makoland

נסו זאת בעצמכם: הבלון המתנפח

איך מנפחים בלון ללא אוויר ריאות או משאבה? הצטיידו במיץ ובשמרים וכנסו לצפות במשה פרסטר ובנו רותם מדגימים

mako | פורסם 12/03/09 18:03 

חומרים:

שקית שמרים
בקבוק ריק של חצי ליטר
משקה מסוכר: מיץ פירות, קולה, אפשר גם משקאות דלי סוכר.
בלון
גומייה

ריקוד הקנקן: איך גורמים לצימוקים לקפוץ?
משה פרסטר והצאצא מדגימים
ריקוד הקנקן: איך גורמים לצימוקים לקפוץ?
שלבי הניסוי:

1. שופכים את השמרים לבקבוק.
2. ממלאים רבע מהבקבוק במים פושרים.
3. מוסיפים מיץ עד חציו של הבקבוק.
4. מצמידים את פיית הבלון לפיית הבקבוק באמצעות הגומייה וממתינים.

איך זה קורה?
חגית טייב, מדריכה במוזיאון המדע על שם בלומפילד בירושלים מסבירה: השמרים מפרקים את הסוכר תוך יצירת פחמן דו חמצני. הגז המשתחרר עולה מעלה, מפעיל לחץ על הבלון ומנפח אותו. כמו כן, בזמן פירוק הסוכר נוצר אלכוהול אותו ניתן להריח במהלך הניסוי.

 

תמיד חלמתם להכין מנורת לבה?

 

 

ותקבלו את כל הסיפורים ישירות לפייסבוק שלכם
תגובות

הוסף תגובה

 
שם
נושא
תוכן
 
ביטול  |  
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן