מה אתם עושים בלילה שבין ה-31 לדצמבר וה-1 בינואר? בטח יוצאים למסיבת סילבסטר – כלומר, נדחקים בתור אינסופי בכניסה לאיזה מועדון, נדחקים עוד קצת בדרך אל הבר, מזמינים שתיה במחיר מופרז רק בשביל שמישהו ישפוך לכם אותה על הנעליים, נתקעים שוב בתור לשירותים, חוזרים הביתה ומבטיחים לעצמכם שבשנה הבאה בחיים לא יוצאים בסילבסטר. או, נהדר, אנחנו באותו עמוד. אז אולי כדאי לכם לשקול לאמץ מסורת אחרת בערב הזה,  אחת שהיא גם צבעונית, גם טעימה וגם מסובבת את הראש בצורה ממוסדת. שמונה כללים לחגיגות נובי גוד אמיתיות:

>>> לעמוד הפייסבוק של וודקה רוסקי סטנדרט, כמו שוודקה צריכה להיות 

1. מתנות ועצים? לא בכל מחיר

אז עץ האשוח של הנוצרים ששמים בסלון עם נורות צבעוניות ומחביאים מתחתיו מתנות? הוא דווקא נמצא כאן. קוראים לו "יולקַה", אבל את מי זה באמת מעניין? בואו לא נלך רחוק מדי, עם עציץ מפואר מהסלון של אמא יעשה את העבודה, או שפשוט תהפכו את הבית שלכם לנוצץ יותר עם גרילנדות ושרשראות צבעוניות .ואל תשכחו לתת לכל אורח מתנה חמודה וסמלית שתתכתב עם הקישוטים ותגרום לכולם לחייך.

2. עזבו משפחה, נובי גוד זה אתם והחברים

חלק גדול מחגיגות הנובי גוד בארץ מתקשר למסורת האירוח של חברים, בני משפחה או סתם זרים שמעוניינים לחגוג יחד. בגלל שהחג סובל מקונוטציה נוצרית כאמור, יש כאלו שמרימים גבה ומתנגדים לשמוע עליו, ולכן יש לא מעט ניסיונות חוקתיים לאחרונה להפוך אותו לחג אזרחי רשמי בישראל כדי לנפץ את הסטיגמות. עד שזה יקרה, אם זה יקרה, תרימו את הכפפה ותאספו את החברים שלכם לערב של אוכל טוב ואלכוהול משובח. ככה פותחים שנה מוצלחת.

3. הפיצו את רוח החג, שנה חדשה בפתח!

"שנה טובה ומתוקה לך ולבני משפחתך" – סביר שקיבלתם לא מעט ברכות כאלה לפני כמה חודשים בראש השנה, שלא לדבר על הודעות סמס קבוצתיות או כרזות מעוצבות בפוטושופ שנשלחו אליכם במסגרת רשימת תפוצה. סביר גם שהמחויבות הזו לאחל לכל פוץ שנה טובה התחילה בשלב מסוים להעיק. אז כן, גם בנובי גוד יש מסורת הדדית של ברכות ואיחולים במיילים, בסמס או בכל אמצעי תקשורת קביל אחר, אבל היי, אתם ממש לא חייבים להיצמד לכללים – בחרו את האנשים הקרובים לכם ופנקו אותם באיחול שנה טובה אישי, סתם ככה בשביל האנרגיות הטובות.

4. עזבו את הפיצה בצד, היום אתם הולכים להתפנק

כן, בערב הזה אתם הולכים לאכול, והרבה. ארוחת נובי גוד מסורתית מכילה מתאבנים ושפע של אוכל טוב. יש את הטאפאסים הקלאסיים של רוסיה - הזקוסקי. אלה כוללים סלטים, קוויאר אדום, חמוצים ועגבניות בכבישה ביתית, פילמני, ממולאים ועוד - ולא דיברנו על המאפים והקינוחים כמו שטרודל, עוגת פנקייק, עוגת שושנים וכן הלאה. אם אתם מארחים בנובי גוד, אפשר להתארגן על מתכונים מהאינטרנט, אבל מה שחשוב באמת זה להכין דברים כיפיים ונשנושים שישתלבו נהדר עם הוודקה ויעזרו לנו להרים לחיים כמה שיותר פעמים. אם אתם מתארחים? פשוט תביאו עוד וודקה. אתם בהחלט תזדקקו לזה.

5. תתחילו לקפל מפיות

לא סתם נקראת ארוחת נובי גוד בעגה לא מקצועית "ליל הסדר" – טקסיות היא לגמרי חלק מהעניין. אמנם הארוחה עצמה אמורה להיות מוגשת כבופה, אבל זה לא אומר שצריך לזלזל בשולחן החג שאמור להביע שפע, רווח והצלחה בשנה החדשה: המפות צריכות להיות לבנות ומצוחצחות, הסט אמור להיות היקר והמהודר ביותר שיש בבית (הקערה היפה שאמא שלכם קיבלה לחתונה? אז זה). מן הראוי שיהיו מצוחצחים, וכל האורחים חייבים ללבוש בגדים חדשים – שכן לפי האמונה, אם התחלת את השנה עם דברים חדשים תוכל ליהנות מחידושים לכל אורכה.

6. שימו ברקע מוזיקה חגיגית

וב"מוזיקה חגיגית" הכוונה היא לכל שיר שיכניס אתכם לאווירת החג, להגדרתכם הפרטית. חלק מעדיפים שירי עם רוסיים, אחרים הולכים על מוזיקה קלאסית ויש גם כאלה שמפציצים את הרמקול עם שירי פופ עכשוויים, או מחרוזת קריסמס של מריה קארי. זה גורם לכם לחייך – מי אנחנו שנרים גבה? אבל קחו בחשבון שבכל זאת נרים, סורי.

7. תקליטו בממיר סרטים ישנים

חלק גדול מהמסורת של חגיגות נובי גוד של פעם היה להתכנס במהלך הערב מול הטלוויזיה בשביל רגע השיא - נאום של נשיא ברית המועצות לאומה היישר מהקרמלין שסתיים בדיוק בדקה לחצות, ואז פעמונים בכל רחבי המדינה היא מצלצלים והשנה החדשה הייתה נפתחת באופן רשמי עם זיקוקים. לנו אמנם אין חיבה מיוחדת לנשיא ברית המועצות, אבל אנחנו בהחלט אוהבים סרטים ולכן היינו מתמקדים בדרכים אחרות לבדר את האורחים – צפייה בסרטים ישנים וקלאסיים. אפשר גם לרקוד, לפתוח מתנות, לשיר או לשחק "חבילה עוברת". סטופ.

8. הכינו את עצמכם לארבע כוסות וודקה

נובי גוד הוא חג רוסי, כלומר האלכוהול כבר אפוי בתוכו. מתי חייבים לשתות? פעם ראשונה כשמתיישבים לשולחן האוכל, ואז נוהגים גם לברך "בין כוסית ראשונה לשנייה יעבור זמן קצרצר כלֹא היה". פעם שנייה ב-23:00 בלילה, כדי לסמן את כניסת החג לפי שעון מוסקבה. פעם שלישית בחצות הלילה, כדי לסמן את כניסת החג בארץ (יש כאלה ששמים חתיכות קלמנטינה בתוך הכוסות ואז מביעים משאלה ואוכלים אותן). פעם רביעית כדי לסמן את כניסת החג בארץ האירופאית ממנה היגרו אבות אבותינו. מתי רצוי לשתות? בכל חלון הזדמנויות שיש. מה שותים? שמפניה, אם אתם מפחדים להשתכר, וודקה אם אתם מפחדים לא להשתכר.

>> למפת האירועים המלאה של מסיבות השנה החדשה