makoland

מה עושים עם הילדים בבית בחורף?

ברגע שנהיה קריר בחוץ כל הורה בכל אחר צהריים מתחבט בדילמה: איך עוזרים לילדים לשחרר אנרגיות בתוך הבית? אז במיוחד עבורכם מצאנו 10 פעילויות מקוריות: ממשחקי בלונים, דרך קלאס וגומי ממש כמו פעם ועד דילוגים בין רהיטים וכריות כמו ספיידרמן. לרשימה המלאה

נטעלי גבירץ | mako | פורסם 17/11/13 10:13:01

ילד צועק- משפטים מעצבנים של ילדים תמונה מוכרת בבתים רבים | צילום: Leigh Schindler, Istock החורף בפתח, קריר בחוץ והחושך מכנס את כל ההורים והילדים אל הבתים. אבל מה עושים עכשיו עם כל האנרגיה שזכתה עד לא מזמן, בימות הקיץ, להתפזר ברחובות, בגינת המשחקים השכונתית, במשחקי כדור ובריצות? אותה אנרגיה, יודע כל הורה שעבר חורף או שניים עם ילדים בחייו, אם לא תשתחרר, תיאגר כמו לבה מבעבעת, ואז תתפרץ לכל עבר ותשאיר אחריה אדמה חרוכה. לרוב מדובר באדמת הסלון שלכם, ואם יש אחים בבית, ניתן לצפות לאסון אקולוגי עם מספר נפגעים. אם כך, מה עושים? מזיזים את הילדים וסוחטים מתוכם את המרץ בצורה שלא תפגע בגוף או ברכוש. הנה מספר הצעות לפעילויות ממריצות לאחר צהריים סגרירי בבית:

1. בלונים

בלונים הם למעשה כדורים שלא עושים נזק, וקשה לשלוט בהם. את שתי התכונות הללו ניתן לנצל לטובתכם ולארגן לילדים משחקי בלון שונים, מ-אסור לתת לבלון ליפול על הרצפה, דרך משחק בו הילד צריך לחבוט בבלונים כמה שיותר רחוק בעזרת מחבט או מטקה, משחק מטקות עם בלון, כדור-סל לתוך סל הכביסה ועוד.

2. תזמורת

פעילות מעט רעשנית אך מהנה למדי, היא יצירת מערכת תופים ביתית מסירים, דליים, קופסאות פלסטיק ועוד, נטילת שתי כפות מטבח, ו-יאללה, בלאגן. אפשר לשחרר המון אנרגיה כשחובטים כך, וניתן גם לשים מוזיקה ברקע וללמד את הילד לתופף לפי הקצב. אם רוצים לצמצם את רמת הרעש ניתן להניח מגבות מטבח על הסירים.

3. מסיבת ריקודים

זה הזמן לשים מוזיקה מקפיצה, להרים את הווליום ולהתחיל לפזז. אפשר שכל אחד מבני הבית ימציא תנועה, ואז היתר ילמדו אותה ויצטרפו, אפשר ללמד את הילדים את צעדי הלמבדה המרהיבים שלכם, את הצעד התימני שפעם שלטתם בו, ללמד אותם איך רוקדים בזוגות או סתם להשתולל בסגנון אוונגארד. כיף מובטח לכולם.

4. פצפצים

תמיד טוב לשמור גליונות של פצפצים לאריזה ליום גשום. כשמניחים אותם על הרצפה, הפצפצים החמודים הופכים לג'ימבורי של ממש, וכמה שיותר פצפצים – יותר טוב. הילדים יוכלו לבלות כמות מדהימה של זמן בקפיצות והתגלצ'ויות בנסיון לפצפץ את כל כיסי האוויר הקטנטנים, והרעש, לעומת ההנאה ושחרור הקיטור, באמת לא כל כך נורא.

קלאס - נוסטלגיה ילדותית אפשר גם בבית, רק במקום גיר לסמן את הריבועים עם סרט הדבקה

5. משחקים של פעם

משחקי החצר של פעם, בעיקר אלה שהיו משוייכים לבנות, יכולים להוות פעילות מושלמת מאחר שהם דורשים למידה והתמקצעות, ובעיקר – מעט מרחב. זה הזמן להשיג כמה הולה-הופים, חבלי קפיצה וחתיכה ארוכה של גומי אלאסטי, וללמד את הילדים את סודות המשחקים האלה. גם קלאס ניתן להכין בעזרת סימון הרצפה במאסקינגטייפ. אחרי ההתחלה המאתגרת צפויות שעות רבות של אימונים והנאה.

6. לא לגעת ברצפה

את המשחק הזה המציאה לא אחרת מאשר בילבי בת-גרב, והוא די מסביר את עצמו. צריך לקפוץ בבית מרהיט לרהיט ולהגיע ממקום למקום בלי לגעת ברצפה. אצל בילבי קפצו מהכיריים אל הסוס, ומי שאין לו סוס ולא מעוניין שילדיו יטפסו על הכיריים מוזמן להכין להם מסלול קפיצות הגיוני אך מאתגר, שכולל גם כריות בדרך, ואם כל זה מתרחש מעל שטיח, מה טוב.

הכנת הבית, ילדים מנקים תהפכו את ניקיון הבית למשחק | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

7. ניקוי הבית

מרי פופינס היתה זו שאמרה שכפית של סוכר עוזרת לבלוע את התרופה הכי מרה, ויש לא מעט הורים שלקחו את הגישה הזו ורצו איתה. ניקיון היא פעילות שדורשת מאמץ פיזי בלתי מבוטל, ויש כמה דרכים להפוך אותה לכיפית עבור הילדים. כשמטאטאים ניתן לסמן סביב אחת ממרצפות הבית בעזרת מסקינגטייפ ולתת לילדים מטאטא ולהגיד שמטרת המשחק היא להביא כמה שיותר לכלוך לתוך המסגרת. כשרוצים לשטוף, ניתן להזיז את הרהיטים, לגרוב לילדים גרביים עבים, לתת להם לדרוך בתוך גיגית נמוכה עם מים חמימים וסבון, ולתת להם לנקות את הרצפה עם הרגליים. הם יהיו מאושרים והרצפה תיהנה מניקוי מסויים. אחרי כל זה, אמבטיה חמה היא עוד פעילות מצויינת ומעייפת.

8. קוביית פעילויות

קופסת קרטון בינונית ומרובעת אותה סוגרים מכל הצדדים יכולה להפוך לקוביית משחק ענקית, עליה יכתוב ההורה מראש שש פעילויות שונות, כמו: לקפוץ עשר פעמים על כל רגל, או לעשות חמישה גלגולים, והופ – יש לנו משחק בו כל משתתף מגלגל את הקוביה ומקבל מטלה פיזית שעליו לעמוד בה בכבוד.

מלחמת כריות יאללה בלגן! רק בלי הנוצות | צילום: istockphoto

9. אליפות הטרמפולינה

לפני כמה שנים הפכה הטרמפולינה לספורט אולימפי. אם ברשותכם טרמפולינה קטנה שנמצאת בגינה, עכשיו זה הזמן להכניס אותה הביתה. רצוי לרפד את סביבתה בשמיכות ולהשגיח, אבל מדובר באחד הכלים האפקטיביים והמהנים ביותר להוצאת מרץ. אם אין טרמפולינה, יש תמיד את המיטה של אבא ואמא. הילדים ישמחו לשמוע שהיום דווקא מותר ואפילו רצוי לקפוץ על המיטות, ואם תעודדו אותם להמציא תרגילים ותעודדו, הם לא ירצו להפסיק.

10. מלחמת כריות

אם אנחנו כבר קופצים על המיטה של ההורים, למה שהילדים לא יעשו עוד משהו שבדרך כלל אסור – ויכו אחד את השני? רק בעזרת כריות רכות כמובן, וכשההורה משמש כשופט, ומודיע מתי הסתיים כל סיבוב, מי המנצח, מתי מתחילים ומתי מפסיקים. אחרי שמסיימים להתגושש ולהתגלגל בין כרי ושמיכות הפוך וכולם כבר תשושים, אפשר להצטרף אל הילדים, להתכרבל יחד ולראות סרט.

>> איך חוש הקצב תורם להתפתחות?

>> רוצים כרטיסים למופע לילדים "כח המשאלות"? ספרו לנו מה המשאלה הכי גדולה שלכם כהורים ואולי תזכו

ותקבלו את כל הסיפורים ישירות לפייסבוק שלכם
תגיות: חורף   בית  
תגובות

הוסף תגובה

 
שם
נושא
תוכן
 
ביטול  |  
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן