 כפות טוביקו כתום
2 כפות טוביקו ירוק
עלי שמיר מופרדים
6 צנוניות פרוסות דק מאוד

אופן ההכנה:

1. בקערה מערבבים יחד את הגבינה, חזרת, גרידת לימון, מלח ופלפל. מקציפים את השמנת לקצפת רכה ומקפלים יחד עם הגבינה. מעבירים לשק זילוף ושומרים במקרר.

2. טובלים את דף האורז בקערה עם מים קרים לשנייה בדיוק, ומניחים על משטח עבודה. מזלפים את מוס הגבינה על החלק התחתון של הדף ומגלגלים לרול יפה. מעבירים לצלחת הגשה ומעטרים בעלי שמיר וטוביקו. מגישים לצד פרוסות הצנוניות. 

>>> לעמוד הפייסבוק של וודקה רוסקי סטנדרט, כמו שוודקה צריכה להיות

>>> לעוד כתבות שיעשו לכם את ערב השנה החדשה